Wilt u als bedrijf op een opvallende manier online zichtbaar zijn en uw doelgroep op een effectieve manier bereiken? Dan is video marketing een essentiële tool die u niet kunt negeren!

Vraag gratis offerte aan!

Trouwvideo laten maken? Wij bieden u den scherpste prijzen en uiteraard de beste kwaliteit! Uw bruiloft gefilmd, gefotografeerd en uiteraard
gemonteerd. Lees vooral op uw gemak verder en bekijk onze trouwvideo pakketten. Ook het indienen van uw aanvraag is in een aantal
muisklikken gedaan!

Video marketing

vinkje 4K video marketing naar wens
vinkje 4K drone beelden
vinkje Marketingtechnische aanpak
vinkje Diensten door heel NL & BE
vinkje Mannelijke & vrouwelijke voice-overs beschikbaar
vinkje Snelle leveringen
vinkje Gratis wijzigingen na productie

De ontwerpers van de video volgen precies je wensen en door hun creativiteit en het vermogen om gevoel en ervaring in beeld vast te leggen, is het een prachtig resultaat geworden.

Wij en onze client, waar de video over gaat, zijn ontzettend tevreden met deze samenwerking.

ZorgMies Nederland

Evelien Kraakman

Onlangs heb ik samengewerkt met BEKA Media voor onze nieuwe bedrijfsfilmpje. Berke en Kaan zijn respectvolle en talentvolle jongens met passie voor hun vak. Binnen een week was alles klaar en online.

Jongens bedankt voor alles!
Dikke aanrader!

Motorrijschool Hallo Moto

Ersan


Bijzonder flexibel en een uitstekend eindresultaat, kan ze van harte aanraden voor je volgende video project! ?
 

i3D Net

Maurice Klapwijk

Video marketing? Vraag een gratis offerte op maat aan

Wilt u één of meerdere marketing video’s afnemen?

Zult u uw video op meerdere platformen publiceren?

Wat voor soort video marketing wilt u?

Wilt u 1 of meerdere van de volgende extra’s:

Is het een spoedvideo?

ontvangen op uw offerte? Meld u dan aan om GRATIS op de hoogte te blijven van onze nieuwe aanbiedingen!

Video marketing nodig? Wij helpen u graag!

Wilt u als bedrijf op een opvallende manier online zichtbaar zijn en uw doelgroep op een effectieve manier bereiken? Dan is video marketing een essentiële tool die u niet kunt negeren!

Het gebruik van video marketing om uw boodschap op een visueel aantrekkelijke en creatieve manier over te brengen, wordt steeds populairder bij het publiek en is daarom een krachtige marketingstrategie. Video marketing is dan ook van onschatbare waarde voor bedrijven die zich willen onderscheiden van de concurrentie en hun online aanwezigheid willen vergroten.

In dit artikel leggen we uit waarom video marketing zo belangrijk is voor uw bedrijf en hoe u deze strategie effectief kunt inzetten om uw online zichtbaarheid te vergroten en meer klanten aan te trekken.

Heeft u geen behoefte aan meer informatie, maar wilt u meteen te weten komen wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan direct een gratis offerte aan. Wij zullen binnen enkele uren contact met u opnemen en u een voordelige prijs aanbieden!

1. Waarom video marketing voor uw bedrijf?

Video marketing is een van de meest effectieve manieren om uw bedrijf te promoten en uw merk te laten groeien. In de huidige digitale wereld is het gebruik van video marketing niet langer een optie, maar een absolute noodzaak geworden.

Video marketing biedt bedrijven de kans om hun doelgroep te bereiken op een manier die anders niet mogelijk zou zijn. Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze marketingtechniek om hun merk te promoten, hun publiek te bereiken en hun conversieratio’s te verhogen. Niet gek ook als we kijken naar wat voor bijzondere resultaten er door middel van promotievideo’s, productvideo’s en bedrijfsfilms behaald kunnen worden! Maar waarom is video marketing eigenlijk zo belangrijk voor uw bedrijf?

Video marketing leidt tot hogere conversieratio’s

Video marketing is een uiterst effectieve manier om de betrokkenheid van uw doelgroep te vergroten en de conversieratio’s te verhogen.

