Video laten maken is een erg breed begrip. Wij van BEKA Media hebben voor vrijwel iedere soort videoproductie de juiste specialisten in huis.
We vertellen u graag meer over de soorten video’s, de processen en de kosten van een video laten maken! Zeker het lezen waard dus!

Vraag gratis offerte aan!

Video laten maken? De hoogste kwaliteit voor de beste prijs!
Video laten maken

Een video laten maken van de best mogelijke kwaliteit doet u bij BEKA Media! In dit artikel nemen we u mee in het proces dat bij kijken kan komen tijdens de productie van uw eigen video. Een video laten maken kan immers op talloze verschillende manieren.

Wij van BEKA Media hebben als één van de weinige Nederlandse bedrijven de juiste specialisten in huis voor iedere soort videoproductie. Daarnaast beschikken wij ook over de beste marketeers, die bijvoorbeeld in het geval van een bedrijfsfilm meekijken en meedenken hoe we uw bedrijfsvideo de juiste doelen kunnen laten behalen.

Heeft u geen behoefte aan alle uitgebreide informatie, maar wilt u direct weten wat we voor u kunnen betekenen? Dan kunt u ook meteen een gratis offerte aanvragen! Ook telefonisch contact voor een snelle prijsindicatie of voor andere vragen is mogelijk.

Wel benieuwd naar de werking van het laten maken van een video? Dan nodigen wij u vooral uit om op uw gemak verder te lezen!

Inhoudsopgave

– Video laten maken met de beste kwaliteit/prijs verhouding
– Hoelang duurt een video laten maken?
– Welke soorten video’s kunt u laten maken?

Video laten maken

Video laten maken met de beste kwaliteit/prijs verhouding

Een video laten maken is naar onze mening iets dat kwalitatief op een zo goed mogelijke wijze gedaan moet worden. Of u de video nu voor uzelf laat maken om te bewaren, of dat het om een bedrijfsfilm gaat die meer klanten moet aantrekken, hoe beter de beeldkwaliteit hoe mooier!

Zoals gezegd hebben wij van BEKA Media voor iedere soort video de juiste kennis en ervaring in huis. Dit zorgt ervoor dat wij u ten eerste garantie kunnen geven op een topkwaliteit videoproductie, maar dat we u ook een uitstekende prijs geven tegenover de productie. Wij zorgen dat onze klanten aan het einde van de rit altijd tevreden bij ons weggaan. Een video laten maken gaat bij ons ten alle tijden naar uw wensen. 

Onze hoogste prioriteiten zijn het leveren van topkwaliteit video’s en een goede service, maar wat valt hier allemaal onder in onze ogen? En hoe zorgen wij dat u tevreden bij ons weggaat?

Video laten maken

Een video laten maken van topkwaliteit, wat valt er onder “kwaliteit”?

Een video moet naar onze mening ten alle tijden in topkwaliteit worden gemaakt. Het begrip kwaliteit is in onze ogen erg breed. Wij hechten er enorme waarde aan een dienst te leveren waar onze klanten daadwerkelijk iets aan hebben. Een kwalitatief slechte dienst zal ook zorgen voor slechte resultaten. Alles moet daarom van A tot Z kloppen, maar wat verstaan wij precies onder “kwaliteit”?

4K beelden laten maken

Om te beginnen valt onder het kopje kwaliteit het leveren van 4K beeldmateriaal. Iedere video die onze filmploeg produceert wordt volledig in 4K gemaakt. Dit begint al tijdens de opnames. Wij analyseren per opnamedag wat de beste apparatuur is om mee te nemen. Alle apparatuur die wij gebruiken hebben 1 overeenkomst: Het is in staat 4K te filmen.

Gedurende de volledige opnamedag worden er 4K beelden geschoten, zowel vanuit de lucht door onze drone piloot, als vanaf de grond door onze cameraman. Overigens maakt de soort video hierbij niets uit. Een resolutie van 4K leveren wij bij iedere productie. 

4K videomontage

De volgende stap is om de edit ook in 4K te doen. Onze video editors zetten altijd een zogenaamde tijdlijn klaar in deze kwaliteit. Nadat de videomontage erop zit wordt het uiteindelijke bestand ook geëxporteerd in 4K. Kortom, het volledige proces gaat bij ons in 4K om uiteindelijk het beste resultaat te bereiken.

Omdat bepaalde platformen 4K niet aankunnen en omdat veel beeldschermen nog niet over deze kwaliteit beschikken kunt u als service van de zaak ook een Full HD versie van uw videobestand aanvragen. Deze krijgt u er kosteloos bij. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om te delen om social media. 

