Website onderhoud is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw website goed functioneert en altijd up-to-date is. Een website die niet regelmatig wordt onderhouden, kan leiden tot trage laadtijden, beveiligingslekken, foutmeldingen en zelfs tot het volledig crashen van de website.

Vraag gratis offerte aan!

Trouwvideo laten maken? Wij bieden u den scherpste prijzen en uiteraard de beste kwaliteit! Uw bruiloft gefilmd, gefotografeerd en uiteraard
gemonteerd. Lees vooral op uw gemak verder en bekijk onze trouwvideo pakketten. Ook het indienen van uw aanvraag is in een aantal
muisklikken gedaan!

Website onderhoud

vinkje Professioneel website onderhoud
vinkje  Eénmalige of maandelijkse onderhoud mogelijk
vinkje Keuze uit website onderhoud op factuurbasis of in een abonnementsvorm
vinkje Eerlijke prijs, vooraf berekend en besproken
vinkje Spoed onderhoud mogelijk
vinkje  Ervaren specialisten, professionele oplossingen voor uw problemen

BEKA MEDIA is een top bedrijf. Ze leveren hun werk snel. Ze zijn bereid om jou te helpen en dat is fijn. BEKA MEDIA heeft in ieder geval een klant erbij!

BatskoNutrition

Batuhan Durmus

BEKA Media heeft mijn website precies gemaakt hoe ik het wil hebben. Ze hebben voor mij werk op maat geleverd en ook nog in een korte tijd. Ik ben het bedrijf dankbaar en zou het aan iedereen aanraden.

İbrahim Çiçek

Cleanwynd Nederland


Ik kon flexibel met BEKA Mediacommuniceren over wat ik wou en wat haalbaar was. Ze gaven me netjes een terugkoppeling over de stand van zaken zodat ik goed op de hoogte was, ik was zeer tevreden met het eindresultaat.

Ruwe Diamant Award

Reggery Gravenbeek

Website onderhoud nodig? Vraag een gratis offerte aan voor uw onderhoud!

Wat voor soort onderhoud wilt u?

Wilt u voor onderhoud een abonnement afnemen?

Is het een spoedopdracht?

ontvangen op uw offerte? Meld u dan aan om GRATIS op de hoogte te blijven van onze nieuwe aanbiedingen!

Website onderhoud? Onze specialisten staan voor u klaar!

Website onderhoud is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw website goed functioneert en altijd up-to-date is. Een website die niet regelmatig wordt onderhouden, kan leiden tot trage laadtijden, beveiligingslekken, foutmeldingen en zelfs tot het volledig crashen van de website.

Website onderhoud is niet in iedere situatie regelmatig nodig. Hoevaak er onderhoud aan uw website nodig is hangt er vanaf hoe groot en hoe geavanceerd uw website is. Wij geven u voordat we beginnen aan de onderhoudsbeurt altijd de kosten door die de onderhoudsbeurt met zich mee zullen brengen.

Meteen uw eigen website onderhoud verrichten? Vraag dan een gratis offerte aan! Onze specialisten zullen dan binnen enkele uren contact met u opnemen!

Komt u liever eerst meer te weten over website onderhoud? Wat voor soorten onderhoud er allemaal nodig kunnen zijn en hoe het in zijn werking gaat? Lees dan vooral op uw gemak dit artikel door!

1. Verschillende soorten website onderhoud

Als eigenaar van een website weet u dat het onderhoud van de website essentieel is om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft draaien. Er zijn verschillende soorten website onderhoud die met enige regelmaat uitgevoerd kunnen worden om ervoor te zorgen dat uw website optimaal blijft presteren. Hieronder hebben we een aantal van deze verschillende soorten website onderhoud voor u op een rijtje gezet.

Updates

We beginnen met de meest simpele vorm van onderhoud. Namelijk updates van functionaliteiten. Als u een website of webshop heeft, dan is de kans groot dat u bepaalde functionaliteiten heeft op uw website of webshop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een offerte aanvraag, een WhatsApp functionaliteit, een boekingssysteem en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Eens in de zoveel tijd vragen deze functionaliteiten om updates. In principe niets spannends, want het is enkel een kwestie van updaten. Het kan echter wel een wat lastiger verhaal worden als deze functionaliteit net niet matcht met uw website. In zo’n geval kan een simpele update uw website namelijk kapot maken.

Wanneer wij uw website onderhoud doen zorgen we ervoor dat we voordat we een update uitvoeren, eerst een backup maken van de site. Mocht er iets misgaan kunnen we dan altijd direct terug schakelen naar de backup. Achteraf kan vervolgens gekeken worden waarom de update mis is gegaan.

