fbpx

Video kwaliteit verbeteren, wat zijn de belangrijke punten?

Video Kwaliteit Verbeteren

Video kwaliteit verbeteren, het is iets dat erg veel mensen willen. Stel, u maakt zo nu en dan uw eigen video’s, maar u wilt graag een volgende stap zetten in het verbeteren van uw kwaliteit. Dan kan een cameraman inhuren natuurlijk de ideale stap zijn. Toch kan het ook zo zijn dat u liever uw video’s zelfs blijft produceren. Bijvoorbeeld omdat u het niet op professioneel niveau doet, maar als hobby. Ook kan het simpelweg zijn dat het un budget niet haalbaar is voor u om bijvoorbeeld iedere week een filmploeg voor een promotievideo in te huren. Om u te helpen in het verbeteren van uw video kwaliteit hebben wij hieronder enkele tips voor u geplaatst. Deze tips worden gegeven door onze videospecialisten en zijn dus absoluut bruikbaar!

Handmatige instellingen

Uw video kwaliteit verbeteren kan vaak voor een groot deel al door de instellingen te veranderen. In iedere situatie wordt er natuurlijk met andere instellingen gefilmd. Onze filmploeg gebruikt zelfs afhankelijk van de situatie verschillende camera’s. Laat staan dus de instellingen! Wanneer u niet zeer professioneel bent, maar wel regelmatig video’s maakt, dan is de kans groot dat u geneigd bent instellingen snel op “automatisch” te zetten. Dit is echter geen goede keuze!

Natuurlijk zijn er best situaties waarin bepaalde instellingen op automatisch kunnen staan, maar vaak zijn dit er erg weinig. Het is een aanrader om sowieso de witbalans ten alle tijden handmatig in te stellen. Dit doet u door op iedere locatie waar u filmt de witbalans opnieuw in te stellen. Ook is het een aanrader de gain/iso handmatig te regelen. U wilt niet dat er ruis in beeld komt. Het kan helpen om een volledige handleidingsvideo te bekijken met de specifieke instellingen van uw soort camera. 

Let op! Indien u niet over een professionele videocamera beschikt, bestaat de kans dat u functies niet opa handmatig kunt zetten. Bij veel 4K camera’s is dit wel mogelijk. Ook zijn er camera’s waarbij u bijvoorbeeld slechts 1 functie op handmatig kunt zetten. Voor bijvoorbeeld een slomo video gebruikt u weer hele andere instellingen dan wanneer u normaal filmt. 

Video kwaliteit verbeteren in montage

De montage van uw video bepaalt het uiteindelijke eindresultaat. Uw video kwaliteit verbeteren kan dan ook voor een groot deel tijdens de montage. Dit is eigenlijk puur een kwestie van beter leren editen! Zo kunt u zichzelf bijvoorbeeld leren op de beat te editen. De instellingen van het editprogramma zijn echter ook enorm belangrijk. Als u bijvoorbeeld in 4K filmt, maar geen 4K montage maakt, dan verliest u ook al snel kwaliteit. Een aanrader is dus om uw editprogramma beter onder de knie te krijgen!

Videoproductie uitbesteden

Uw video kwaliteit verbeteren naar een topniveau kan natuurlijk door de productie uit te besteden. Wij van BEKA Media helpen u graag met uw videoproducties. Voor iedere soort video hebben wij de juiste specialisten in huis. We bieden dan ook talloze opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bedrijfsfilm maken met drone. Ook kunnen we u helpen met een aftermovie maken, uw huwelijksaanzoek filmen of een promotievideo maken. Een cameraman inhuren kan altijd en overal bij ons! Indien u bijvoorbeeld wekelijks een video wilt, dan kunnen we ook hiervoor een voordelige afspraak met u maken!

Voor vrijblijvend advies kunt u gerust contact opnemen met onze specialisten! Uw eigen video laten maken? Vraag dan een gratis offerte aan en krijg binnen de kortste keren reactie!

Loading...