Zo toont onderzoek bijvoorbeeld aan dat video’s tot maar liefst 1200% meer ‘shares’ op social media ontvangen dan afbeeldingen EN tekstberichten gecombineerd. Daarnaast kijkt men simpelweg veel liever een kort en krachtige video, dan dat iemand een tekst leest.

Dit is dan ook niet verwonderlijk, gezien het feit dat video’s de mogelijkheid bieden om uw publiek te vermaken, informeren en inspireren, en in sommige gevallen zelfs alledrie tegelijk.

Naast dat het leidt tot een hogere betrokkenheid heeft video marketing ook een conversieratio die maar liefst 80% hoger is dan die van andere soorten inhoud. Dit betekent dat video marketing een krachtig hulpmiddel is om uw bedrijfsdoelen te bereiken.

Wanneer wij uw video marketing uit handen nemen, kijken we dan ook zorgvuldig naar wat uw doelen zijn. We houden bij de productie van iedere video rekening met uw doelen en zorgen dat u deze behaalt met de videoproductie.

Merkidentiteit & creativiteit

Video marketing kan ook enorm helpen om uw merkidentiteit te versterken. Ook dit is voor bedrijven een erg belangrijke factor.

Met video marketing kunnen wij uw verhaal op een creatieve manier vertellen en uw merkpersoonlijkheid overbrengen. Bovendien kunt u met video’s emoties opwekken en uw publiek op een dieper niveau betrekken. Het opwekken van emoties en het raken van eventuele ‘pijnpunten’ van uw doelgroep is sowieso erg belangrijk bij marketing. Video marketing is ook nog eens de meest ideale manier om dit voor elkaar te krijgen!

Verhoging in zoekmachine rankings

Een ander belangrijk voordeel van video marketing is dat het kan bijdragen aan de verhoging van uw zoekmachine rankings.

Google en andere zoekmachines hechten veel waarde aan video-inhoud en zullen uw website dus beter beoordelen als u regelmatig video’s publiceert. Dit kan leiden tot hogere posities in de zoekresultaten en meer organisch verkeer naar uw website.

De hierboven genoemde punten zijn slechts enkele voordelen van video marketing. Afhankelijk van uw eigen branche en uw eigen doel kunnen er nog veel meer voordelen bij kijken komen. Wij kijken in iedere situatie hoe we u het beste eindresultaat kunnen bezorgen wanneer u uw productie aan ons uitbesteedt!

2. Soorten video’s voor video marketing

Video marketing op zich is zoals gezegd een erg goede voor van reclame maken. Onder video marketing vallen echter nog veel verschillende soorten videoproducties. Welke soort video laten maken in uw situatie de beste keuze is verschilt per siatuatie.

Tot van de meest voorkomende soorten video’s voor marketing behoren onder andere bedrijfsfilms, animatievideo’s en productvideo’s. Hieronder vertellen we u meer over enkele soorten video’s.

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm laten maken is als vorm van marketing in veel situaties een erg goede keuze. Ondanks dat een bedrijfsfilm laten maken slechts één van de zoveel soorten video marketing is, vallen er onder bedrijfsfilms ook nog eens verschillende soorten bedrijfsfilms.

Zo kan een bedrijfsfilm bijvoorbeeld een complete introductie zijn van uw bedrijf. De video neemt de kijker mee, bijvoorbeeld uw pand in en laat zien wat u als bedrijf doet en waarmee u zich onderscheidt. Een voice-over vult dit eventueel aan door de nodige uitleg te geven.

Een bedrijfsfilm kan ook specifiek gericht zijn op het promoten van bepaalde diensten van uw bedrijf.

Verder kan het ook helpen om de visie, missie en waarden van uw bedrijf duidelijk te communiceren. U geeft kijkers en potentiële klanten via deze weg meer vertrouwen in uw bedrijf.

De betrokkenheid van toekomstige klanten en eventueel geïnteresseerden wordt gigantisch vergroot.