Updates voeren wij uit op factuurbasis, maar u kunt ook een abonnement nemen voor website onderhoud updates. Dit kan al vanaf €14 per maand.

Technische website onderhoud

Het technisch onderhoud van een website heeft vooral te maken met de technische aspecten van de website, zoals de functionaliteit en de prestaties.

Technische onderhoud omvat onder andere het controleren van de laadsnelheid van de website, het regelmatig controleren van de beveiliging en het controleren van de back-ups.

Het technisch onderhoud van een website is essentieel om de gebruikerservaring van de bezoekers te optimaliseren en om de website goed te laten presteren in zoekmachines.

Functioneel onderhoud

De volgende soort website onderhoud uit dit rijtje is functioneel onderhoud. Functioneel onderhoud richt zich op de interactieve aspecten van de website, zoals formulieren, zoekfuncties en andere interactieve elementen.

Hieronder valt het controleren van de werking van deze functies en het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen. Het functioneel onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website goed werkt en dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren.

Inhoudelijk onderhoud

Inhoudelijk website onderhoud richt zich op de inhoud die op de website wordt gepubliceerd. De inhoud verschilt natuurlijk per website. Onder inhoudelijk website onderhoud valt het updaten van teksten en afbeeldingen, het schrijven van nieuwe inhoud en het verwijderen van verouderde inhoud.

Het inhoudelijk onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website relevant blijft en om de bezoekers van de website te blijven boeien.

Dit is een categorie onderhoud die met name aan uzelf is. Het continu brengen van nieuwe en interessante content is een aanrader voor u als bedrijfseigenaar om online met uw website interessant te blijven.

Uiteraard kunnen wij wel continu uw nieuwe teksten en afbeeldingen toevoegen, maar het is aan u om de teksten te schrijven en de eventuele afbeeldingen naar ons toe te sturen.

U kunt ook bij onze fotografie afdeling fotografie diensten afnemen om vernieuwing op uw website te bevorderen! Ook een bedrijfsfilm laten maken of een animatievideo laten maken zijn mogelijk bij ons!

Beveiligingsonderhoud

Het beveiligingsonderhoud van een website richt zich op het beschermen van de website tegen hacking, malware en andere vormen van cyberaanvallen.

Dit omvat het installeren van beveiligingssoftware, het updaten van deze software en het controleren van de website op beveiligingsproblemen.

Het beveiligingsonderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website veilig blijft voor bezoekers en om de reputatie van de website te beschermen.

Kortom, het uitvoeren van verschillende soorten website onderhoud is essentieel om ervoor te zorgen dat uw website goed blijft presteren en dat uw bezoekers een goede gebruikerservaring hebben.

Of u nu een kleine of grote website hebt, het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de veiligheid, prestaties en functionaliteit van de website te waarborgen.

2. Waarom is website onderhoud zo belangrijk?

Het kan zijn dat u u uw website onderhoud, omdat u druk bent met andere taken of omdat u denkt dat uw website niet vaak wordt bijgewerkt. Echter, het is belangrijk om te beseffen dat verwaarlozing van website onderhoud op de lange termijn tot ernstige problemen kan leiden. Hieronder vertellen we u meer over waarom website onderhoud zo belangrijk is.

Waarom is website onderhoud belangrijk? Website onderhoud is belangrijk om verschillende redenen.

Ten eerste zorgt het ervoor dat uw website up-to-date blijft en naar behoren functioneert. Dit betekent dat uw website snel blijft laden, gebruikersvriendelijk is en geen fouten bevat.

Dit is vooral belangrijk als uw website geld verdient, bijvoorbeeld door middel van online verkoop. Als uw website niet goed werkt, kan dit leiden tot minder bezoekers, minder verkoop en uiteindelijk minder inkomsten.

Dit geldt niet alleen als uw website rechtstreeks producten verkoopt, maar ook als uw website bijvoorbeeld een plek is waar klanten een offerte aanvragen.

Verder zorgt website onderhoud ervoor dat uw website veilig blijft. Het internet is helaas niet altijd een veilige plaats en cyberaanvallen kunnen elk moment plaatsvinden.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u de beveiliging van uw website verbeteren en uw website beschermen tegen mogelijke aanvallen. Dit is vooral belangrijk als uw website persoonlijke informatie van gebruikers verzamelt, zoals e-mailadressen, namen en adressen.

Tot slot kan website onderhoud u helpen om de prestaties van uw website te verbeteren. Dit betekent dat uw website beter gevonden kan worden door zoekmachines, wat weer kan leiden tot meer verkeer en meer inkomsten.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw website snel laadt, gemakkelijk te navigeren is en relevante inhoud bevat. Dit vinden de zoekmachines een groot pluspunt.

