fbpx
De filmploeg en het proces bij een videoproductie
Filmploeg

De filmploeg van BEKA Media gaat ten alle tijden zeer zorgvuldig en perfectionistisch te werk. Wanneer u contact met ons opneemt omdat u geïnteresseerd bent in een video volgt er uiteraard een bepaald proces. Dit proces dat achter de schermen plaatsvindt hangt af van wat u precies voor video wilt. Hieronder leest u meer over wat onze filmploeg allemaal doet alvorens uw video te leveren

Onze filmploeg en uw wensen

De filmploeg moet als eerst meer te weten komen over uw wensen. Deze zijn voor ons immers het belangrijkst. Het kan best zo zijn dat u al een volledig idee heeft wat betreft de video die u wilt. In dat geval kunnen we gelijk aan de slag met de volgende stap. In het geval dat u zelf nog niet precies weet wat voor video u wilt, zullen wij u op dit vlak alle advies geven. Een media expert van ons kan vrijblijvend met u meedenken. We kunnen samen met u kijken wat de beste optie is, maar u kunt ook het totale plaatje aan ons overlaten. De laatste optie vinden veel bedrijven een erg prettige manier van werken.

Een bedrijfsfilm laten maken is een voorbeeld van wat een goede optie kan zijn. Het kan echter ook zo zijn dat in uw situatie een commercial een betere optie is dan een bedrijfsfilm. Indien het gaat om een evenement kan een aftermovie weer een goede keuze zijn. Afhankelijk van uw situatie kan onze media expert u op dit vlak advies geven. Als het eenmaal bekend is wat voor soort video we voor u gaan produceren komen de details. Onder details valt bijvoorbeeld de keuze of er wel of geen voice-over gebruikt zal worden. Verder kijken we ook hoelang uw video zal duren. Tevens de locatie waar gefilmd zal worden is belangrijk. Uiteindelijk visualiseren we een soort eindresultaat. Indien de visualisatie die wij voor ons zien ook aan uw wensen voldoet kunnen we verder naar de volgende stap. Ook moet onze filmploeg natuurlijk zorgen voor de juiste apparatuur. 

Bedrijfsfilm tarieven

De filmploeg kan zodra alle details bekend zijn een prijs naar voren schuiven. De bedrijfsfilm tarieven worden gebaseerd op een aantal factoren. Hierbij kunt u denken aan het tijdsbestek dat in uw video gaat zitten, maar ook de apparatuur en reiskosten. Indien onze filmploeg eventuele locaties moet regelen en huren valt dit uiteraard ook onder het kostenplaatje.

De bedrijfsfilm tarieven zullen wij in de meeste gevallen als volgende stap naar voren schuiven. Indien u bij ons eerste gesprek al enkele details over uw video weet is het mogelijk om al een schatting te maken wat betreft de prijs. Wanneer alle details die wij nodig hebben bekend zijn kunnen wij u een precieze prijs geven. Dit proces klinkt lastig, maar kan erg snel en eenvoudig afgehandeld zijn. De precieze prijs sturen wij in de meeste gevallen door middel van een offerte naar uw mailadres. Indien u met de prijs akkoord gaat is het de bedoeling dat u de offerte ondertekent. In de meeste gevallen werkt BEKA Media met voorafbetaling, maar in sommige situaties is ook een aanbetaling mogelijk.

Indien het offerte bedrag voor u te hoog is kunnen we kijken wat we hierin voor u kunnen betekenen. Zo is een eventuele optie bijvoorbeeld dat u uw budget aan ons vertelt. Wij zullen dan met onze filmploeg kijken wat er in uw eigen budget past. Wij doen er graag alles aan u ook in prijs tegemoet te komen. Wanneer wij zelf een offerteprijs naar voren schuiven is dit het bedrag dat nodig is om het beste van het beste te produceren. Indien u zelf slechts een beperkt budget hebt kunnen wij om u tegemoet te komen bijvoorbeeld minder apparatuur gebruiken. Ook is het een optie een simpelere montage te maken of korter te filmen. Dit kan uiteraard wel invloed hebben op uw eindresultaat. Wij doen er echter in iedere situatie, ongeacht uw budget, alles aan om u het optimale resultaat te geven. Een tevreden klant is voor ons het belangrijkst!

Filmploeg kiest apparatuur uit

Zodra een overeenkomst eenmaal is bereikt kunnen we natuurlijk overgaan tot het filmen. We prikken hierbij een datum met u. Onze filmploeg zal van tevoren op basis van uw locatie en video alle nodige apparatuur klaarzetten. Wij kijken per videoproductie wat de beste optie is qua apparatuur. We werken niet altijd met dezelfde apparatuur. Dit heeft ermee te maken dat bij het ene project bepaalde apparatuur voor betere kwaliteit kan zorgen dan bij het andere project. Ook belichting en geluidsapparatuur kan daarom verschillen per video. Bij een bedrijfsfilm maken met drone zijn de drone en dronepiloot natuurlijk onmisbaar. Een drone huren met piloot is overigens ook mogelijk als losse dienst. Vaak gaan een cameraman inhuren en een drone huren met piloot samen. 

Montage en kleurcorrectie

De laatste stappen die wij zullen ondernemen zijn de montage en de kleurcorrectie. Onze filmploeg heeft de juiste beelden gemaakt en deze zullen zeer professioneel gemonteerd worden. De montage wordt dusdanig gedaan dat de video wordt neergezet die u wenste te hebben! De montage kan 1 tot 2 weken duren, afhankelijk van de video. U kunt echter ook een spoedvideo aanvragen waarbij de montage sneller klaar is. Na de montage zullen wij ook zorgen voor de juiste kleurcorrectie. Wij leveren uw video met een 4K resolutie via WeTransfer.

Tot slot kunt u ons uiteraard ook om hulp vragen als het gaat om de marketing van uw video.

Neem voor vragen of vrijblijvend advies meteen contact op met onze klantenservice! Ook kunt u online een gratis offerte aanvragen!

Loading...