Kortom, een bedrijfsfilm kan een krachtig hulpmiddel zijn om uw merk te promoten, uw bereik te vergroten en uw conversies te verhogen. Het is dus zeker de moeite waard om te overwegen om een bedrijfsfilm te maken als onderdeel van uw video marketingstrategie.

Een animatievideo

Een andere soort video die behoorlijk bijdragen aan uw marketing is een animatievideo. Een animatievideo laten maken kan hetzelfde doel hebben als een bedrijfsfilm. Het grote verschil is echter dat er voor een animatievideo geen opnames ingepland hoeven te worden.

Animatievideo’s worden volledig digitaal gemaakt. Wij van BEKA Media hebben hiervoor professionele animators.

Een groot voordeel van animatievideo’s is dat deze zeer overzichtelijk zijn. Het is optimaal om een verhaal te vertellen en iets in duidelijke lijnen uit te leggen aan de kijker.

Verder hebben we bij de productie van een animatie complete creatieve vrijheid! Vrijwel alles kan immers geanimeerd worden. Een animatie vereenvoudigt complexe informatie, net zoals in de voorbeeldvideo hiernaast. 

Ook zijn deze soorten video’s toegankelijk voor een breed publiek. Delen op social media of op uw website kan ook veel voordelen met zich meebrengen.

In het kort: Een animatie kan een krachtig hulpmiddel zijn om uw verhaal te vertellen, uw merk te promoten en uw bereik te vergroten. Het is dus zeker de moeite waard om te overwegen om een animatievideo te maken als onderdeel van uw video marketingstrategie.

Een productvideo

Een veel voorkomende video soort is ook de productvideo. In een productvideo kunt u uw product presenteren en bijvoorbeeld laten zien hoe het werkt, welke voordelen het biedt en hoe het kan worden gebruikt.

Dit kan worden aangevuld met informatie door middel van een voice-over, of met toepasselijke titels die onze video editor in beeld brengt.

Dit wordt allemaal marketingtechnisch op een correcte manier uitgevoerd. Het is belangrijk om een productvideo te maken met uw doelgroep in gedachten en te laten zien hoe het product kan voldoen aan hun behoeften.

Indien uw product een probleem oplost is het bijvoorbeeld van cruciaal belang om eerst dit probleem in beeld te brengen en zo de pijnpunten van de kijker te raken.

Door een productvideo te maken kunt u de interesse van uw doelgroep wekken en hen overtuigen om uw product te kopen.

Een productvideo afnemen in combinatie met product foto’s is bij ons ook mogelijk! In dat geval krijgt u maar liefst 50% korting op onze fotografie dienst.

Testimonials

Testimonials zijn ook een effectieve vorm van video marketing. Dit type video toont ervaringen van tevreden klanten en kan uw doelgroep overtuigen om ook uw product of dienst te proberen.

Zien dat een ander hem/haar voorging en tevreden was met uw product of dienst kan talloze mensen over de streep trekken om het zelf ook te proberen.

U kunt zelf immers uw product zoveel aanraden als dat u wilt, voor de klant is het nog veel geloofwaardiger om te zien dat anderen uw product of dienst ook aanraden.

Testimonials kunnen op verschillende manieren worden gemaakt, zoals via interviews met klanten, klantbeoordelingen en gebruikersverhalen. Het is belangrijk om de testimonials te maken met echte klanten en hun ervaringen te laten zien om de authenticiteit te waarborgen.

Het kan in sommige gevallen lastig zijn om uw eigen klanten ervan te overtuigen een stukje in uw video voor te komen. In dit geval kan het een goed idee zijn om de klanten die hiermee akkoord gaan zelf een leuke korting te geven op hun volgende aankoop.

3. Het belang van kwaliteit

Als het gaat om video marketing, is het produceren van kwalitatief hoogwaardige video’s van cruciaal belang voor het succes van uw marketingstrategie. Hoewel het verleidelijk kan zijn om snel een video in elkaar te zetten en deze online te plaatsen, kan dit uw merk schaden en uw publiek afstoten.

Waarom is kwaliteit zo belangrijk bij video marketing? Ten eerste zorgt het voor een professionele uitstraling van uw merk.

Het produceren van hoogwaardige video’s laat zien dat u een serieus bedrijf bent en in sommige gevallen ook dat u bereid bent te investeren in uw marketingstrategie.