Ook vinden zoekmachines het goed om te zien dat u “bezig bent” met uw website. Ook al heeft de onderhoud niet direct iets te maken met de zoekmachine, het feit dat u aan uw website werkt kan al voor pluspunten zorgen.

Verder is het ook goed om te vermelden dat het niet onderhouden van uw website, na een tijdje zelfs voor minpunten kan zorgen voor zoekmachines.

3. Risico’s van verwaarlozing website onderhoud

Veel bedrijven realiseren zich niet hoe belangrijk regelmatig website onderhoud in praktijk daadwerkelijk is. Hoewel het gemakkelijk kan zijn om te denken dat alles soepel zal blijven lopen zonder onderhoud, kan het negeren van onderhoud ernstige gevolgen hebben.

Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste risico’s die gepaard gaan met het verwaarlozen van website-onderhoud:

Beveiligingsproblemen

Beveiligingsproblemen zijn een van de grootste risico’s van het verwaarlozen van website-onderhoud. Hackers kunnen op zoek gaan naar kwetsbaarheden in de website en deze gebruiken om in te breken in het systeem en gevoelige informatie te stelen. Dit kan leiden tot diefstal van klantgegevens, financiële gegevens en andere vertrouwelijke informatie.

Bedrijven die gevoelige informatie verwerken, zoals banken of e-commerce websites, lopen een extra groot risico.

Downtime

Downtime verwijst naar de tijd waarin een website niet beschikbaar is voor gebruikers. Het kan worden veroorzaakt door problemen met de hostingprovider, problemen met de server, beveiligingsproblemen en andere problemen.

Downtime kan leiden tot verlies van inkomsten en klanten, omdat gebruikers de website niet kunnen bezoeken en geen aankopen kunnen doen of informatie kunnen vinden.

Verminderde prestaties

Zelfs als een website nog steeds werkt, kan het verwaarlozen van onderhoud leiden tot verminderde prestaties.

Websites kunnen langzamer worden, fouten vertonen of niet goed worden weergegeven op bepaalde apparaten of browsers. Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en frustratie bij gebruikers, wat kan leiden tot een afname van het verkeer en de omzet.

Verminderde prestaties kunnen in de loop van de tijd steeds erger en erger worden.

Verouderde technologie

Technologie verandert voortdurend en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een website up-to-date blijft met de nieuwste technologieën.

Als een website niet regelmatig wordt bijgewerkt, kan deze verouderd raken en niet meer voldoen aan de verwachtingen van gebruikers. Dit kan leiden tot een daling van het verkeer en de omzet, omdat gebruikers op zoek gaan naar websites die wel up-to-date zijn.

Het komt helaas regelmatig voor dat wij websites tegenkomen die (bijvoorbeeld) in 2012 zijn gebouwd, en vervolgens helemaal niet meer zijn meegegaan met de tijd. Dit kan een erg negatief effect hebben.

In dergelijke situaties raden wij het vaak aan om de website volledig opnieuw te laten bouwen aan ons. Vaak zijn de kosten hiervan ook nog eens gelijk aan de kosten als we wel voor onderhoud zouden kiezen.

4. Hoevaak is onderhoud nodig?

Hoevaak u website onderhoud nodig hebt is maar net afhankelijk van hoe geavanceerd uw site is. Wilt u een website laten maken aan ons? Dan wordt deze altijd volledig gebruiksklaar aangeleverd. Dit houdt in dat u de komende periode geen tot weinig onderhoud nodig zult hebben, tenzij er uitzonderingen zijn. Hieronder vertellen we meer over hoevaak welke soort website onderhoud gemiddeld nodig is.

Updates

Zoals eerder in dit artikel verteld is één van de types website onderhoud die met enige regelmaat nodig kan zijn het uitvoeren van updates. Dit is niet per definitie een type onderhoud dat u in de problemen brengt als u het even niet doet. Op de lange termijn kan het er echter wel toe leiden dat uw website teveel achter gaat lopen, lager gaat scoren in zoekmachines en niet optimaal meer functioneert.

Ideaal is om updates zodra deze beschikbaar zijn direct uit te voeren. Hoevaak er updates beschikbaar zullen zijn hangt er vanaf hoeveel functionaliteiten u op uw site heeft.

U kunt ervan uitgaan dat als u in elk geval iedere maand alle updates uitvoert, u sowieso goed zit.

Wanneer u een abonnement bij ons neemt voor update-onderhoud voeren wij iedere week de nieuwe updates voor u uit en maken we vooraf een backup. Dit, voor het geval dat de update schade brengt aan uw site.

Technisch onderhoud Ook bij technisch onderhoud hangt het logischerwijs van uw eigen site af hoevaak dit nodig is. Over het algemeen wordt aanbevolen om ook technisch website onderhoud minimaal één keer per maand uit te voeren.

