Zwart wit fotografie is een “oude”, maar nog steeds erg unieke manier van fotografie. Zwart wit fotografie kan in
verschillende situaties een mooie keuze zijn! Wij vertellen u graag meer over deze dienst, hoe het in zijn werking gaat
en de uitstekende kwaliteit/prijs verhouding die wij leveren op dit vlak!

Klik hier om onze zwart wit fotografie pakketten te bekijken of uw eigen aanvraag in te dienen!

Trouwvideo laten maken? Wij bieden u den scherpste prijzen en uiteraard de beste kwaliteit! Uw bruiloft gefilmd, gefotografeerd en uiteraard
gemonteerd. Lees vooral op uw gemak verder en bekijk onze trouwvideo pakketten. Ook het indienen van uw aanvraag is in een aantal
muisklikken gedaan!

Zwart wit fotografie

vinkje Topkwaliteit zwart wit fotografie diensten door heel NL & BE
vinkje Ervaren fotograaf/fotografen op locatie
vinkje Professionele fotobewerking
vinkje Professionele luchtfotografie d.m.v. een drone
vinkje Eénmalige betaling, geen verrassingen
vinkje Snelle leveringen

Zwart wit fotografie

Zwart wit fotografie pakketten

Pakket op maat aanvragen

Welke van de volgende opties wilt u?

ontvangen op uw offerte? Meld u dan aan om GRATIS op de hoogte te blijven van onze nieuwe aanbiedingen!

Zwart wit fotografie | De beste kwaliteit/prijs verhouding

Zwart wit fotografie gezocht? Wij van BEKA Media helpen u graag! Wij bieden u de hoogste kwaliteit zwart wit fotografie tegenover de voordeligste prijs!

Meteen onze voordelige zwart wit fotografie pakketten bekijken? Klik dan hier

U kunt uw pakket ook direct aanvragen. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op zodat we zo snel mogelijk aan de slag kunnen met uw foto’s! U zult geen last hebben van lange wachtrijen! Uw productie kan spoedig worden geleverd. 

De pakketten die wij bieden zijn voordelige standaardpakketten. Bent u op zoek naar iets exclusiefs of wilt u grote hoeveelheden aan kleurloze afbeeldingen afnemen? Klik dan onder onze pakketten op “fotografie op maat” en vul de gevraagde informatie in.

Na uw aanvraag ontvangt u binnen 24 uur een prijs op basis van uw eigen wensen. Indien u hiermee akkoord gaat kunnen we vrijwel direct aan de slag met uw productie! Heeft u vragen? Neem dan vooral contact op! 

Wilt u enkel meer informatie? Lees dan vooral op uw gemak verder! In dit artikel geven we u uitgebreid meer informatie!

1. Zwart wit fotografie, wat is het precies?

Zwart wit fotografie is een iets andere vorm van fotografie dan normaal. Eigenlijk valt de exacte betekenis ervan al behoorlijk af te leiden uit de naam en de afbeeldingen. Zwart wit fotografie is namelijk fotografie zonder kleur! Alleen zwart, wit en de grijstinten die hier tussen vallen zitten bij zwart wit fotografie.

Bij zwart wit fotografie zijn de echte kleuren zoals blauw, rood en groen niet aanwezig. De foto’s bevatten zwart, wit en de grijswaarden die hier tussen liggen.

Vandaag de dag worden dit soort foto’s met name gemaakt omdat men het in bepaalde situaties toepasselijk of leuk kan vinden. Oorspronkelijk is er echter ook een tijd geweest waarin de enige foto’s die gemaakt konden worden kleurloos waren. Mede hierdoor worden zwart wit beelden en afbeeldingen ook vaak gelinkt met “oude beelden”. Zo zien we bijvoorbeeld ook in films vaak dat flashbacks of gedachtes van vroeger in zwart wit worden getoond.

Ondanks het feit dat afbeeldingen vandaag de dag in de mooiste kleuren kunnen voorkomen, geven kleurloze afbeeldingen toch een zeer unieke uitstraling.

