Een trailer maken is de ideale manier om reclame te maken voor een aan komende film die u gaat uitbrengen. In wat voor situaties het maken van een
trailer een goede keuze is kan erg verschillen. Wij nemen u mee in de wereld van trailers en vertellen u meer over de mogelijkheden! Ook geven we u
enkele waardevolle tips.

Vraag gratis offerte aan!

Trailer maken

Een trailer maken is in veel situaties een erg goede keuze! Niet alleen van echte speelfilms, maar ook van allerlei andere soorten video’s kan een trailer maken veel voordelen met zich meebrengen.

Het doel van een trailer maken verschilt natuurlijk per situatie. Wij van BEKA Media vertellen u in dit artikel alles wat u moet weten over een trailer maken. Ook maken wij indien u de productie van uw trailer liever wilt uitbesteden, uw trailer op maat en houden hierbij rekening met het doel dat u heeft met de trailer!

Maakt u uw eigen trailer liever zelf? Neem dan vooral op uw gemak even de tijd om dit artikel door te lezen! Zo kunt u in ieder geval deze zeer nuttige tips gebruiken!

 Wilt u uw trailer maken wel aan onze specialisten overlaten? Vraag dan vooral een gratis offerte aan of neem direct contact op!

Een trailer maken kan bijvoorbeeld een goede optie zijn als het uw bedoeling is dat mensen alert zijn voor het uitkomen van een bepaalde film. Ook kan het zijn dat u simpelweg interesse wilt opwekken voor iets dat eraan komt.

Wij zelf gebruiken in dit soort situaties de juiste trucs en marketingtechnieken om te zorgen dat het ook daadwerkelijk aanslaat. In dit artikel gaan we uitgebreid in op een trailer maken, het proces ervan en de voordelen!

1. Een trailer maken, wat houdt het precies in?

Een trailer maken is in veel situaties een erg goed idee. Het kan talloze voordelen met zich meebrengen en een erg positief effect hebben op de resultaten van uw project.

Voordat we hier verder op in gaan komen we even terug bij de essentie: Een trailer maken, wat houdt het precies in?

Een trailer is op zijn simpelst gezegd een korte variant van een uitgebreide videoproductie. Dit kan op verschillende manieren worden opgevat en er kunnen ook verschillende redenen zijn waarom er voor een “verkorte” versie gekozen zou kunnen worden.

Een trailer maken kan bijvoorbeeld als verkorte versie van een speelfilm. In zo’n situatie geeft deze “mini video”, in het kort wat pakkende momenten uit de film weer. Het is dus eigenlijk een soort samenvatting van de film, maar dan zonder al te veel te verklappen.

De trailer van een film kan in veel situaties gezien worden als het “visitekaartje” van de film.

Op deze manier kan een trailer ook een ‘samenvatting’ van bijvoorbeeld een documentaire zijn.

Stel, u wilt een documentaire laten maken over een bepaald persoon. De documentaire maker stelt de belangrijkste vraag van de documentaire en dit komt terug in de trailer. Dit echter wel op een manier dat het antwoord niet in beeld komt. Men begrijpt dat het antwoord op deze hoofdvraag het onderwerp van de documentaire is, en raakt benieuwd naar het antwoord op de vraag. Een trailer maken is dus eigenlijk een vorm van nieuwsgierigheid opwekken.

Een trailer maken doen we in dit geval eigenlijk om de kijker uit te nodigen de volledige video te bekijken. Het is enkel een zeer korte en flitsende video die nieuwsgierigheid op moet wekken.

Een trailer maken is een uitstekende vorm van contentmarketing.

Het is niet vaak nodig om een trailer te maken van bijvoorbeeld een bedrijfsfilm die uitkomt. Trailers zijn met name handig bij films en series waar veel mensen van te voren naar uitkijken.

Wel kunt u bij een bedrijfsfilm laten maken een losse verkorte versie erbij aanvragen als samengevatte versie.

Wanneer wij uw trailer maken doen wij dit dusdanig dat als u hiermee bijvoorbeeld potentiële kijkers wilt uitnodigen om uw film te kijken, deze kijkers ook daadwerkelijk worden uitgenodigd. De kijker moet zich aangesproken voelen en benieuwd raken naar de volledige film.

