fbpx

De taken van de cameraman & regisseur

Cameraman

Een cameraman huren is vaak de eerste gedachte die bij mensen opkomt als het gaat om een video laten maken. Om een professionele videoproductie te creëren is het echter van groot belang dat er sprake is van een goede taakverdeling op de set. Een erg belangrijke rol is hierbij natuurlijk de cameraman, maar hij is niet de enige. Hij zal alles vastleggen op beeld, daarnaast zijn er echter nog meer taken die ook onmisbaar zijn. Denk hierbij met name aan de regisseur, maar ook de medewerkers van licht en geluid en eventueel de drone piloot. Een drone huren met piloot is bij ons overigens ook mogelijk als losse dienst. 

Hoe vullen een cameraman en regisseur elkaar aan?

De vergissing die veel voorkomt is de gedachte dat een cameraman alleen tijdens speelfilms een regisseur bij zich heeft. Dit klopt echter niet! Ook bij muziekvideo’s en commercials speelt een regisseur een cruciale rol. Hij of zij zorgt er bijvoorbeeld voor dat alles op orde is op de set, dat alle figuranten of spullen op de juiste plek in beeld zijn en dat de cameraman zich met niets anders dan het beeld hoeft bezig te houden. Een volledige focus op het camerawerk is immers van cruciaal belang.

Wanneer u kiest voor een cameraman inhuren, huurt u automatisch ons team in! Om u van de juiste videoproductie te voorzien sturen wij zelden enkel een cameraspecialist naar uw locatie. Wij kijken welke specialisten nodig zijn voor uw video en op basis hiervan nemen wij beslissingen. Een veel voorkomende combinatie bij bedrijfsfilms en aftermovies is bijvoorbeeld een cameraman samen met een drone piloot. Een bedrijfsfilm maken met drone is een populaire keuze. Bij deze keuze komen wij meestal met 2 of 3 specialisten naar de set. Een cameraman inhuren gaat dan ook goed in combinatie met een drone huren met piloot. De regisseur kan de drone piloot bepaalde aanwijzingen en tips geven wat betreft de shots, maar hetzelfde zal hij of zij ook bij de cameraman doen.

Waarom vaak geen losse cameraman huren?

Dat een cameraman huren los geen goede optie is heeft meerdere redenen. Om te beginnen kan het tijdens het focussen op het filmen makkelijk gebeuren dat hij of zij iets over het hoofd ziet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schaduw, het geluid van een vliegtuig die voorbijvliegt of een lamp die uitvalt. De regisseur houdt continu dit soort situaties in de gaten.

Uiteraard kunnen er wel eens uitzonderingen zijn waarbij een regisseur toch niet nodig blijkt. Dit betekent in 90% van de gevallen echter nog steeds dat een cameraman alleen naar de locatie laten gaan geen goede optie is. Dit komt doordat ook een drone huren met piloot vaak de wens van een klant is waardoor er in veel situaties op zijn minst een drone piloot mee moet. Als zelfs dit het geval niet is, is de kans nihil dat er ook geen assistent of licht en geluidmedewerker nodig is.

Wij zorgen ten alle tijden dat de juiste specialisten op uw locatie aanwezig zijn voor de opnames. Alle nodige kennis en ervaring om u van een goede videoproductie te voorzien is aanwezig!

Vragen? Neem meteen contact met ons op!

Loading...