Voor sommigen is het een originele manier van fotografie, voor sommigen een geweldige herinnering en voor anderen een stuk kunst.

Deze afbeeldingen van bepaalde elementen kunnen ook een erg leuk idee zijn om in te lijsten en op te hangen.

2. Waarom zwart wit fotografie?

Afbeeldingen zonder kleur kunnen erg mooie voordelen hebben. Het is een unieke manier van foto’s laten maken en kan in diverse situaties voor mooie resultaten zorgen. Zwart wit fotografie is een erg populaire dienst.

De vraag van sommigen is alleen: Waarom zwart wit fotografie? Wat maakt het uniek en in wat voor situaties is het een goed idee? Wat maakt bijvoorbeeld auto fotografie, maar ook talloze andere soorten fotografie in zwart wit zo extra uniek? Daarover vertellen we u meer.

Om te beginnen is het belangrijk om te benadrukken dat het sowieso op ieder moment voor mooie resultaten kan zorgen. Neemt u fotografie diensten bij ons af? Dan kunnen wat extra zwart wit foto’s nooit kwaad!

In willekeurige situaties waarin u ‘gewone fotografie’ diensten afneemt kan het dus al een leuk idee zijn om hierbij ook wat losse kleurloze varianten af te nemen.

De sfeer en uitstraling van deze afbeeldingen zijn nu eenmaal anders. De kans is dus zeker aanwezig dat u achteraf deze varianten zelfs mooier vindt dan de varianten in kleur.

Naast dat zwart wit fotografie op willekeurige momenten voor erg mooie resultaten kan zorgen, zijn er uiteraard ook een aantal specifieke dingen die dit interessant maken. Ook zijn er een aantal specifieke situaties waarin het zeker aan te raden is deze dienst af te nemen. Hieronder gaan we verder in op enkele voorbeelden.

Hoge landschappen

Wanneer u zich bevindt op een hoge plek met een mooi landschap zijn zulke kleurloze afbeeldingen wellicht niet het allereerste dat in u opkomt. Met name omdat de mooie kleuren in de buitenlucht juist hetgeen zijn dat u op beeld wilt hebben.

Toch kan het laten maken van deze zwart wit foto’s op zo een locatie een net zo goed idee zijn als het laten maken van foto’s in kleur. Het landschap op de achtergrond geeft immers een totaal andere soort uitstraling. Het toont niet de echte kleuren van (bijvoorbeeld) zee of gras, maar het toont wel zeker een uniek beeld.

Het laten maken van deze foto’s in natuurgebieden is zeker het proberen waard! Overigens is in natuurgebieden zwart wit fotografie vanuit de lucht nog een andere unieke aanrader. Daar gaan we later nog verder op in.

Portret foto’s

Een andere situatie waarin het een erg goede keuze kan zijn om voor deze kleurloze foto’s te kiezen, is bij portretten. Dit is dan ook een populaire optie waar vaak voor wordt gekozen. Vaak worden er in een portret fotoshoot al direct zwart wit foto’s geleverd naast de gewone foto’s.

Het voordeel van zwart witte portret foto’s is dat de persoon op beeld hierdoor extra goed naar voren komt. Hij of zij springt er nog meer uit dan bij foto’s met kleur.

Daarnaast is er bijna geen enkele vorm van afleiding en kan de volledige aandacht gericht worden op de gefotografeerde persoon.Dit komt onder andere doordat er bijna geen achtergrond te zien is.

Hiermee worden niet alleen strakke en formele portretten bedoeld, maar ook de ‘lossere’ soorten portret foto’s.

De sfeer

De laatste specifieke situatie waar we op in gaan is de situatie waarin zwart wit fotografie puur en alleen wordt gebruik voor het opwekken van een bepaalde sfeer.

Denk bijvoorbeeld aan een ‘oude’ sfeer of aan flashbacks. Zo worden in films kleurloze beelden bijvoorbeeld gebruikt om aan te tonen dat een bepaalde gebeurtenis al een tijdje geleden is of dat het bijvoorbeeld een droom is.

