fbpx

Waarom is kleurcorrectie zo belangrijk?

Kleurcorrectie

Kleurcorrectie is in de videobranche van cruciaal belang. De kleurcorrectie van uw video is hetgeen dat zorgt dat uw video er levend uitziet. Daarnaast heeft het een gigantische impact op de sfeer van de video. Zonder dat we het in de gaten hebben leggen onze hersenen linkjes tussen bepaalde kleuren en bepaalde gebeurtenissen. Zo is algemeen bekend dat rood en oranje een behoorlijk warme indruk geven. Blauw daarentegen wekt een frisse en koude indruk op bij mensen. Wij als specialisten zorgen er dan ook voor dat de sfeer die in uw video belangrijk is ook daadwerkelijk goed naar voren springt. Onze video editor zorgt na de montage altijd voor de juiste kleurcorrectie. 

Hoe werkt het?

Kleurcorrectie is iets dat wordt gedaan tijdens of na de edit van uw video. Er zijn tientallen waarden die de video editor aanpast en invult. Hieronder vallen bijvoorbeeld het contrast, de highlights, de schaduwen en nog veel meer. Dit zijn waarden die bijvoorbeeld kunnen leiden tot een donkere of juist lichte sfeer. Daarnaast kunnen ze uw video ook een stuk cinematischer maken. Deze waarden bepalen of uw video er bijvoorbeeld open en vrolijk uitziet, of juist gesloten en duister.

Naast deze waarden worden uiteraard ook de kleuren zelf versterkt. Een voorbeeld hiervan is dat bij een romantische video de ballonnen en de rode loper extra rood worden gemaakt of dat de lucht extra blauw wordt gemaakt. In ons kleurcorrectie portfolio kunt u hier enkele voorbeelden van vinden. Een kleur die zeldzaam voorkomt in video’s, maar wel erg geliefd is, is de magenta kleur. De magenta kleur is een soort roze/paarse tint. Wanneer deze kleur in uw video voorkomt is het aan te raden tijdens de kleurcorrectie deze kleur nog sterker te maken.

Wordt kleurcorrectie tijdens de opnames ingecalculeerd?

Met kleurcorrectie wordt tijdens de opnames soms wel en soms geen rekening gehouden. Indien de opname locatie een set is waar bepaalde kleuren enorm belangrijk zijn zoals bij magenta, dan houdt onze cameraman extra rekening met de kleuren. In bepaalde situaties worden de camera-instellingen ook aangepast.  Dit wordt gedaan zodat tijdens de montage de kleuren extra levend naar voren gebracht kunnen worden. Hoe dit bij uw video precies zal gaan hangt af van de soort video en de locaties. Stel dat u kiest voor een bedrijfsfilm maken met drone, dan worden de beelden vanuit de lucht zeer levend gemaakt in de kleurcorrectie. 

Bij kleurcorrectie speelt verder ook belichting een grote rol. De belichting wordt op de set dusdanig opgesteld dat er tijdens de kleurcorrectie bijvoorbeeld schaduwen kunnen worden toegevoegd zonder dat de video hierdoor te donker wordt. De kunst is om de video cinematisch een schaduw te geven, maar wel te zorgen dat alles goed belicht blijft. Wij zorgen daarom ook altijd voor ruim voldoende belichting op de locatie. Indien er een zeer opvallende kleur zoals magenta aanwezig is kan het ook zijn dat we het vlak dat deze kleur bevat nog extra filmen. Veel mensen raken extra geïnteresseerd wanneer een kleur zoals maganta goed naar voren springt. 

Uw eigen video laten maken met de juiste kleurcorrectie? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan! Voor al uw vragen kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice

Loading...