Film – Sinterklaas Emmen 2022

Ontzettend fijne samenwerking gehad. Nadat ik met een zieke filmmaker kwam te zitten, heeft BEKA media mij uit de brand geholpen! Met een topresultaat als gevolg. Ontzettend flexibel, professioneel en duidelijke communicatie. Echt een aanrader! Nogmaals bedankt voor jullie goede service!

Michel Q.

Detentie Centrum

In opdracht van het Detentie Centrum produceerden wij van BEKA Media de officiële Sinterklaasfilm 2022 van Gemeente Emmen. Dit project was een project dat vooraf niet op de planning stond. Binnen een week voordat de opnames moesten plaatsvinden nam het Detentie Centrum contact met ons op.

Omdat er sprake was van een spoedopdracht werd er snel geschakeld en keken wij ook meteen wat de mogelijkheden waren. Uiteindelijk vonden de opnames van Sinterklaas Emmen dezelfde week nog plaats, uiteraard in Emmen.

De hierboven te bekijken video is slechts een trailer van de volledige Sinterklaas Emmen film. De volledige film is op 5 december uitgezonden.

Opnames Sinterklaas Emmen

De opnames van Sinterklaas Emmen hebben allemaal op dezelfde dag plaatsgevonden. Mede omdat het een spoedopdracht was, leek dit de meest efficiënte keuze te zijn.

Gedurende de opnames maakte ons team gebruik van een 4K Sony FDR camera. Om de film op bepaalde vlakken extra spectaculair te maken hebben wij ook gebruik gemaakt van een drone.

Onze drone piloot heeft de nodige beelden vanuit de lucht gemaakt met een DJI Mavic Air. Ook is er een fotograaf uit ons team aanwezig geweest om “behind the scenes” foto’s te maken. De opnames verliepen soepel en volgens het script van het Detentie Centrum.

Van kunstlicht heeft onze filmploeg weinig gebruik gemaakt. Dit mede omdat een groot deel van de opnames buiten plaatsvond. Er was dus ruim voldoende zonlicht. Voor de binnenopnames is hier en daar wel gebruik gemaakt van wat kunstlicht.

Tijdens de opnames zijn alle scenes vanuit meerdere camerastandpunten gefilmd. Dit zodat onze video editor bij de montage kan zorgen voor variatie.

 

Na de opnames

Na de opnames van de Sinterklaasfilm vond uiteraard de videomontage plaats. Onze video editor heeft een vloeiend geheel gecreëerd van de gemaakte beelden. Dit, uiteraard volgens het script van de klant.

De edit van een video is verreweg het gedeelte waar de meeste uren in zitten. Omdat er sprake was van een spoedopdracht is echter ook deze sneller dan gebruikelijk geleverd.

Het Detentie Centrum had enkele bijzondere wensen voor bij de edit. Zo waren er specifieke effecten die toegevoegd moesten worden en wilden zij gebruik maken van Sinterklaas liedjes. Deze wensen heeft ons team uiteraard volledig nageleefd.

Na de edit vindt de kleurcorrectie van de video plaats. Kleurcorrectie speelt een zeer grote rol bij het levendig maken van een film. Dit zit bij afname van een videoproductie automatisch bij het pakket inbegrepen.

Loading...