Het is hierbij belangrijk om het onderwerp van de film of documentaire in de trailer goed naar voren te laten komen. Alleen op deze manier kan de interesse van de juiste doelgroep gewekt worden.

In het kort: Een trailer is eigenlijk een samenvatting van een film, documentaire of serie. Een samenvatting die wel de interesse trekt, maar niet het eindresultaat vertelt.

Voorbeeldvideo: Trailer van de wereldberoemde film Inception.

2. Een trailer maken voor de marketing

Een trailer maken heeft in de filmwereld in de meeste gevallen één groot doel: Marketing. Uiteraard kan iedere variant van een trailer een ander motief hebben, maar de nummer één reden is reclame maken voor een film, serie of documentaire.

Dit kan op diverse manieren worden aangepakt en een trailer kan afhankelijk van hoe u hem produceert ook diverse voordelen opleveren.

Als we kijken naar de trailers van verschillende films, documentaires en series, dan zien we gigantische verschillen.

De ene variant komt bijvoorbeeld een week voordat de film te zien is uit, de ander tegelijk en de ander een week later. De ene trailer toont bijvoorbeeld actie en de ander laat de actie er net buiten om de belangrijkste stukken van de film niet meteen prijs te geven.

De grote vraag hierbij is echter wat de voordelen en de marketingeffecten zijn van al deze verschillende methodes.

Op basis hiervan kunt u voor uzelf beslissen wat voor soort trailer maken de beste optie is in uw eigen situatie. We gaan hieronder in op verschillende momenten waarop verschillende soorten trailers worden uitgebracht. Dit kan u erbij helpen een beslissing te nemen wat voor soort trailer in uw situatie de beste keuze is. Ook kunt u hieruit halen welke timing voor u het best zal werken.

Krijgt u liever persoonlijk hulp van één van onze specialisten? Neem dan vooral contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Trailer maken ruim voordat het project uitkomt

Een trailer maken voor de marketing kan als optie bijvoorbeeld ruim voordat het project zelf uitkomt. Denk hierbij even aan een uitgebreide serie of film.

U bent nog een hele tijd bezig met de productie van uw project. Misschien zit u zelfs nog in de fase van de opnames. Toch wilt u enkele maanden van te voren, misschien zelfs een jaar van te voren al een korte trailer met betrekking tot het project uitbrengen.

Een trailer maken ruim voordat het project uitkomt is een goede keuze als u alvast kijkers enthousiast wilt maken. Dit is een methode waar veel grote filmproducenten gebruik van maken. Met name als het gaat om bijvoorbeeld het tweede deel van een film is dit een goede keuze.

Als het eerste deel van deze film goed bekeken is en door veel mensen positief opgevangen is, dan kan het een erg goed idee zijn de ‘fans’ van de film op tijd te informeren over de komst van een tweede deel.

Enthousiaste liefhebbers zullen er geruime tijd van te voren naar uitkijken en misschien zelfs ongeduldig worden. Dit zal uiteindelijk leiden tot een stuk meer kijkers, een stuk meer mensen in de bioscoop en uiteindelijk meer aankopen.

Maar hoe zit het als gaat om het eerste deel van een film? Of het eerste seizoen van een serie? Als het nog geen project is met naamsbekendheid?

In dat geval kan een trailer maken ruim voordat het project uitkomt ook in een aantal situaties een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld als er bekende acteurs in uw project voorkomen. Het laten zien van een bekende hoofdrolspeler in een nieuwe film kan zorgen dat de film voordat hij uit is al honderdduizenden gegarandeerde kijkers heeft.

Verder kunt u ook ruim van te voren een trailer maken als u echt overtuigd bent van hoe goed het verhaal is en hoeveel interesse het zal trekken. In zo’n geval is het wel aan te raden om al goed naar voren te brengen dat het echt een unieke film wordt. Een film over een onderwerp waarover zelden eerder films zijn gemaakt kunnen een specifieke doelgroep extreem fascineren

Bij een documentaire geldt eigenlijk hetzelfde als bij een film of serie. Bent u bezig met een documentaire over een bekend persoon? Dan kan het een goed idee zijn om een cruciaal gedeelte van de documentaire, desnoods in een trailer van slechts 15 seconden, enkele maanden van te voren al te tonen. De doelgroep die geïnteresseerd is in deze persoon zal misschien niet meteen ongeduldig worden, maar wel maanden van te voren al uitkijken naar deze documentaire.

