fbpx

Videoapparatuur bij uw opnames

Redcamera

Videoapparatuur is bij de productie van een video uiteraard onmisbaar. Wat voor apparatuur er precies nodig is hangt enorm af van de soort video, de locatie, maar ook de belichting die ter plaatse aanwezig is. Uiteindelijk speelt de apparatuur die nodig is ook een rol in de bedrijfsfilm kosten. Zo kan een bedrijfsfilm maken met drone bijvoorbeeld meer kosten dan een bedrijfsfilm zonder drone. Hieronder leest u meer over diverse videoapparatuur en het gebruik ervan. 

Standaard videoapparatuur

Zoals gezegd verschilt de apparatuur die nodig is per video. Bepaald apparatuur is echter bij vrijwel iedere video nodig. Zo maakt BEKA Media bij bijna iedere videoproductie gebruik van een 4K Sony camera. De vlijmscherpe beelden zorgen ervoor dat onze video editor een fantastische 4K video kan neerzetten met de juiste kleurcorrectie. Onze filmploeg zorgt ervoor dat de beelden optimaal worden gefilmd. Van te voren weten we al hoe de video er ongeveer uit moet gaan zien. Hier houdt onze filmploeg tijdens de opnames dan ook rekening mee. 

Ondersteunend Videoapparatuur

Naast standaard videoapparatuur gebruiken wij tijdens veel videoproducties ook ondersteunende apparatuur. Ondersteunende videoapparatuur is buiten de Sony camera die we gebruiken bij de meeste shoots ook nodig. Hieronder kan bijvoorbeeld een gimbal vallen. Een gimbal zorgt ervoor dat de camera zeer stabiel en met vloeiende bewegingen kan filmen. De Sony FS5 of Sony FS7 wordt bij de opnames op de gimbal bevestigd op een dusdanige manier dat de camera meebeweegt met de vloeiende beweging die onze cameraman maakt. Wij hebben de juiste vakmensen in huis om uw opnames optimaal te realiseren. 

Verder behoort ook belichting tot het ondersteunende videoapparatuur. Zonder goede belichting is er geen goede 4K video. De soort belichting die nodig is en de hoeveelheid licht hangt af van de locatie waar gefilmd moet worden. Ook de locatie kan dus invloed hebben op uw bedrijfsfilm kosten. 

Een ander onderdeel dat bij de meeste video’s van belang is, is het geluid. Het is belangrijk niet alleen scherpe beelden, maar ook een zuivere geluidsopname te maken. Het geluidsopname apparatuur dat nodig is verschilt net zoals de andere apparatuur per video. Zo is bij de ene video een richtmicrofoon voldoende, maar is bij de andere video een grote hengelmicrofoon nodig. BEKA Media bekijkt van tevoren wat voor geluidsopname apparatuur de beste keuze is. Onze cameraman en geluidsmensen overleggen dit op een dusdanige manier dat de camera’s, de belichting en de geluidsopname apparatuur goed bij elkaar en bij de locatie van de video passen. Met ieder detail wordt rekening gehouden. 

Dronebeelden

Bij veel video’s worden er om een zo mooi mogelijk resultaat neer te zetten niet alleen beelden vanaf de grond gemaakt, maar ook beelden vanuit de lucht. Dronebeelden kunnen enorm bijdragen aan een geweldig resultaat. Een luchtvideo of luchtfoto laten maken van uw evenement is bijvoorbeeld een goede keuze. Een luchtfoto laten maken kunt u bij de opnames gratis aanvragen. Dit levert BEKA Media dan ook als service bij de videoproductie.

Voor beelden vanuit de lucht in 4K resolutie maken wij gebruik van de DJI Mavic Air. De DJI Mavic Air is een zeer krachtige drone die tevens bij harde windstoten vloeiende beelden kan maken. Een drone huren met piloot behoort dan ook tot de mogelijkheden die u bij ons heeft. Als u bijvoorbeeld uw bedrijfspand goed op beeld wilt zetten en de locatie vanuit de lucht wilt laten zien, of als u tijdens uw evenement de gebeurtenissen ook vanuit een hoog standpunt in beeld wilt brengen is een drone huren met piloot een goede keuze. Ook losse drone fotografie is natuurlijk mogelijk. U hoeft bij drone fotografie dus niet altijd een video af te nemen.

Drones zoals de DJI Mavic Air en de DJI Mavic Air Mini hebben veel opties zoals vloeiende trage beelden, maar ook snelle beelden in sportmodus. In de sportmodus kunnen de drones vliegen met een snelheid van wel 70 kilometer per uur. Dit gaat niet ten koste van de 4K resolutie en de kwaliteit.

Een bedrijfsfilm maken met drone is hoe dan ook een stuk spectaculairder dan zonder drone! 

Onderwater filmen

Videoapparatuur voor onderwater is een vak apart. Wij hebben voor iedere videoproductie de juiste vakmensen in huis met de correcte kennis en ervaring. Dit betekent dat ook onderwater filmen een mogelijkheid is. Bij onderwater filmen zijn er een aantal camera’s die voor de juiste kwaliteit kunnen zorgen. De GoPro Hero 5 behoort bijvoorbeeld tot onze favorieten. Deze camera zorgt ervoor dat onderwater alles vlijmscherp te zien is. Daarnaast is de GoPro Hero 5 ook behoorlijk makkelijk te bedienen. Er komen niet veel moeilijke instellingen bij kijken en hetzelfde geldt voor de GoPro Hero 7. Allebei deze camera’s zijn ideaal bij het onderwater filmen, maar ook bij het maken van andere actiebeelden. Uiteraard is de GoPro Hero 7 een stuk nieuwer, maar de GoPro Hero 5 levert zeker geen slechtere beelden op. Deze camera’s worden dan ook actioncams genoemd. Een actioncam kan ook gebruikt worden tijdens bijvoorbeeld een activiteit zoals bergbeklimmen, De actioncam wordt dan op uw borst of op uw helm bevestigd.

Uw eigen bedrijfsfilm laten maken? Een aftermovie of dronebeelden laten maken? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak!

Loading...