Zwart wit fotografie is een “oude”, maar nog steeds erg unieke manier van fotografie. Zwart wit fotografie kan in
verschillende situaties een mooie keuze zijn! Wij vertellen u graag meer over deze dienst, hoe het in zijn werking gaat
en de uitstekende kwaliteit/prijs verhouding die wij leveren op dit vlak!

Klik hier om onze zwart wit fotografie pakketten te bekijken of uw eigen aanvraag in te dienen!

Zwart wit fotografie | De beste kwaliteit/prijs verhouding!
Zwart wit fotografie

Zwart wit fotografie gezocht? Wij van BEKA Media helpen u graag! Wij bieden u de hoogste kwaliteit zwart wit fotografie tegenover de voordeligste prijs!

Meteen onze voordelige zwart wit fotografie pakketten bekijken? Klik dan hier

U kunt uw pakket ook direct aanvragen. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op zodat we zo snel mogelijk aan de slag kunnen met uw foto’s! U zult geen last hebben van lange wachtrijen! Uw productie kan spoedig worden geleverd. 

De pakketten die wij bieden zijn voordelige standaardpakketten. Bent u op zoek naar iets exclusiefs of wilt u grote hoeveelheden aan kleurloze afbeeldingen afnemen? Klik dan onder onze pakketten op “fotografie op maat” en vul de gevraagde informatie in. 

Na uw aanvraag ontvangt u binnen 24 uur een prijs op basis van uw eigen wensen. Indien u hiermee akkoord gaat kunnen we vrijwel direct aan de slag met uw productie! Heeft u vragen? Neem dan vooral contact op! 

Wilt u enkel meer informatie? Lees dan vooral op uw gemak verder! In dit artikel geven we u uitgebreid meer informatie!

Inhoudsopgave

1. Zwart wit fotografie, wat is het precies?
2. Waarom zwart wit fotografie?
3. Vanuit de lucht
4. Hoe fotograferen wij zwart wit?

Zwart wit fotografie

Zwart wit fotografie, wat is het precies?

Zwart wit fotografie is een iets andere vorm van fotografie dan normaal. Eigenlijk valt de exacte betekenis ervan al behoorlijk af te leiden uit de naam en de afbeeldingen.

Bij zwart wit fotografie zijn de echte kleuren zoals blauw, rood en groen niet aanwezig. De foto’s bevatten zwart, wit en de grijswaarden die hier tussen liggen. Vandaag de dag worden dit soort foto’s met name gemaakt omdat men het in bepaalde situaties toepasselijk of leuk kan vinden. Oorspronkelijk is er echter ook een tijd geweest waarin de enige foto’s die gemaakt konden worden kleurloos waren. 

Ondanks het feit dat afbeeldingen vandaag de dag in de mooiste kleuren kunnen voorkomen, geven kleurloze afbeeldingen toch een zeer unieke uitstraling. Voor sommigen is het een originele manier van fotografie, voor sommigen een geweldige herinnering en voor anderen een stuk kunst.

Deze afbeeldingen van bepaalde elementen kunnen ook een erg leuk idee zijn om in te lijsten en op te hangen.

Zwart wit fotografie

Waarom zwart wit fotografie?

Afbeeldingen zonder kleur kunnen erg mooie voordelen hebben. Het is een unieke manier van foto’s laten maken en kan in diverse situaties voor mooie resultaten zorgen. De vraag van sommigen is alleen: Waarom zwart wit fotografie? Wat maakt het uniek en in wat voor situaties is het een goed idee?

Om te beginnen is het belangrijk om te benadrukken dat het sowieso op ieder moment voor mooie resultaten kan zorgen. In willekeurige situaties waarin u ‘gewone fotografie’ diensten afneemt kan het al een leuk idee zijn om hierbij ook wat losse kleurloze varianten af te nemen.

De sfeer en uitstraling van deze afbeeldingen zijn nu eenmaal anders. De kans is dus zeker aanwezig dat u achteraf deze varianten zelfs mooier vindt dan de varianten in kleur.

Naast dat hetop willekeurige momenten voor erg mooie resultaten kan zorgen, zijn er uiteraard ook een aantal specifieke dingen die dit interessant maken. Ook zijn er een aantal specifieke situaties waarin het zeker aan te raden is. Hieronder gaan we verder in op enkele voorbeelden.

Hoge landschappen

Wanneer u zich bevindt op een hoge plek met een mooi landschap zijn zulke kleurloze afbeeldingen wellicht niet het allereerste dat in u opkomt. Toch kan het laten maken van deze afbeeldingen op zo een locatie een net zo goed idee zijn als het laten maken van foto’s in kleur.