Verder is het een absolute aanrader om indien de release datum van het project al bekend is ook deze meteen te delen. Dit kan in het beste geval zelfs leiden tot liefhebbers die de datum meteen in hun agenda noteren. 

Gaat het om een project dat niet ‘extreem’ bekend is? Of misschien zelfs bedoeld is voor intern gebruik of enkel op social media? Dan is reclame maanden van te voren vaak niet noodzakelijk. Bij een (nu al) bekende film met eventueel bekende acteurs willen liefhebbers graag maanden van te voren al mentaal de keuze maken dat ze deze film gaan bekijken.

Bij een (nu nog) onbekend project zal dit niet snel gebeuren. Helemaal als ook het onderwerp niet specifiek interessant is voor deze persoon.

Het doel van een trailer maken maanden van te voren is dus niet om al te zorgen dat iedereen gaat kijken. Het doel is alleen om alvast te laten weten dat u hiermee bezig bent en dat het eraan zal komen. In de juiste situatie zal dit de juiste effecten met zich meebrengen. Wel is het natuurlijk belangrijk dat de trailer zelf aantrekkelijk is.

Trailer maken net voordat uw project uitkomt

Een trailer maken net voordat het project uitkomt is eigenlijk bijna altijd een aanrader. De trailer is bij een film, documentaire of serie de grote reclamestunt. Dit is het visitekaartje van uw project en hetgeen dat zorgt dat mensen ernaar zullen kijken.

Als we er even over nadenken, hoeveel films, series of documentaires heeft u gekeken zonder eerst de trailer ervan te zien? In de eerste instantie denken we misschien: Best veel! Maar als we hier dieper over nadenken valt dat enorm tegen! Want hoe bent u erachter gekomen dat er een nieuwe serie, film of documentaire te bekijken is die uw interesse trekt?

In extreem veel gevallen is dit door reclame. En dit brengt ons weer terug bij de essentie: Reclame voor een film, serie of documentaire is bijna altijd door middel van een trailer.

Om bij het volgende punt te komen: Kijken we een trailer altijd met volle concentratie? Zeker niet! Kijken we een trailer überhaupt altijd af? Ook zeker niet! Maar weten we na een trailer altijd dat er een nieuwe film uitkomt? Dat zeker wel! En dit is het grootste doel van een trailer maken, net voordat de film uitkomt!

We informeren de juiste doelgroep en zorgen dat zij bijvoorbeeld de week erop de film zeker weten willen kijken.

Een trailer maken net voordat uw project uitkomt is niet alleen een goed idee als er bekende acteurs in uw project spelen. Dit heeft er namelijk mee te maken dat het project zelf al bijna uitkomt. Is de trailer pakkend genoeg om interesse te trekken? Dan zullen de geïnteresseerde mensen in veel gevallen niet vergeten dat uw film volgende week uitkomt.

Bij een trailer die maanden van te voren al getoond wordt is dit dus niet het geval. Als er geen grote reden is voor de mensen om maanden te wachten op uw project, dan zullen ze dat ook niet doen.

Kortom, of het nu gaat om een film, documentaire of serie, een trailer maken net voordat het te zien is, is bijna een must. Al is de trailer niet het belangrijkste punt voor u, zorg dat het aanwezig is om in ieder geval een visueel visitekaartje af te geven!

Bij een (nu nog) onbekende film met onbekende acteurs zullen liefhebbers niet snel hun best doen dit maanden te onthouden. Wanneer de trailer echter slechts een week van te voren uitkomt zullen ze wel bij interesse mentaal al de beslissing nemen uw film sowieso te bekijken. Simpelweg omdat ze hiervoor niet maanden lang hoeven te wachten op iets dat ze nog niet kennen. 