 

Video laten maken

Goede kwaliteit video laten maken = goede marketing

Verder behoort het in onze ogen ook tot de kwaliteit dat de productie het juiste doel behaalt. Het doel verschilt per soort video. Een cameraman inhuren kan bij ons voor iedere soort videoproductie, maar het doel van de diverse soorten video’s varieert enorm.

Zo kan het doel van een promotievideo of bedrijfsfilm bijvoorbeeld zijn om meer klanten binnen te halen of om potentiële en huidige klanten te informeren over de werkwijze van uw bedrijf. Wij zorgen er met de video die u aan ons laat maken dan ook voor dat dit doel wordt behaald. Dit doen we bijvoorbeeld door voor de productie een overleg aan te gaan met onze eigen marketeers.

We kijken hoe we de pluspunten van uw bedrijf zodanig naar voren kunnen brengen dat er daadwerkelijk meer klanten uw kant op komen of dat er meer klanten geïnformeerd worden over uw werkwijze. 

Een video starten met drone beelden is een klein voorbeeld van een simpele marketingtruc. Dit passen wij bij vrijwel alle promotievideo’s toe. Op het moment dat een promotievideo start met een shot vanuit de lucht pakt dit vaak meteen de aandacht van de kijker. Hij of zij krijgt een betere eerste indruk. Ook is de kijker eerder geneigd verder te kijken.

Voorbeeldvideo: De bedrijfsfilm van NedCap Reclame, waarin de kijker op de juiste manier geïnformeerd wordt ver de werkwijze van het bedrijf!

Het raken van emoties

Het doel van een huwelijksaanzoek video kan in tegenstelling tot een promotievideo weer heel anders liggen. Een huwelijksaanzoek organisatie laat men in de meeste gevallen filmen om een mooie herinnering van dit moment te hebben. Hierbij stellen wij als doel uw video dusdanig te maken dat de juiste emoties vrijkomen bij het bekijken ervan. Mooie sfeerbeelden en het belangrijkste moment misschien zelfs wat vertraagd in beeld brengen dragen hier enorm aan bij.

Momenten zoals bruiloften en huwelijksaanzoeken behoren voor sommigen tot de belangrijkste momenten van hun leven. Het is daarom de bedoeling dat wanneer iemand zijn of haar video terugkijkt, hij of zij dit moment daadwerkelijk opnieuw beleeft.

Bij een huwelijksaanzoek of trouwvideo is het doel dus eigenlijk om het moment zo echt mogelijk te kunnen herbeleven door de video. U kunt overigens zelf kiezen of u een erg lange samenvatting van (bijvoorbeeld) uw bruiloft wilt, of juist een kort, maar krachtige. 

Video laten maken binnen uw budget

Wanneer u in eerste instantie een offerte bij ons aanvraagt leveren wij deze offerte op basis van de best mogelijke kwaliteit. Hieronder vallen alle nodige uren voor de opnames en de videomontage zonder beperkingen. Ook valt hieronder de best mogelijke apparatuur zonder beperkingen.

Mocht deze prijs u toch te duur zijn, dan kijken we graag met u wat er wel in uw budget past. Op deze manier kunnen we het kostenplaatje verkleinen. Zo kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om iets minder cinematisch filmapparatuur mee te nemen. Ook in dit geval is er sprake van 4K beeldmateriaal, maar dan met net iets minder diepte en net iets minder cinematische effecten. 

Een andere mogelijkheid is om bepaalde grote special effects weg te laten. Deze zorgen er namelijk voor dat onze video editor behoorlijk wat extra uren in de videomontage moet stoppen. 

Wij maken iedere prijs op maat en kunnen dus ook voor u een goedkoper pakket samenstellen als het beste pakket buiten uw budget valt. 

Of u uiteindelijk voor de best mogelijke optie gaat, of voor een wat goedkopere optie, op een uitstekende kwaliteit/prijs verhouding heeft u ten alle tijden garantie. Onze specialisten denken graag met u mee en voeren uw wensen exact uit. 

Video laten maken

Wat valt er onder onze service?

Naast kwaliteit is service dus ook één van onze topprioriteiten, maar wat valt er allemaal onder service? Allereerst is flexibel klantcontact een service punt waar u gerust op kunt rekenen. Telefonisch zijn onze specialisten 7 dagen per week 12 uur per dag bereikbaar.

Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid ons via de mail te bereiken. Antwoord op uw email kunt u in bijna alle gevallen ook binnen 24 uur verwachten. Komt u liever bij ons op kantoor langs voor een persoonlijk gesprek met één van ons? Ook hiervoor kan een afspraak worden gemaakt!

