Een video boodschap maken kan op veel verschillende manieren. Wij vertellen u graag meer over hoe u uw eigen originele video boodschap kunt maken
en wat eventuele mogelijke ideeën zijn. Een video boodschap kan veel kanten op. Wij helpen u graag bij het produceren van uw video en het bedenken
van een origineel idee.

Vraag gratis offerte aan!

Video boodschap maken

Originele video boodschap maken of een felicitatie filmpje maken? Met een aantal zeer waardevolle tips en onmisbare informatie helpen wij u graag!

Als video specialisten zijnde weten wij als geen ander hoe u met een originele video boodschap of felicitatie filmpje de persoon in kwestie op de juiste manier kunt raken!

Een originele video boodschap maken of felicitatie filmpje maken hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Wij vertellen u er meer over!

Een originele video boodschap maken kan op veel verschillende manieren. Zoals uit het woord al valt af te leiden heeft een video boodschap een bepaalde ‘boodschap’. Wat die boodschap precies is kan enorm verschillen per situatie.

Zo kan een video boodschap een goed idee zijn om iemand te feliciteren, in de vorm van een felicitatie filmpje, maar ook om iemand bijvoorbeeld ergens voor uit te dagen of simpelweg iets op een unieke manier te delen.

Hoe dan ook is het een absolute aanrader om in ieder geval even de tijd te nemen om dit artikel op uw gemak door te lezen en de waardevolle tips te bekijken!

Een originele video boodschap maken of felicitatie filmpje maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Allereerst is het belangrijk om te weten dat u ervoor kunt kiezen zelf uw video boodschap op te nemen en (indien nodig) te monteren, maar u kunt er ook voor kiezen onze hulp hiervoor in te schakelen!

Verder kunt u ervoor kiezen om zelf bijvoorbeeld uw video boodschap te filmen, maar een video editor inhuren voor de montage. Onze editors zullen er dan met alle nodige creativiteit wat moois van maken!

Wat uw keuze ook is, u zult hoe dan ook veel hebben aan de informatie die wij in dit artikel met u delen!

Een cameraman inhuren en de productie van uw volledige originele video boodschap aan ons uitbesteden is uiteraard ook mogelijk!

Daar waar bijvoorbeeld een trouwvideo laten maken, behoorlijk hoorlijk wat uren kunnen kosten, is het laten maken van een originele video boodschap een stuk minder werk

Ook als u het volledige proces aan ons uitbesteed hoeft het dus helemaal niet zo duur uit te komen!

Wilt u uzelf alle mogelijke kosten besparen en het helemaal zelf proberen? Lees dan vooral even verder om in ieder geval gebruik te maken van alle waardevolle tips die we u in dit artikel meegeven!

1. Originele video boodschap maken of felicitatie filmpje maken, welke opties zijn er?

Een originele video boodschap maken kan zoals gezegd op veel verschillende manieren. Waar u natuurlijk benieuwd naar bent is wat in uw situatie de meest geschikte optie is. Er zijn immers talloze verschillende, maar wel 1 voor 1 geweldige mogelijkheden bij het maken van een mooie video boodschap!

Als eerst is het handig om uzelf even af te vragen: Om wat voor soort boodschap gaat het in mijn geval? En ben ik de enige die een boodschap gaat afleveren? Of komen er meerdere mensen voor in dezelfde video?

Als u voor zichzelf een antwoord heeft op deze vragen kunt u eenvoudig verder kijken. Hieronder gaan we dieper in op een aantal situaties waarin een originele video boodschap maken een erg goed idee kan zijn!

Originele video boodschap maken als felicitatie filmpje

Een originele video boodschap maken is een erg populair middel om vrienden of familie te feliciteren. Het maakt in dit geval helemaal niet uit om wat voor felicitatie het gaat! Talloze mensen kiezen ervoor om iemand die ze lief hebben te verrassen met een video boodschap. Ook hierbij zijn er verschillende opties mogelijk.

Is een felicitatie filmpje maken het ‘belangrijkste’ dat u gaat doen voor de persoon in kwestie? Dan is het een aanrader de focus ook enkel op de boodschap zelf te leggen. Een felicitatie filmpje maken dus!

Een erg leuke optie is dat verschillende familieleden en vrienden van iemand zelf een boodschap inspreken. Dit kan eenvoudig thuis op de bank, maar dit kan ook op een uitgebreidere manier op een unieke locatie.

Op unieke locaties om uw video boodschap op te nemen gaan we later in dit artikel verder in. Voor nu is het belangrijk om in ieder geval te weten dat een originele video boodschap maken als felicitatie vrijwel altijd een leuke verrassing is voor iemand!

