fbpx

Webshop promoten, wat zijn de beste manieren?

Webshop Promoten

Uw webshop promoten is erg belangrijk als u online succesvol wilt zijn. Om een online business te starten is een webshop laten maken natuurlijk één van de eerste stappen. Zo is bij ons bijvoorbeeld een WordPress of Shopify webshop laten maken, exact naar uw wensen mogelijk. Als u eenmaal een website hebt is het echter net zo belangrijk om deze winstgevend te maken. Hiervoor moet u dus klanten trekken. Een vraag die wij vaak krijgen is dan ook hoe een webshop het best gepromoot kan worden. Hier zijn een aantal verschillende manieren voor!

Webshop promoten met advertentievideo’s

Zonder dat we het echt door hebben spelen advertentievideo’s een grote rol in ons leven. Tijdens het bekijken van een filmpje of bijvoorbeeld tijdens het scrollen op social media. Er worden continu advertentiefilmpjes geplaatst. Op deze manier een reclame video laten maken kan een goede optie zijn om uw webshop te promoten. Er zijn een aantal mogelijkheden wat betreft soorten video’s die u kunt laten maken. Zo kunt u uw webshop promoten door middel van animatie films, maar u kunt ook een bedrijfsfilm laten maken. Een bedrijfsfilm maken met drone is ook een absolute aanrader. Deze laatste optie is echter geen mogelijkheid indien u alleen online een business runt en geen locatie heeft. In dat geval kan een animatie laten maken van uw webshop één van de beste opties zijn. Ook kunt u kiezen voor een productvideo. Aan uw animatie films of uw productvideo kan vervolgens een professionele voice-over worden toegevoegd. Deze stem vertelt over de voordelen van uw product of bedrijf. Zo worden klanten aangeraden om uw product of producten te kopen! Een erg goede manier van uw webshop promoten dus. 

De volgende stap

Als u een productvideo of een animatie laat maken is er echter ook een belangrijke volgende stap. Namelijk het adverteren van uw video. Zoals gezegd is een advertentievideo één van de mogelijkheden van een webshop promoten. Dit adverteren kunt u doen op diverse platformen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram, Google, Snapchat of zelfs Marktplaats. Een goede video laten maken is hierbij erg belangrijk. U wilt natuurlijk wel dat uw reclamevideo ook echt zorgt dat mensen op uw webshop komen en interesse krijgen. 

Webshop promoten met aanbiedingen

Een andere manier om reclame voor uw webshop te maken is door middel van aanbiedingen. Zo kunt u continu een nieuw product in de sale zetten. Hierbij is het de bedoeling dat u dit specifieke product promoot. Ook bij deze manier komen er advertenties bij kijken. Indien u geen advertentievideo wilt laten maken, kunt u deze manier toepassen door middel van foto’s. Zo kunnen er aantrekkelijke foto’s met teksten zoals “Nu 25% korting” worden geproduceerd. 

SEO

Tot slot kunt u ervoor kiezen uw webshop over de langere termijn hoger in de zoekmachines te krijgen. Dit doet u door middel van SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit is het principe om door middel van organische zoekwoorden uw webshop hoger in zoekmachines te krijgen. SEO eist vakmanschap en is niet erg eenvoudig. De bedoeling is dat u erachter komt op welke woorden uw potentiële klanten vaak zoeken via bijvoorbeeld Google. Vervolgens is het zaak om deze zoekwoorden op de juiste manier in uw teksten te verwerken. Hierbij zitten er echter veel addertjes onder het gras. Zo mag u het zoekwoord bijvoorbeeld niet te vaak noemen. Het zoekwoord te weinig noemen is ook weer nadelig. Zo zijn er talloze kleine trucjes die ervoor kunnen zorgen dat u met de tijd hoger in de zoekmachines komt. Zoals gezegd is SEO wel een manier die op de lange termijn werkt. Om binnen een week veel aankopen te krijgen is SEO niet de oplossing. In dat geval zult u eerder moeten kijken naar advertenties. 

 

Wilt u vrijblijvend advies van een media expert van ons? Neem dan meteen contact op!

Loading...