Gratis wijzigingen

Naast goed klantcontact hechten wij ook enorme waarde aan het tevreden laten vertrekken van al onze klanten. Wij geven al onze klanten dan ook na de productie de mogelijkheid wijzigingen door te geven. Zijn er bepaalde punten die u liever anders heeft? Of bepaalde shots die u liever uit de video verwijderd wilt hebben? Dan krijgt u na de levering van ons de mogelijkheid al uw punten naar ons op te sturen.

Wij zullen deze wijzigingen vervolgens vrijblijvend voor u uitvoeren en hierbij komen dus geen extra kosten bij kijken. 

Laag geprijsde extra’s

Tot slot valt onder een goede service ook een mooi pakket aan laag geprijsde extraatjes. Laat u een video maken bij ons? Dan kunt u voor slechts €150 extra per opnamedag een drone piloot huren. Beelden vanuit de lucht maken uw filmpje een stuk aantrekkelijker en mooier. Een drone piloot kan normaal gesproken sowieso als losse dienst gehuurd worden, maar als u al een video laat maken krijgt u (ongeacht de hoeveelheid droneshots) de dronebeelden er voor een laag bedrag al bij!

Video laten maken

Hoelang duurt een video laten maken?

Een video laten maken kan kort of lang duren. De exacte duur hangt maar net af van de video. Zo kan de productie van een bedrijfsvideo bijvoorbeeld een week zijn, maar er kunnen ook enkele weken nodig zijn.

Als het gaat om een bedrijfsvideo waarbij sprake is van slechts 1 opnamedag, dan kunt u er vanuit gaan dat de videomontage 1 tot 2 weken zal duren. Bij erg grote bedrijfsvideo’s kan er wat meer tijd nodig zijn voor de edit.

Omdat wij bij iedere videoproductie ook de kleurcorrectie erbij leveren bestaat de kans dat u op het uiteindelijke eindresultaat iets langer moet wachten. Wel heeft u ten alle tijden de mogelijkheid een spoedopdracht aan te vragen.

Een grote video laten maken

Promotievideo’s, huwelijksaanzoeken en trouwvideo’s kunnen kort en bondig of uitgebreid zijn, maar het feit blijft dat dit nooit extreem grote videoproducties zijn. Het kan echter ook zo zijn dat u een erg grote productie heeft aangevraagd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speelfilm of een documentaire. Een documentaire laten maken is een proces dat weken, maanden en in sommige gevallen zelfs jaren kan duren.

Ook hierbij is een spoedmontage mogelijk, maar in de meeste gevallen duurt de edit van een documentaire een stuk langer dan die van kortere video’s. Hoelang de opnames duren is bij een documentaire vaak aan u. Als u een bepaald proces in beeld wilt brengen is de vraag met name over wat voor periode u dit proces in beeld wilt brengen. 

Een goed voorbeeld is de documentaire die wij produceerden voor influencer Dietim. Het proces duurde ruim een half jaar. Bekijk hier de volledige documentaire.

Video laten maken

Duren de opnames zelf lang?

De opnames zelf duren vaak niet erg lang. Het overgrote deel van de uren besteden wij in de meeste gevallen aan de videomontage en bij sommige producties zelfs aan de voorbereidingen. Bij een bedrijfsvideo hangt de lengte van de opnamedag af van hetgeen dat u op beeld wilt hebben en de grootte van uw pand. In de meeste situaties hoeft er voor de gemiddelde promotievideo of bedrijfsvideo niet langer dan 4 uur gefilmd te worden. 

Bij opnames van bruiloften en evenementen zijn wij in de meeste gevallen van begin tot eind aanwezig om niets belangrijks te missen. Stel, u huurt bijvoorbeeld een videograaf Rotterdam bij ons in voor uw bruiloft, dan kan het zelfs zo zijn dat u voor de bruiloft nog langs enkele locaties gaat met onze videograaf om daar mooie beelden te maken. Veel klanten willen graag wat extra beelden op de dag van hun bruiloft of huwelijksaanzoek.

U kunt naast de video die u laat maken overigens ook professionele foto’s laten maken. Indien u hiervoor kiest zullen de opnames waarschijnlijk wat langer duren. Dit komt doordat onze cameraman en fotograaf niet op ieder moment tegelijk aan de slag kunnen. 

Video laten maken

Welke soorten video’s kunt u laten maken?

Als één van de weinige mediabedrijven zijn wij gespecialiseerd in de productie van alle soorten video’s. Dit overigens zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit die wij leveren. Wij kijken per opdracht welke van onze specialisten we het best kunnen inzetten en welke apparatuur we het best kunnen gebruiken.