Tijdens dit onderhoud kunnen updates voor het content management systeem en eventuele plug-ins worden geïnstalleerd, back-ups worden gemaakt van de website en eventuele fouten worden opgelost. Omdat ook dit onder technisch onderhoud valt, is het handig om minimaal één keer per maand de snelheid van uw website te controleren. Online zijn er diverse platformen te vinden die speed tests voor uw site kunnen doen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de frequentie van technisch onderhoud kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften van de website en de vereisten van de eigenaar. Het is daarom altijd verstandig om de website regelmatig te monitoren en problemen zo snel mogelijk op te lossen om de beste gebruikerservaring te bieden en de veiligheid van de website te waarborgen.

Beveiligingsonderhoud

Hoevaak beveiligingsonderhoud aan uw website nodig is hangt vooral af van hoe gevoelig de data op uw website is. We raden het aan om beveiligingsonderhoud regelmatig uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat software-updates en patches worden geïnstalleerd, er regelmatige back-ups worden gemaakt en malware-scans worden uitgevoerd.

Ook is het belangrijk om de toegangsrechten tot de website goed te beheren en regelmatig wachtwoorden te wijzigen. Dit wordt vaak onderschat

Het is moeilijk om een specifieke frequentie aan te geven voor beveiligingsonderhoud, omdat ook dit afhangt van de individuele behoeften van de website. Websites die gevoelige informatie opslaan, zoals financiële gegevens of persoonlijke informatie, hebben vaker beveiligingsonderhoud nodig dan websites die alleen basisinformatie weergeven.

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat beveiligingsonderhoud een doorlopend proces is. Het is belangrijk om de website regelmatig te monitoren en eventuele beveiligingsproblemen snel op te lossen om de veiligheid van de website en de gegevens die erop worden opgeslagen te waarborgen.

Inhoudelijk onderhoud

Inhoudelijk website onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date en relevant blijft voor de bezoekers. De frequentie van inhoudelijk onderhoud hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak de website wordt bijgewerkt, hoeveel nieuwe informatie er beschikbaar is en de behoeften van de bezoekers. Vooral het laatste punt is hierbij een belangrijke factor.

Over het algemeen wordt aanbevolen om inhoudelijk onderhoud minimaal één keer per kwartaal uit te voeren. Tijdens dit onderhoud kunnen verouderde informatie en links worden bijgewerkt, nieuwe informatie en afbeeldingen worden toegevoegd en eventuele fouten worden opgelost.

Naast regulier onderhoud is het ook belangrijk om de website regelmatig te monitoren op nieuwe trends en ontwikkelingen in het vakgebied.

Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat nieuwe technologieën worden geïmplementeerd om de gebruikerservaring te verbeteren of dat de inhoud wordt aangepast om beter aan te sluiten bij de behoeften van de bezoekers.

Het is belangrijk om te benadrukken dat inhoudelijk onderhoud een doorlopend proces is.

5. Bespaar tijd en geld door uw website onderhoud uit te besteden

Het is inmiddels duidelijk hoe belangrijk website onderhoud is en wat de gevolgen kunnen zijn als u dit verwaarloost. Wij realiseren ons echter ook hoe tijdrovend en soms ingewikkeld een onderhoudsproces zijn. Daarom kan het uitbesteden van website-onderhoud aan ons als professionele specialisten u veel geld en tijd besparen. Wij bieden u lage tarieven tegenover specialistisch uitgevoerde onderhoudsbeurten!

Met onze professionele webdesigners beschikken wij over de nodige kennis, ervaring en expertise om website-problemen snel op te lossen en de efficiëntie van de website te verbeteren.

Dit kan leiden tot een snellere website en een betere gebruikerservaring, wat op zijn beurt kan leiden tot een hogere omzet en klanttevredenheid zoals hierboven uitgelegd. Wij kijken niet alleen vanuit ons eigen standpunt naar of de onderhoud goed genoeg is gepleegd, maar met name vanuit het standpunt van de klant.

Zijn er nu nog situaties die bijvoorbeeld tot irritaties kunnen leiden bij de klant?

Verder kan het uitbesteden van website onderhoud  ook behoorlijk wat geld besparen. Door het voorkomen van downtime en andere technische storingen, hoeft u als klant geen extra kosten hoeven te maken voor het oplossen van problemen.

Tot slot kunt u door het uitbesteden van website-onderhoud aan ons, uzelf volledig concentreren op uw kernactiviteiten, zonder u zorgen te maken over technische problemen.

Dit kan bijdragen aan een betere focus en productiviteit.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Direct onderhoud laten plegen aan uw eigen website? Vraag dan een gratis offerte aan. Wij nemen binnen enkele uren contact met u op!

Loading...