Het doel is bij een trailer, net voor het project dus niet om alvast te laten weten dat u met dit project bezig bent. Het doel is in dit geval daadwerkelijk om men te overtuigen uw project te gaan kijken. 

Bij de uitkomst van het project

De derde optie wat betreft het moment waarop u een trailer kunt lanceren is wanneer het project daadwerkelijk uitkomt. Net als een week voordat uw project uitkomt, is ook dit een absolute aanrader. Niet alleen bij films, maar ook bij documentaires en series. Dit is het moment waarop u de mensen het laatste zetje in de rug geeft om uw project te gaan bekijken.

De trailer maken hoeft hierbij natuurlijk niet pas op het moment wanneer het project zelf uitkomt. De trailer kan ruim van te voren al worden gemaakt en klaargezet, maar pas gelanceerd bij de uitkomst van de film. 

Het is belangrijk dat de trailer daadwerkelijk pakkend is en zorgt dat men wil kijken. Dit is immers het moment waarop geïnteresseerde mensen helemaal niet meer hoeven te wachten.

Is de trailer al bekeken en is deze specifieke persoon geïnteresseerd? Dan kan deze persoon het project direct bekijken!

Wanneer uw film uitkomt is het aan te raden om niet één, maar meerdere trailers uit te brengen. Natuurlijk zetten we deze niet achter elkaar op het zelfde platform in één keer online. Met deze verschillende video’s kan bijvoorbeeld geadverteerd worden. Komt er in de ene variant bijvoorbeeld een scene voor die iemand zijn of haar interesse niet trekt? Dan kan een andere variant die hij of zij bijvoorbeeld de volgende dag tegenkomt deze person alsnog overtuigen!

Verder is een trailer nadat een film is uitgekomen ook hetgeen dat online platformen gebruiken om uw project te promoten. 

3. Hoe wordt een trailer gemaakt?

Een trailer maken gaat in bijna alle gevallen met beelden die in het project zelf voor zullen komen. Sterker nog, dit zijn beelden die eigenlijk geschoten zijn voor in de film, documentaire of serie zelf.

Meestal worden de meest pakkende beelden gebruikt voor het maken van de trailer. Deze worden marketingtechnisch in goede volgorde gezet en de juiste effecten worden toegevoegd.

Voor de kijker kan het er in de eerste instantie onoverzichtelijk en onduidelijk uitzien, maar in sommige gevallen is dit juist de bedoeling. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de trailer nieuwsgierigheid moet opwekken. 

De trailer maken kan nadat de film zelf volledig gemonteerd is en af is. Een film komt namelijk niet meteen uit zodra deze klaar is. Zo moet er bijvoorbeeld gewacht worden op de release datum omdat het marketingplan op deze datum gebaseerd is.

Verder kan het ook zo zijn dat voordat de film uitkomt nog diverse mensen deze een aantal keer zullen bekijken om eventuele fouten te verwijderen. Het is een mogelijkheid dat in de tussentijd de trailer wordt gemaakt van de beste beelden uit de film.

De filmmakers weten in de meeste gevallen met welke beelden de interesse het best getrokken kan worden.

Het is ook een mogelijkheid om voordat de film gemaakt wordt de trailer alvast te produceren. Wij van BEKA Media raden dit echter niet aan. In een dergelijk geval wordt immers eerst de samenvatting gemaakt, voordat het verhaal wordt gemaakt. De samenvatting maken wij nadat we het verhaal volledig hebben geproduceerd!

4. Uw eigen trailer maken

Uw eigen trailer maken

Wilt u na het lezen van dit artikel uw eigen trailer maken en dit aan ons overlaten? Neem dan meteen contact met ons op! Onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden met u! Ook kunt u een vrijblijvend gesprek met ons inplannen om uw wensen door te nemen. Het is ook mogelijk uw trailer op basis van een film die u al heeft te laten monteren aan ons. Los een video editor inhuren behoort tot de mogelijkheden!

Wij kunnen uiteraard ook uw trailer volledig produceren!

Lees ook: Reclame maken voor uw bedrijf, de 10 beste manieren, 5 waardevolle tips!

Loading...