Ook is het belangrijk om te weten dat u bij deze mogelijkheid dus niet de enige bent die een boodschap inspreekt. Er komen immers ook andere vrienden of familieleden in de video voor.

Verder is het een aanrader dat iedereen die deelneemt in dit geval ook daadwerkelijk iets unieks zegt in zijn/haar stuk. Een video boodschap is origineler als iedereen iets persoonlijks zegt, dan als iedereen enkel ‘gefeliciteerd’ roept.

Nadat iedereen die deelneemt zijn/haar stukje los heeft opgenomen is het zaak om al deze losse beelden bij elkaar te verzamelen. Vervolgens worden deze op een vloeiende wijze achter elkaar gemonteerd tot 1 gehele video. Dit vloeiende geheel is het uiteindelijke resultaat van uw originele video boodschap!

Uitgebreider felicitatie filmpje maken?

Heeft u wat meer tijd en/of budget te besteden en wilt u het graag wat unieker aanpakken? Dan kan een video boodschap als felicitatie ook op een hele andere manier in elkaar worden gezet. Het achter elkaar plakken van diverse personen die iemand feliciteren is eigenlijk de meest klassieke manier van een originele video boodschap maken of een felicitatie filmpje maken.

Wilt u er graag wat uitgebreiders van maken? Dan kunt u ervoor kiezen om daadwerkelijk iets te organiseren. Hierbij is de organisatie dus de echte felicitatie/verrassing, maar wordt er alsnog wel een video boodschap gegeven aan deze persoon.

De video boodschap kan bijvoorbeeld tijdens organisatie getoond worden of net ervoor worden opgenomen op de locatie en enkele dagen later getoond worden.

In dit geval is de video zelf dus niet meer “het belangrijkste”, maar gaat het eigenlijk om een verrassing op een locatie. De video boodschap is hierbij een extra verrassing die de persoon later te zien krijgt.

Extra tip:
Een leuk idee kan bijvoorbeeld zijn om door middel van lichtletters buiten een tekst neer te zetten. Onze filmploeg kan hier vervolgens mooie beelden en een mooie felicitatie video van maken. Ook kunt u hierbij een drone piloot huren voor spectaculaire beelden vanuit de lucht!

In samenwerking met Lichtletters XXL bieden wij ook voordeelpakketten aan waar zowel de organisatie als onze filmploeg bij zijn inbegrepen.

Originele video boodschap maken als uitnodiging

Een originele video boodschap maken als uitnodiging is de modernere, nieuwere en uniekere manier van het sturen van een uitnodiging op papier. Deze optie is met name een leuk idee als u bijvoorbeeld een feestje te vieren hebt, een bruiloft aan het plannen bent of zelf een andere soort bijeenkomst aan het organiseren bent.

In een originele video boodschap als uitnodiging is het erg belangrijk dat de persoon of personen om wie het gaat in de video voorkomen. Wilt u een uitnodigingsvideo maken voor uw bruiloft? Zorg dan dat de bruid en bruidegom samen in beeld zijn tijdens het uitnodigen. Is het bijvoorbeeld nog een verrassing voor één van de betrokken personen? Zorg dan in ieder geval dat de ander in beeld komt!

Belangrijk om de sfeer meteen mooi en pakkend te maken is dat zo’n video in de juiste omgeving wordt opgenomen. Een uitnodigingsvideo opnemen in een pak naast een tafeltje waar de ringen op staan is bijvoorbeeld een toepasselijk idee. Denk hier dus goed over na!

Mocht u later ook nog een trouwvideo laten maken kan het overigens ook een leuk idee zijn deze video boodschap ook nog eens in de trouwvideo voor te laten komen.

Wanneer u een video boodschap gaat maken als uitnodiging zijn er in principe 2 mogelijkheden: Namelijk het maken van één algemene uitnodigingsvideo, of het maken van veel verschillende persoonlijke video boodschappen.

Deze keuze hangt maar net af van wat u liever heeft. Is het de bedoeling dat er honderden gasten langskomen en heeft u niet erg veel tijd? Dan kan 1 algemene video boodschap die naar iedereen wordt opgestuurd of los wordt gedeeld een goed idee zijn.

Wilt u familieleden en vrienden liever persoonlijk aanspreken? En bent u bereid de nodige uren in uw originele video boodschap te steken? Dan kan het leuk en persoonlijk zijn om in dezelfde setting ieder gezin 1 voor 1 uit te nodigen. De keuze is dus volledig aan u!

Bekende persoon of influencer

De laatste ‘soort’ originele video boodschap die we behandelen is een boodschap van een bekende persoon, oftewel een influencer.

