Een cameraman inhuren doet u bij BEKA Media! Als één van de weinige bedrijven in Nederland hebben wij de juiste gespecialiseerde cameramannen in huis voor
Alle soorten videoproducties. Een cameraman inhuren is door heel Nederland mogelijk! Wij vertellen u meer over de mogelijkheden!

Vraag gratis offerte aan!

Cameraman inhuren : Waarom BEKA Media?
Cameraman Inhuren

Een cameraman inhuren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Een cameraman inhuren met uitstekende kwaliteit en een zeer voordelige prijs doet u bij BEKA Media.

Meteen te weten komen wat de kosten van uw project zullen zijn? Vraag dan direct een gratis offerte aan. Wij zorgen dat u uiterlijk binnen 24 uur een op maat gemaakte prijs ontvangt op basis van uw eigen wensen

Een cameraman inhuren is in verschillende situaties een goede keuze. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u een evenement heeft waarvan u een aftermovie wilt maken. Ook kan het zijn dat u op zoek bent naar een professionele bedrijfsfilm of dat u uw huwelijksaanzoek organisatie wilt laten filmen. 

Kortom, er zijn talloze situaties waarin een cameraman inhuren een erg goede keuze is! Hetgeen dat ons, BEKA Media, onderscheidt, is dat wij gespecialiseerd zijn in de productie van alle soorten video’s! Een cameraman inhuren kan dus voor alle soorten videoproducties. Voor iedere soort productie hebben wij de juiste cameramannen in huis en gebruiken wij de juiste apparatuur. Onder andere daarover geven wij in dit artikel veel meer nuttige informatie.

Een cameraman inhuren bij betekent bij ons niet enkel een losse cameraman. Afhankelijk van de hoeveelheid specialisten die voor uw project nodig zijn sturen wij een complete filmploeg naar de set!

In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden, het proces en de werking van het inhuren van een cameraman! We geven over het volledige proces duidelijkheid en hopen al uw vragen te beantwoorden! Wilt u niet verder lezen maar meteen persoonlijk uw vragen stellen? Neem dan meteen contact met ons op!

Inhoudsopgave

– Cameraman inhuren in verschillende situaties
– Voor welke verschillen zorgen diverse camera’s?
– Cameraman inhuren met juiste doeleinden
– Hoe gaat een cameraman inhuren in zijn werking?
– Hoelang wordt er gefilmd door de cameraman?
– In het kort: een cameraman inhuren, wat zijn de voordelen?
– Publiceren, 4K of Full HD?
– Zelf een cameraman inhuren? Voel u gerust om al uw vragen te stellen!

Meteen een gratis offerte aanvragen? Klik dan hier! Ook kunt u telefonisch al uw vragen aan onze specialisten stellen en een snelle prijsindicatie ontvangen.

Cameraman inhuren

Cameraman inhuren in verschillende situaties

Een cameraman inhuren doet u bij BEKA Media! BEKA Media behoort tot de meest veelzijdige mediabedrijven van Nederland.

Iedere soort videoproductie maken wij exact naar uw wens. Onze topprioriteit? Het leveren van de best mogelijke kwaliteit en een uitstekende klantenservice. Maar hoe kan het eigenlijk dat de video afdeling van een mediabedrijf alle soorten videoproducties kan leveren? En dit zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit? Daarover leest u meer!

In ons bedrijf zijn cameramannen werkzaam met kennis en ervaring op diverse vlakken. De verschillen tussen diverse video’s zijn enorm. De kunst is echter om bij iedere soort video te weten hoe het gefilmd en gemonteerd dient te worden voor het beste resultaat. Zo kan een bedrijfsfilm bestaan uit rustige en vloeiende beelden, terwijl een aftermovie bestaat uit extreem korte flitsende beelden.

Een cameraman inhuren kunt u bij ons met een gerust gevoel doen. Wij zorgen er ten alle tijden voor dat u te maken krijgt met de juiste specialist voor in uw situatie. 

De ene video zit vol met special effects, terwijl de andere video extreem stabiel en rustgevend is.

Wij kijken per video wat de beste optie is! Daarnaast wordt ook de videoapparatuur per videoproductie uitgekozen. Wij werken met neutrale camera’s die voor vrijwel iedere productie geschikt zijn, maar ook met specifieke camera’s voor specifieke shoots.

Met deze laatste optie kunnen we het maximale halen uit de productie. Als u een cameraman inhuurt, dan zit de beste filmapparatuur hier automatisch bij inbegrepen.

Cameraman inhuren

Voor welke verschillen zorgen de diverse camera’s?