Bij foto’s kan dit natuurlijk niet op dezelfde manier, maar uit de sfeer valt zeker inspiratie te halen. Een afbeelding waarin de kleuren zijn weggelaten wekt hoe dan ook een totaal andere sfeer dan een afbeelding met kleur.

Een leuk idee kan ook zijn om precies dezelfde afbeelding met en zonder kleur te laten maken. Ondanks dat de foto precies hetzelfde is, zullen het twee totaal andere plaatjes lijken.

Het tonen van een bijzondere sfeer in de vorm van kleurloze foto’s kan ook een leuke optie zijn als het gaat om foto’s van bijzondere voertuigen of bijvoorbeeld dieren.

3. Zwart wit fotografie vanuit de lucht

Naast diensten waarbij onze fotograaf reguliere foto’s maakt, bieden wij ook diensten waarbij onze drone piloot foto’s vanuit de lucht maakt. Een drone piloot huren is een dienst die vaak wordt afgenomen. Wat velen echter niet weten is dat we vanuit de lucht niet alleen videobeelden, maar ook foto’s kunnen maken. Dus ook zwart wit foto’s!

Een luchtfoto laten maken kan bij ons op diverse manieren. Belangrijk om te weten is dat wij ook deze dienst met en zonder kleur kunnen bieden! Foto’s vanuit de lucht maakt onze drone piloot door middel van de DJI Mavic Air. Wij voorzien u van de hoogste kwaliteit beelden!

Het enige verschil is dat u hiervoor los van onze fotograaf, ook onze drone piloot op locatie krijgt. Een drone piloot huren kan los, indien u enkel luchtfoto’s wilt laten maken, maar we bieden ook voordelige combinatie pakketten aan. Hierbij kunnen foto’s zowel vanuit de lucht als vanaf de grond gemaakt worden.

Voor al onze diensten hebben wij de juiste specialisten in huis. Onze drone piloot en cameraman zijn dusdanig op elkaar ingespeeld dat u vanuit beide perspectieven topkwaliteit foto’s zult ontvangen zonder dat er iets ten koste gaat van het resultaat.

4. Hoe fotograferen wij zwart wit?

Wanneer deze dienst bij ons aanvraagt is het niet zo dat we op een bepaalde ‘bijzondere’ of een andere manier dan gebruikelijk uw foto’s gaan maken.

Onze fotograaf komt ter plaatsen op de afgesproken locatie en maakt de foto’s zoals het ook bij gekleurde fotografie diensten het geval is.

Natuurlijk is de kans aanwezig dat er een totaal andere setting is dan gebruikelijk, maar het heeft geen invloed op onze werkwijze.

Achteraf, tijdens de bewerking van de foto’s worden er zwart wit effecten gecreëerd. Het is dus ook mogelijk om ervoor te kiezen bijvoorbeeld de helft van de foto’s in kleur en de andere helft zwart wit te ontvangen.

Ook kunt u simpelweg fotografie diensten bij ons afnemen en later de beslissing nemen om deze kleurloos te laten maken.

5. Uw eigen foto’s laten maken?

Heeft u na het lezen van dit artikel interesse gekregen in het laten maken van uw eigen zwart wit foto’s? Klik dan hier om onze pakketten te bekijken! Ook kunt u direct uw aanvraag indienen. Wij komen binnen 1 werkdag terug op uw verzoek. 

Heeft u andere vragen? Neem dan vooral contact met ons op! 

Wij van BEKA Media zijn als één van de weinige Nederlandse bedrijven gespecialiseerd in de productie van vrijwel alles op mediavlak. Met onze unieke specialisten per dienst leveren wij topkwaliteit tegenover de meest voordelige prijs! Iedere productie wordt zeer zorgvuldig uitgevoerd. Klanttevredenheid staat bij onze specialisten dan ook op de eerste plaats. 

Wij zijn dagelijks van 09.00 tot en met 21.00 bereikbaar voor al uw vragen. BEKA Media is werkzaam door heel Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Capelle Aan Den IJssel. 

Lees ook ons artikel: Cameraman inhuren.

Loading...