Promotievideo – Gemeente Rotterdam

De video hierboven was een promotievideo, geproduceerd voor de Gemeente Rotterdam. Tijdens de coronacrisis en de diverse lockdowns kwam er in de Rotterdamse wijken veel stil te liggen. Zo ook in de wijk Carnisse.

Om van deze periode toch zo goed mogelijk gebruik te maken werd er met een heel team gewerkt aan diverse zaken in de wijk. Onder andere bewoners van de wijk, wijkagenten, buurtklimaatjes, medewerkers van de gemeente en de burgermeester zetten zich in. Zo werd de wijk bijvoorbeeld groener gemaakt, maar er werd ook gewerkt aan de veiligheid in de wijk.

Om van alles dat de afgelopen tijd is gedaan een mooie samenvatting te geven liet Gemeente Rotterdam een promotievideo aan ons produceren.

In de oorspronkelijke video doen zeker 30 betrokkenen hun woord in ruim een kwartier. De promotievideo hierboven is een verkorte variant van de originele video. De originele video is intern uitgezonden door de Gemeente Rotterdam.

De gemeente toonde de promotievideo onder meer in een bijeenkomst van de betrokkenen.

Videoapparatuur promotievideo Gemeente Rotterdam

Voor deze videoproductie is er diverse filmapparatuur gebruikt. Omdat een groot deel van de beelden binnen, maar ook een groot deel buiten gemaakt moest worden hebben wij de opnames verdeeld over 2 dagen.

Op de eerste dag is er met name binnen gefilmd. Voor deze beelden gebruikte onze filmploeg de Sony FS7. Dit was naar onze mening de beste optie om alles te halen uit de kwaliteit.

Om het geluid ook goed op te nemen zijn er Røde microfoons ingezet. Verder is er natuurlijk gezorgd voor de juiste belichting en goed afgestelde statieven.

Een cameraman inhuren bij ons betekent meteen het complete team inhuren met alle benodigdheden! Onze filmploeg zorgt dat er niets ontbreekt en dat u zich ook om de zaken rond de cameraman heen geen zorgen hoeft te maken!

De tweede opnamedag hebben we met name buiten gefilmd. Hierbij is er gekozen voor wat flexibeler filmapparatuur. Het doel hiervan was om ook vloeiende beelden te kunnen maken tijdens lopende shots en interviews.

Op de tweede opnamedag hebben wij met name gebruik gemaakt van de Sony A7S Mark III. Hierbij is ook een DJI Ronin statief gebruikt. Tevens hebben we voor het geluid zendersets gebruikt. Belichting was niet nodig omdat het grootste gedeelte van de video in zonlicht werd gefilmd.

Verder is ook onze drone piloot huren een extra mogelijkheid die u bij iedere videoproductie bij ons krijgt. Ook Geemeente Rotterdam maakte gebruik van deze optie.

Zoals te zien is heeft dit de uiteindelijke video een stuk mooier gemaakt. Ook de drone beelden zijn met name op de tweede opnamedag gemaakt. Onze drone piloot maakt alle drone beelden met een 4K DJI drone.

Videomontage

Na de opnames zijn de beelden naar onze video editor gegaan. Hij heeft uiteindelijk de video daadwerkelijk geproduceerd. De edit is het gedeelte van een videoproductie waar verreweg de meeste uren in zitten. Ook bij deze videoproductie was dit het geval. De beelden van alle dagen zijn tot een vloeiend geheel gebracht.

Na de edit heeft ook de kleurcorrectie plaatsgevonden. Kleurcorrectie is een vak apart, maar wel een onmisbare factor bij een videoproductie.

Uw eigen videoproductie

Heeft u na het bekijken van deze promotievideo interesse gekregen in het laten maken van uw eigen productie? Vraag dan gerust een gratis offerte aan! Dit is geheel vrijblijvend en op deze manier kunnen wij u de beste prijs geven op basis van uw eigen wensen!

Stelt u liever eerst uw vragen aan ons? Neem dan vooral contact op. U krijgt via de mail of telefonisch direct te maken met één van onze specialisten. 

Wilt u meer uitgebreide informatie over hoe wij te werk gaan bij de productie van een bedrijfsfilm of promotievideo? Lees dan even het artikel bedrijfsfilm laten maken!

Loading...