Onze kwaliteit is voor een groot deel te danken aan de hoeveelheid aandacht die wij aan iedere productie schenken. De filmploeg wordt zorgvuldig samengesteld voor uw shoot! Hetzelfde geldt dus voor alle filmapparatuur. Zo zijn er video’s waarbij snel schakelen en spontaan kunnen filmen erg belangrijke factoren zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin u een documentaire laat maken. Een documentaire is een videoproductie waarbij de cameraman gereed moet zijn om ieder belangrijk moment vast te leggen.

Hele grote camera’s die dan nog ingesteld of opgesteld moeten worden zijn hierbij dus vaak erg onhandig. In zo een situatie kiezen wij dus liever voor compacte camera’s die snel handelen mogelijk maken.

Het kan echter ook zijn dat u een uitgebreide bedrijfsfilm wilt laten maken. In dat geval kiezen wij vaak liever voor grote en veelzijdige camera’s. We stoppen dan een stuk meer tijd in de instellingen en het opstellen van alles, maar het zorgt wel voor betere kwaliteit.

Bij een bedrijfsfilm kunnen tientallen verschillende instellingen nodig zijn om de beste kwaliteit eruit te halen. Deze camera’s maken het voor de cameraman mogelijk om op ieder moment de ISO aan te passen, geluidsinstellingen te controleren en nog veel meer.

Cameraman inhuren

Ook zijn er shoots waarbij regelmatig van cameralens wisselen voor een beter resultaat kan zorgen. In dat geval nemen we alle nodige lenzen mee. Het is dan natuurlijk wel van belang om voor een camera te kiezen waarbij een lenzenwissel mogelijk is!

Simpel voorbeeld: De Sony Z150 is een erg goede optie bij interviews. Deze camera zouden wij echter nooit gebruiken bij een bedrijfsfilm, omdat het niet mogelijk is van lens te wisselen. In zo’n situatie is de Sony FS7 bijvoorbeeld onze voorkeur!

Is het bij uw videoproductie toch handiger om snel te kunnen schakelen, maar ook de talloze instellingen tegelijk te kunnen bedienen? Dan is het kleinere broertje van de Sony FS7 weer een ideale optie, namelijk de Sony FS5.

Wat betreft camera’s met verwisselbare lenzen zijn er genoeg opties. Wel zorgen wij natuurlijk dat er altijd in 4K wordt gefilmd. Of het voor u ook handig is uw video in 4K te uploaden vertellen we later meer over.

Cameraman inhuren

Cameraman inhuren met juiste doeleinden

Een cameraman inhuren kan bij veel bedrijven. Het punt dat vaak echter ontbreekt is dat bedrijven bijvoorbeeld enkel in actievolle video’s gespecialiseerd zijn, waardoor ze niet de nodige kennis hebben om een goede bedrijfsfilm te maken. Wanneer een bedrijfsfilm gefilmd wordt op dezelfde manier als bijvoorbeeld een aftermovie, is de kans klein dat er een goede video terecht zal komen. Verschillen kunnen dus enorm zitten in de stijlen van het filmen, de stijlen van het monteren en zelfs in de kleurcorrectie.

Ook is het belangrijk om afhankelijk van het doel van uw video de juiste marketingtrucs te gebruiken. Als u meer klanten wilt werven brengen wij bijvoorbeeld andere soorten titels in beeld dan wanneer u enkel informatie wilt delen.

Ook de tekst van de eventuele voice-over zal erg verschillen. Als uw doel het binnenhalen van meer klanten is, dan maken wij op basis hiervan de juiste shots. Een bedrijfsfilm is dus niet “gewoon” een bedrijfsfilm. Deze wordt op maat gemaakt afhankelijk van uw doel.

In de ene video zitten bijvoorbeeld enkel titels die wat voordelen van het bedrijf beschrijven. In de andere video zit een voice-over die uitgebreid de werkwijze van het bedrijf vertelt. En de andere video is weer extreem kort en krachtig, maar de voice-over bevat wel de belangrijke informatie. Van dit laatste laten we een voorbeeld zien.

Voorbeeld: De bioscoopadvertentie die wij produceerden voor Motorrijschool Hallo Moto! (Let vooral op de tekst van de voice-over)

Hoe gaat een cameraman inhuren in zijn werking?

Het is duidelijk hoe wij van BEKA Media zorgen dat u altijd de juiste cameraman op uw set krijgt. Het is ook duidelijk dat een cameraman inhuren bij ons niet alleen de cameraman, maar een complete filmploeg betekent.