Het landschap op de achtergrond geeft immers een totaal andere soort uitstraling. Het toont niet de echte kleuren van (bijvoorbeeld) zee of gras, maar het toont wel zeker een uniek beeld.

Zwart wit fotografie

Portret foto’s

Een andere situatie waarin het een erg goede keuze kan zijn is bij portretten. Het voordeel van zwart witte portret foto’s is dat de persoon op beeld hierdoor extra naar voren komt. Hij of zij springt er nog meer uit dan bij foto’s met kleur. Daarnaast is er bijna geen enkele vorm van afleiding en kan de volledige aandacht gericht worden op de gefotografeerde persoon.Dit komt onder andere doordat er bijna geen achtergrond te zien is.

Hiermee worden niet alleen strakke en formele portretten bedoeld, maar ook de ‘lossere’ soorten portret foto’s.

Zwart wit fotografie

De sfeer

De laatste specifieke situatie waar we op in gaan is de situatie waarin zwart wit fotografie puur en alleen wordt gebruik voor het opwekken van een bepaalde sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een ‘oude’ sfeer of aan flashbacks. Zo worden in films kleurloze beelden bijvoorbeeld gebruikt om aan te tonen dat een bepaalde gebeurtenis al een tijdje geleden is of dat het bijvoorbeeld een droom is.

Bij foto’s kan dit natuurlijk niet op dezelfde manier, maar uit de sfeer valt zeker inspiratie te halen. 

Het tonen van een bijzondere sfeer in de vorm van kleurloze foto’s kan ook een leuke optie zijn als het gaat om foto’s van bijzondere voertuigen of bijvoorbeeld dieren.

Zwart wit fotografie

Vanuit de lucht

Naast diensten waarbij onze fotograaf reguliere foto’s maakt, bieden wij ook diensten waarbij onze drone piloot foto’s vanuit de lucht maakt. Een luchtfoto laten maken kan bij ons op diverse manieren. Belangrijk om te weten is dat wij ook deze dienst met en zonder kleur kunnen bieden! Foto’s vanuit de lucht maakt onze drone piloot door middel van de DJI Mavic Air. 

Het enige verschil is dat u hiervoor los van onze fotograaf, ook onze drone piloot op locatie krijgt. Een drone piloot huren kan los, indien u enkel luchtfoto’s wilt laten maken, maar we bieden ook voordelige combinatie pakketten aan. Hierbij kunnen foto’s zowel vanuit de lucht als vanaf de grond gemaakt worden.

Voor al onze diensten hebben wij de juiste specialisten in huis. Onze drone piloot en cameraman zijn dusdanig op elkaar ingespeeld dat u vanuit beide perspectieven topkwaliteit foto’s zult ontvangen zonder dat er iets ten koste gaat van het resultaat.

Zwart wit foto's laten maken

Hoe fotograferen wij zwart wit?

Wanneer deze dienst bij ons aanvraagt is het niet zo dat we op een bepaalde ‘bijzondere’ of een andere manier dan gebruikelijk uw foto’s gaan maken. Onze specialist komt ter plaatsen op de afgesproken locatie en maakt de foto’s zoals het ook bij gekleurde fotografie diensten het geval is. 

Achteraf, tijdens de bewerking van de foto’s worden er zwart wit effecten gecreëerd. Het is dus ook mogelijk om ervoor te kiezen bijvoorbeeld de helft van de foto’s in kleur en de andere helft zwart wit te ontvangen.

Ook kunt u simpelweg fotografie diensten bij ons afnemen en later de beslissing nemen om deze kleurloos te laten maken.

Uw eigen foto’s laten maken?

Heeft u na het lezen van dit artikel interesse gekregen in het laten maken van uw eigen zwart wit foto’s? Klik dan hier om onze pakketten te bekijken! Ook kunt u direct uw aanvraag indienen. Wij komen binnen 1 werkdag terug op uw verzoek. 

Heeft u andere vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Klik hier om al onze diensten te bekijken en ga naar onze blog om meer informatieve artikelen over onze diensten te lezen. 

Wij van BEKA Media zijn als één van de weinige Nederlandse bedrijven gespecialiseerd in de productie van vrijwel alles op mediavlak. Met onze unieke specialisten per dienst leveren wij topkwaliteit tegenover de meest voordelige prijs! Iedere productie wordt zeer zorgvuldig uitgevoerd. Klanttevredenheid staat bij onze specialisten dan ook op de eerste plaats. 

Wij zijn dagelijks van 09.00 tot en met 21.00 bereikbaar voor al uw vragen. BEKA Media is werkzaam door heel Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle Aan Den IJssel. 

Lees ook ons artikel: Cameraman inhuren.

Loading...