U hoeft dus geen twijfels te hebben over of de video die u wilt laten maken mogelijk is. Hieronder benoemen we enkele populaire soorten videoproducties die tot de mogelijkheden behoren. 

Promotiefilms/bedrijfsfilms

Een video laten maken in de vorm van reclame? Dan is een promotiefilm of bedrijfsfilm waarschijnlijk de ideale optie voor u. Zoals gezegd vinden wij het erg belangrijk dat de video die u laat maken aan ons het juiste doel behaald. Bij een promotievideo zijn er 2 doelen die vaak voorkomen. Het eerste doel is het binnenhalen van meer klanten. De tweede mogelijkheid is dat u simpelweg de klanten die u al heeft wilt informeren. Andere doelen komen uiteraard ook voor, maar deze twee doelen steken er bij de meeste bedrijfsvideo’s bovenuit.

Als u de kijker wilt informeren is een voice-over onder de video vaak een erg goede optie. Bedrijfsfilms zonder voice-overs kunnen bijvoorbeeld korte titels bevatten. Deze titels vertellen kort iets over grote pluspunten van uw bedrijf. Waarom zou de kijker uw klant moeten worden?

Voorbeeldvideo: De promotievideo van Kossonutrition, een erg korte promotievideo zonder voice-over.

Marry Me

Na bedrijfsfilms en promotievideo’s behoren zogenaamde marry me video’s toch wel tot de meest populaire soorten. In deze categorie vallen bij ons alle video’s op het vlak van huwelijk. Huwelijksaanzoeken, maar dus ook verlovingsvideo’s en natuurlijk bruiloften.

De opnames van huwelijksaanzoeken duren vaak het kortst. Bij trouwvideo’s is onze filmcrew vaak de hele avond aanwezig om niets belangrijks te missen. Ook in deze categorieën leveren wij uw video uiteraard exact naar uw wens, maar met onze creativiteit! Voorbeelden van dit soort producties kunt u bekijken op onze marry me pagina!

Naast dat wij uw huwelijksaanzoek filmen, heeft u ook de mogelijkheid een compleet huwelijksaanzoek organisatie pakket te nemen. Wij bieden erg voordelige pakketten waar de “Marry Me” letters, alle decoraties, de videoproductie en soms zelfs fotografie al zitten inbegrepen!

Animatievideo’s

Animatievideo’s zijn de enige video’s waarbij geen opnamedagen nodig zijn. Dit komt omdat alles, van de karakters tot aan de omgevingen, volledig worden ontworpen en getekend door onze specialisten. Dit gebeurt in daarvoor bestemde programma’s. Wij maken heet script exact naar uw wens en ook onder animatievideo’s zitten vaak voice-overs. Deze ondersteunen het beeld. 

Een animatievideo laten maken kan een goed alternatief zijn voor een bedrijfsfilm of promotievideo. Ook hiermee kunt u immers van kijkers klanten maken. Ook zijn animaties uitstekende keuzes om uw klanten te informeren. Bijvoorbeeld over de werkwijze van uw bedrijf. 

Voorbeeldvideo: De animatie van Rijschool Concept

Films & documentaires

Films en documentaires hoeven geen commercieel doel te hebben. Deze kunnen bijvoorbeeld ook als entertainment bedoeld zijn. Zoals gezegd zijn dit echter wel producties die een heel stuk langer duren dan promotievideo’s of huwelijksaanzoeken. Wel kan een film of documentaire zo uitgebreid zijn als u wilt. Er zijn vaak behoorlijk wat opnamedagen nodig voor deze producties, maar de resultaten zijn uiteindelijk dan ook geweldig!

Aftermovies

Verder zijn ook de productie van aftermovies mogelijk. Aftermovies zijn korte samenvattingen van bepaalde evenementen. Wanneer er sprake is van zo’n evenement is onze filmploeg in de meeste gevallen van het begin tot het einde aanwezig. Alle beelden kunnen nodig zijn om uiteindelijk een samenvatting te maken van het evenement. Aftermovies kunnen zeer kort en krachtig zijn, maar ze kunnen ook een aantal minuten duren. Dit hangt maar net af van uw soort evenement en van uw eigen wensen.

Staat de soort video die u wilt laten maken niet tussen de hierboven genoemde voorbeelden? Niet getreurd! Dit zijn slechts enkele veel voorkomende voorbeelden. Om meteen meer informatie te krijgen over de specifieke soort video die u zelf wilt laten maken kunt u direct contact met ons opnemen. Neem vooral ook een kijkje bij onze andere artikelen en laat hieronder een reactie achter met waarover u de volgende keer graag meer informatie krijgt!

Loading...