Een video boodschap van een bekend persoon is met name een leuk idee als het bedoeld is voor iemand wiens idool de boodschap zal inspreken. Een video boodschap als deze kan echter in sommige gevallen als u niet over de juiste contacten beschikt nog best een lastige opgave worden.

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden via waar het het best waard is een poging te wagen. Zo worden berichten die via Instagram naar bekende personen worden gestuurd nog best vaak gezien door hen. Ook als influencers niet reageren op uw vraag is de kans groot dat ze het wel lezen. Zorg daarom dat u anders bent dan anderen in de manier waarop u uw verzoek overbrengt! ‘Gewone’ verzoeken om video boodschappen ontvangen ze immers dagelijks.

Verder is de impact van een klein budget ook groot. Kunt u wat missen tegenover de video boodschap? Biedt deze beroemdheid dan het bedrag dat u kunt missen. In veel gevallen zal dit ze net over de streep trekken. Niet omdat iedere influencer alleen geld wil, maar vooral omdat met een grote bekendheid videotjes wel eens kosten met zich mee kunnen brengen.

Verder helpen wij u ook graag aan een video boodschap van een influencer! Geef bij uw offerte aanvraag gerust aan welke van de influencers waarmee wij samen werken u graag terug zou zien in uw video boodschap. Daarnaast kunt u voor vragen op dit vlak ten alle tijden contact met ons opnemen! Wij helpen u graag bij het maken van uw eigen originele video boodschap!

Een video boodschap van een bekende persoon kan in vrijwel alle andere soorten video boodschappen worden verwerkt. Met name als u iemand wilt feliciteren kan het een leuke verrassing zijn als zijn of haar idool voorkomt in de video.

2. Zelf maken of uitbesteden?

Aangekomen bij één van de meest relevante vragen: Is het handiger en efficiënter als ik mijn video boodschap zelf maak? Of is het beter om deze uit te besteden? En we kunnen nu alvast verklappen dat dit geen standaard verkoop praatje wordt waarin wij u vertellen waarom u de videoproductie het best aan ons kunt uitbesteden.

Wel gaan we u op een realistische manier meenemen in de mogelijkheden en kijken we samen wat in uw situatie daadwerkelijk de betere optie is. 

In principe is het simpel. Wilt u een aantal mensen aan het woord hebben die kort wat zeggen en dit alles achter elkaar geplakt hebben? Dan is het helemaal niet zo spannend om de productie aan ons uit te besteden. Sterker nog, of de persoon die zijn of haar boodschap de telefoon zelf vasthoudt of van een metertje afstand met een camera op een statief wordt gefilmd maakt niet veel uit.

Het kan zelfs efficiënter en goedkoper voor u zijn om in dat geval iedereen zijn of haar deel zelf te laten inspreken, dan om naar iedere locatie onze cameraman te laten komen, hem alle spullen te laten klaarzetten en alles te filmen.

Wat u in een dergelijke situatie wel kunt doen is enkel het monteren van deze beelden aan ons overlaten. Wat betreft de kosten komt u dan veel lager uit en we zijn ook nog eens een stuk sneller klaar. Bij de montage zullen onze specialisten de nodige extra’s toevoegen zoals een muziekje op de achtergrond, mooie overgangen en eventuele kleine effecten.

Wilt u een uitgebreidere originele video boodschap maken of originele felicitatie filmpje maken? Waarbij op unieke locaties wordt gefilmd en alles net wat geavanceerder is? Dan kan het wel een efficiënte optie zijn om de productie hierbij aan onze filmploeg over te laten.

Uiteindelijk is dus ook hierbij de keuze aan u. Wat is efficiënter en wat komt u beter uit? Wilt u hierover graag sparren met één van onze specialisten? Aarzel dan niet en neem gerust contact op!

Ook kunt u een offerte aanvragen om alvast wat meer informatie te krijgen. Dit is geheel vrijblijvend.

3. Unieke locaties voor uw video boodschap

Zoals gezegd kan een video boodschap simpel bij u thuis op de bank worden opgenomen, maar u kunt ook kiezen voor een veel uitgebreidere originele video boodschap. Een video boodschap waarbij u misschien wel een videograaf inhuurt. In dat geval is het een absolute aanrader om de video ook op te nemen op een mooie en unieke locatie.

Stel, u heeft een video waarin 10 tot 20 mensen hun boodschap vertellen. Hoe mooi is het dan als al deze mensen op een prachtige locatie staan? U heeft in dat geval sowieso al de keuze gemaakt om het uit te besteden, betere kwaliteit te laten maken dan als u het volledig zelf zou doen en om ook een uitgebreide mooie edit ervan te laten maken. Het is vooral dan dus zeker de moeite waard om meteen voor een aantal mooie locaties te kiezen!

