Documentaire “Alles of niets” DieTim

De DieTim Documentaire genaamd “Alles of niets” Heeft ons team in totaal bijna 8 maanden gekost om te produceren.

Tim van Teunenbroek, beter bekend als “DieTim” is een bekende naam uit de Nederlandse influencerwereld. Zijn imago is echter niet altijd erg positief geweest. Zo heeft de influencer in het verleden meerdere dingen gedaan die hem door het Nederlandse publiek niet in dank werden afgenomen. Tim kwam vaak negatief in de media en lag regelmatig onder vuur.

Voor de start van de DieTim documentaire besloot Tim zijn leven te verbeteren. Zo wilde hij een langdurig afvalproces in gaan, alle negativiteit achter zich laten en aan de kijkers de “echte Tim” laten zien. Vanaf dit moment is op vrijwel ieder belangrijk moment onze filmploeg aanwezig geweest. Wij brachten Tim zijn leven in beeld zoals het er op dat moment echt uitzag.

In de eerste instantie lag de focus van de DieTim documentaire met name op het fitness gedeelte. In de loop van de tijd werd Tim tijdens de opnames echter ook steeds meer zichzelf. Bij een documentaire laten maken is het erg belangrijk geen gevoelens te verbergen. Een documentaire brengt het mooiste resultaat als zogenaamde real life momenten goed in beeld komen. Ook de kijker ziet dit graag.

Opnames DieTim documentaire

Voor de opnames van de DieTim documentaire hebben wij diverse videoapparatuur gebruikt. Het is bij een documentaire met name belangrijk voor onze filmploeg om snel te kunnen schakelen. Dit betekent dat een grote en uitgebreide opstelling aan apparatuur niet altijd handig is. Vaak moet de camera er zo snel mogelijk bij gepakt worden zodra er iets gebeurt.

Mede om deze reden hebben hebben wij gekozen voor compacte videoapparatuur. Uiteraard hebben wij als bedrijf 4K beeldmateriaal geleverd. Het grootste gedeelte van de documentaire is gefilmd met een Sony FDR camera.

Op bijvoorbeeld de interview stukken is uiteraard ook de nodige belichting gebruikt. Een compacte 4K camera brengt bij een documentaire echter ook andere voordelen met zich mee. Zo krijgt de influencer bijvoorbeeld een minder ongemakkelijk gevoel als hij gefilmd wordt dan bij een grote camera.

De documentaire edit

De edit van de documentaire heeft ons team erg veel uren gekost. Alle beelden van de afgelopen 7 maanden moesten zorgvuldig worden doorgekeken. De belangrijke stukken worden 1 voor 1 geselecteerd.

De DieTim documentaire krijgt de nodige overgangen, effecten, kleurcorrectie en nog veel meer.

Er kan gerust geconcludeerd worden dat de edit van zo’n documentaire honderden uren tijd kost voor onze video editors. Wel heeft het harde werken geloond. Nadat de DieTim documentaire uit is gekomen is deze immers op nummer 1 in YouTube trending binnengekomen. Ook is de documentaire honderdduizenden keren bekeken.

Bekijk de hele documentaire hierboven! Ook kunt u via het BEKA Media behind the scenes kanaal een behind the scènes video van de documentaire bekijken. 

Interesse in het laten maken van uw eigen documentaire? Neem dan vooral contact met ons op!

Loading...