Promotievideo – Albeda@work

Toen het Albeda College aan de Weena in Rotterdam een nieuwe opleiding naar voren wilde brengen kozen zij ervoor dit door middel van een promotievideo te doen. De promotievideo is gemaakt voor het zogenaamde Albeda@Work onderdeel.

In de video staat de opleiding “Intercedent” waar het om gaat centraal. BEKA Media produceerde een promotievideo waarin een groepje studenten van de opleiding de nodige uitleg gaf. Omdat de studenten de opleiding als geen ander kennen leek dit de beste optie.

De betrokken studenten vertellen enthousiast over Albeda@Work en de opleiding Intercedent. Onze regisseur leidt de opnames zodanig dat de cameraman vloeiende OneTakes kan maken.

Opnames Albeda@Work

Voor de opnames van deze videoproductie heeft onze filmploeg uiteraard 4K videoapparatuur gebruikt. Dit is bij ons bij iedere opname het geval. Wel kan de type camera die wij gebruiken verschillen.

In dit geval hebben wij gekozen voor een Sony FDR camera. Daarnaast hebben we voor de audio gebruik gemaakt van een Røde microfoon. Binnen konden we op deze manier goed de stemmen van de studenten opnemen.

De cameraman loopt als het ware met de studenten mee. Zij geven de kijker uiteindelijk een soort rondleiding. Onze regisseur zorgt dat dit allemaal vloeiend verloopt. In de video worden onder andere werkruimtes getoond. Ook wordt er in beeld gebracht vanuit waar de studenten kandidaten werven.

Verder zijn er buiten het Albeda ook beelden vanuit de lucht gemaakt door middel van een drone. Deze beelden zijn de kers op de taart en zorgen ervoor dat de video meteen een spectaculaire start heeft.

Een drone piloot huren is bij een video laten maken een absolute aanrader. In veel gevallen maakt dit het eindresultaat een stuk mooier. Daarnaast is het ook marketingtechnisch een aanrader!

Videomontage

Onze video editor heeft deze promotievideo zoals dat bij de meeste video’s het geval is, gemonteerd in Adobe Premiere Pro. Bij de montage zijn er niet veel effecten gebruikt.

De droneshots dienen als een soort intro en outro en de overige beelden spreken voor zich. Wel is het uiteraard van belang deze beelden een vloeiend geheel te geven. Ook de volgorde is erg belangrijk bij het eindresultaat.

De edit is verreweg het gedeelte waar bij een videoproductie de meeste uren in zitten. Nadat alles helemaal gemonteerd is wordt tijdens de edit overigens ook de kleurcorrectie gedaan.

Los een video editor inhuren voor uw zelfgemaakte beeldden is ook mogelijk!

Ook uw eigen promotievideo laten maken? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Specifiek in Rotterdam opnames laten maken? Neem dan een kijkje bij videograaf Rotterdam.

Loading...