Hieronder gaan wij in op een aantal unieke locaties voor uw originele video boodschap. We delen niet alleen specifieke locaties, maar ook wat algemene locaties die in iedereens geval voor inspiratie kunnen zorgen. Locaties waar ook u zelf niet uren voor in de auto hoeft te zitten!

Langs het water

Komen er veel mensen voor in de video boodschap? Zorg dan dat er een aantal tijdens het inspreken van hun stuk bijvoorbeeld langs het water zitten! Dit zorgt altijd voor een leuk, natuurlijk en rustgevend sfeertje wat bijdraagt aan uw video boodschap!

Ook onze videograaf past zich ongeacht waar u het gefilmd wilt hebben aan indien u de opnames aan ons uitbesteed heeft.

Komen er bijvoorbeeld 15 mensen voor in de totale video? Zorg dan dat er 2, 3 of misschien 4 langs het water worden gefilmd. Zo kan er in de video boodschap gezorgd worden voor de nodige variatie.

Een aanrader is echter wel dat niet iedereen zich op exact dezelfde plek bevindt langs het water. Wat helemaal mooi zou zijn is als iedereen zich op een hele andere locatie langs het water bevindt. In het mooiste geval maken we zelfs wat drone beelden vanuit de lucht op de locaties langs het water.

In een natuurgebied

Een mooi natuurgebied is ook een erg goede optie om een aantal van de deelnemers te filmen. Het mooie hieraan is dat ieder natuurgebied natuurlijk zeer uniek is.

Een stuk bos is natuurlijk een natuurgebied, maar ook een groot park kan een goede locatie zijn.

Daarnaast kunnen zelfs verschillende stukken bos op zich al erg variërend zijn. De ene persoon aan de ene kant van het bos en de andere aan de andere kant kan al voor originele beelden zorgen.

Door wat groen in de video voor te laten komen zorgt u voor mooie variatie in de beelden. Ook op dit soort gebieden kunnen er vaak mooie beelden vanuit de lucht worden gemaakt. Een luchtfoto laten maken als toevoeging kan ook een erg leuke optie zijn!

Op een gebouw

Vaak geldt: Hoe hoger u zich bevindt, hoe mooier het uitzicht. Een goed idee kan dus ook zijn om een aantal deelnemers op het dak van een gebouw te filmen. Als dat niet mogelijk is kunt u eventueel kijken of er gefilmd kan worden op de bovenste verdieping van een hoog gebouw.

Het gaat er in ieder geval om dat er zich achter de persoon die wordt gefilmd een mooi uitzicht bevindt!

Een specifiek voorbeeld hiervan is de Euromast. Dit is een prachtige locatie om een aantal shots te maken. Een groot voordeel is overigens dat u op 1 specifieke locatie zeker 3 of 4 deelnemers kunt filmen zonder dat de achtergrond hetzelfde is. Dit door simpelweg steeds net een ander standpunt te pakken.

Een ander voorbeeld van een uniek hoog gebouw is de Domtoren in Utrecht. Als op een hoog gebouw geen optie is kunt u er voor de variatie ook voor kiezen om een aantal mensen te filmen met mooie gebouwen op de achtergrond.

In een attractie

Het klinkt in de eerste instantie erg wild en het is ook niet de makkelijkste optie uit dit rijtje, maar uw originele video boodschap maken vanuit een attractie is wel zeer uniek! Ook een felicitatie filmpje sturen vanuit een achtbaan is een actievolte en originele aanpak.

Het is begrijpelijk dat u voor een simpele video boodschap misschien niet een dag naar een pretpark wilt, maar wie de mogelijkheid heeft zou het zeker kunnen overwegen!

Vindt u deze optie wel interessant, maar is een pretpark net iets te heftig? Dan kunt u altijd even kijken of er bijvoorbeeld een kabelbaan in de buurt is. Onder andere de kabelbaan van Scheveningen is een goede optie!

Wel is het in dergelijke situaties zo dat u deze beelden natuurlijk zelf met de telefoon moet maken. Het is dus wel belangrijk om deze beelden te maken op het moment dat de achtbaan niet op een wild stuk zit! Doe dit vooral in een rustige attractie om te voorkomen dat uw telefoon uit uw handen vliegt!

4. 5 waardevolle tips bij uw originele video boodschap

Een originele video boodschap maken kan dus op veel verschillende manieren. Er zijn diverse mogelijkheden, van simpel tot aan zeer uitgebreid.