Dit kan uw publiek vertrouwen geven en hen aanmoedigen om meer betrokken te raken bij uw merk.

Ten tweede kan kwaliteit uw merk helpen opvallen in een drukke online omgeving. Er zijn miljoenen video’s online beschikbaar en het kan moeilijk zijn om op te vallen. Maar als uw video’s van hoge kwaliteit zijn, kunnen ze zich onderscheiden van de rest en de aandacht trekken van uw doelgroep.

Ook kan het produceren van kwalitatief hoogwaardige video’s uw publiek langer betrokken houden. Mensen hebben de neiging om af te haken als een video van slechte kwaliteit is, onduidelijk is of slecht geproduceerd is. Maar als uw video’s professioneel geproduceerd zijn, boeiend zijn en van hoge kwaliteit zijn, is de kans groter dat uw publiek tot het einde blijft kijken en betrokken blijft bij uw merk.

Ondanks dat uw bedrijf misschien niets te maken heeft met video’s en de productie ervan, legt men snel linkjes.

Op het moment dat uw videoproducties van slechte kwaliteit zijn, leggen potentiële klanten al snel de neiging dat de rest van de zaken rondom uw bedrijf ook van slechte kwaliteit zullen zijn. Ook uw eigen producten en diensten dus. Dit moeten we natuurlijk kosten wat het kost zien te voorkomen!

Kortom, het produceren van kwalitatief hoogwaardige video’s is van cruciaal belang voor uw video marketingstrategie.

Het kan helpen uw merk te onderscheiden, het vertrouwen van uw publiek te vergroten en hen langer betrokken te houden bij uw merk. We leven in een tijd waarin video marketing extreem belangrijk is geworden en hierin wilt u als bedrijf zijnde simpelweg niet achterblijven.

4. Video’s effectief verspreiden

Nu we uw kwalitatief hoogwaardige video’s hebben geproduceerd, is het tijd voor u om ze te verspreiden en uw doelgroep te bereiken om via deze weg uw video marketingstrategie effectiever te maken.

Hieronder vindt u enkele tips over hoe u uw video’s het beste kunt verspreiden.

Video marketing op meerdere platforms

Eén van de meest effectieve manieren om uw video’s te verspreiden, is door ze op meerdere platforms te plaatsen.

U kunt uw video’s uploaden naar YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram en andere sociale media platforms. Door uw video’s op meerdere platforms te plaatsen, vergroot u de kans dat uw doelgroep uw video’s tegenkomt en bekijkt.

Zoekwoorden en tags

Als u uw video’s op platforms zoals YouTube en Vimeo plaatst, kunt u zoekwoorden en tags toevoegen om ervoor te zorgen dat uw video’s beter vindbaar zijn voor uw doelgroep.

Zorg ervoor dat u relevante zoekwoorden en tags gebruikt die overeenkomen met uw video-inhoud en doelgroep.

Run advertenties

Een zeer specifieke manier om de juiste doelgroep te bereiken met uw video marketing is door advertenties te runnen. Dit is weliswaar betaald, maar zorgt wel voor fantastische resultaten als het op de juiste manier wordt gedaan.

Advertenties runnen kan onder andere op YouTube en FaceBook erg effectief werken. Tegenwoordig zijn TikTok advertenties echter in veel branches ook een aanrader.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is nog steeds een effectieve manier om uw doelgroep te bereiken en uw video’s te verspreiden. Stuur een e-mailnieuwsbrief naar uw abonnees met daarin een link naar uw video’s en een beschrijving van de inhoud. Zorg ervoor dat uw e-mailontwerp er professioneel uitziet en dat de inhoud relevant is voor uw doelgroep.

Door deze tips te volgen en uw video’s op verschillende manieren te verspreiden, kunt u uw video marketingstrategie effectiever maken en uw doelgroep bereiken. Vergeet niet om de resultaten te meten en te analyseren om te bepalen welke strategieën het meest effectief zijn voor uw merk.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of wilt u direct een afspraak maken voor uw eigen video marketing? Neem dan vooral contact met ons op! Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen!

Loading...