Als afsluiter geven wij u hieronder nog 5 waardevolle, concrete tips om toe te passen in uw video boodschap!

1. Emoties in de video boodschap

Een originele video boodschap is hoe we het ook bekijken vaak bedoeld om iemand mee te verrassen. Of het nu om een unieke uitnodiging gaat of om bijvoorbeeld een felicitatie. Als u echt wilt dat uw boodschap de persoon voor wie het bedoeld is raakt, dan is het een aanrader om de nodige emoties erin te betrekken.

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat u moet huilen op beeld om te zorgen dat de boodschap goed overkomt. Wat we er wel mee bedoelen is dat alle enthousiasme die u erbij voelt ook geuit zou moeten worden!

Als het toch een gevoelig onderwerp is waarbij ook wat tranen vallen, laat die dan ook vooral in de video zitten!

2. Maak het persoonlijk

Hiermee bedoelen we niet alleen (wat sowieso gedaan zou moeten worden) dat u de persoon in kwestie bijvoorbeeld bij de naam aanspreekt. Met persoonlijk bedoelen we echt dat u in de video een stapje verder gaat. Een originele video boodschap maken moet natuurlijk ook echt origineel zijn! Dit is misschien wel de meest waardevolle tip uit dit rijtje. We geven even wat voorbeelden! 

Is de persoon voor wie de boodschap bedoeld is fan van een bepaalde locatie? Neem dan bijvoorbeeld uw boodschap op die locatie op! Is er een specifieke locatie die voor u en deze persoon waardevol is om wat voor reden dan ook? Overweeg het dan vooral om deze locatie te bezoeken voor de opnames.

Op deze manier kunt u op nog veel meer inspelen. Draag bijvoorbeeld het shirt van deze persoon zijn of haar favoriete sportclub, vooral als het niet uw eigen favoriet is. Breng het één en ander in beeld, eventueel op de achtergrond, wat voor deze persoon bijzonder is! Hierover kan in iedere situatie worden nagedacht.

3. Zorg voor goed beeld en geluid

Deze tip lijkt voor zich te spreken, maar dit wordt lang niet altijd correct uitgevoerd. Als u de boodschap zelf opneemt, zorg dan dat u goed in beeld bent en goed verstaanbaar bent. Het opnemen van uw boodschap midden in de wind is bijvoorbeeld geen goed idee.

Verder is het belangrijk dat u in de camera kijkt en ook zelf goed zichtbaar bent. Zorg dus ook voor de nodige belichting. Dit kan net zo goed zonlicht zijn, als u maar goed en niet overbelicht of onderbelicht in beeld bent. Hier hoeft u uiteraard geen rekening mee te houden als u de productie aan ons uitbesteedt. 

4. Kort en krachtig

Is het een video boodschap waarin slechts 1 iemand voorkomt? Dan kan de boodschap zo uitgebreid gemaakt worden als u maar wilt. Gaat het om een video waarin veel mensen hun boodschap doen? Houdt ieder zijn stuk dan kort en krachtig

Dit zorgt ervoor dat er geen ruimte is voor afleiding en dat ieder bericht duidelijk overkomt! Vul uw spreektijd dus niet in met onnodige zinnen die in principe niets toevoegen.

5. Indien nodig, besteed uit

Tot slot: Als het om een uitgebreide video gaat en u de mogelijkheid heeft, besteed de productie dan uit aan een professionele videograaf! Dit artikel is zeker niet bedoeld om u ertoe te overtuigen uw video boodschap aan ons te laten filmen, maar daadwerkelijk om u van de nodige kennis te voorzien.

Een serieuze tip is echter alsnog om het filmen en monteren van de video uit te besteden als het echt om een uitgebreide variant gaat. Zo heeft u garantie op goede kwaliteit, goed beeld, goed geluid en een 4K video

Daarnaast leveren wij bij iedere videoproductie ook gratis kleurcorrectie. Kleurcorrectie zorgt ervoor dat uw video de juiste sfeer krijgt. Juist met een video boodschap is dit dus erg belangrijk!

De keuze is aan u!

Al met al, de keuze of u het uitbesteed of zelf doet is volledig aan u! In ieder geval weten wij zeker dat u in beide gevallen erg veel heeft aan de tips en tricks hierboven!

Heeft u vragen aan ons over het maken of laten maken van uw eigen video boodschap? Neem dan gerust contact op en u komt automatisch terecht bij één van onze specialisten.

Ook kunt u een gratis offerte aanvragen! Vul hierbij natuurlijk zo duidelijk mogelijk uw wensen in.

Loading...