De vraag die velen echter nog hebben is dan, hoe gaat dit hele proces in zijn werking? Waar beginnen we? Duurt het maken van een afspraak lang? Hoe weet ik hoeveel het me gaat kosten en wanneer is mijn video af? Op al deze vragen gaan wij verder in!

Laten we vanaf het begin van het proces starten. U heeft besloten dat u een cameraman wilt inhuren. De eerste stap voor u is dan om een gratis offerte aan te vragen of contact met ons op te nemen. Wij zijn dan binnen enkele uurtjes bij u terug met de prijs van uw project. Dit wordt direct op kantoor overlegd zodat wij uw prijs dezelfde dag nog aan u kunnen laten weten. 

Er zullen een aantal vragen zijn waar wij antwoord op nodig hebben. Dit zullen wij telefonisch vragen, maar ook als u ons mailt. Tevens als u direct een offerte aanvraagt krijgt u met deze vragen te maken. De vragen zien er als volgt uit:

  • Om wat voor project gaat het?

Wilt u een bedrijfsfilm laten maken? Of een cameraman inhuren om een bepaald evenement vast te leggen? Is het een simpele promotievideo of gaat u misschien trouwen of een huwelijksaanzoek organiseren en wilt u hiervan een video? Dit is het eerste punt dat belangrijk is voor ons om u te helpen! Op basis hiervan nemen wij immers bepaalde beslissingen. Bijvoorbeeld met welke specialisten we de filmploeg het best kunnen opstellen en welke apparatuur we het best kunnen gebruiken.

Ook kan het zijn dat we u op basis van deze informatie met een bepaalde specifieke collega doorverbinden.

  •  Hoelang moet er gefilmd worden?

Deze vraag is eigenlijk niet in iedere situatie relevant. Als het bijvoorbeeld gaat om een promotievideo of bedrijfsfilm, dan is het antwoord op deze vraag aan onze specialisten. Wij kunnen dan zelf kijken hoelang de opnames ongeveer zullen duren.

Een situatie waarin we echter wel antwoord van u nodig hebben is bijvoorbeeld als het gaat om een aftermovie of een bruiloft. Duurt uw evenement een uur? Twee uur? Of misschien wel de hele avond. Op basis hiervan stellen wij vast hoelang de filmploeg op locatie zal zijn.

  • Hoelang wilt u uw video ongeveer hebben?

Hoelang uw video moet duren is uiteraard ook aan u! Natuurlijk kunnen wij u ook op dit vlak voorzien van alle nodige advies. Zo zijn er bruiloftsvideo’s die klanten het liefst 2 uur zien duren. Er zijn echter ook klanten die hun bruiloft graag in maximaal 10 minuten terugkijken.

Met name bij bedrijfsfilms en promotievideo’s raden wij het aan uw video niet al te lang te maken. Bij het maken van een bedrijfsfilm passen wij de juiste technieken toe om van uw kijker een klant te maken. Een te lange video kan hierbij vaak tegenwerken.

  • Waar moet er gefilmd worden?

Tot slot is het natuurlijk belangrijk voor ons om te weten waar er gefilmd moet worden. BEKA Media werkt internationaal. Dit betekent dat ook uw project in het buitenland geen enkel probleem is. 

Zodra wij op al deze vragen een helder antwoord hebben kunnen wij u een prijs geven. Dit kan in de vorm van een offerte. Zodra de offerte is verzonden zal één van onze collega’s ook direct telefonisch contact met u opnemen. Dit om samen de offerte even door te lopen. Indien u dan nog vragen heeft kunt u deze gerust stellen.

Hebben we een akkoord bereikt? Dan is het de bedoeling dat u de offerte ondertekent. Dit kan simpel digitaal in het programma waarin wij onze offertes verzenden. Uitprinten, tekenen en inscannen is dus niet nodig! Wanneer u de offerte heeft ondertekend ontvangt u van ons de factuur met het afgesproken bedrag.

Cameraman inhuren

Zodra ook de factuur is voldaan zorgen wij dat de de nodige cameramannen inboeken voor de afgesproken datum(s). Omdat niet alle klanten zich prettig voelen bij vooraf betaling bieden wij ook de mogelijkheid om op aanvraag een aanbetaling te doen van slechts 50%. De overige 50% wordt dan bijvoorbeeld na de opnames gefactureerd. Dit is in verband met onkosten die wij moeten maken echter niet bij iedere videoproductie mogelijk. Wees hierin wel duidelijk naar ons toe in uw wensen! Wij zullen er alles aan doen om u hierin tegemoet te komen. Een gerust gevoel bij onze klanten vinden wij erg belangrijk!

De volgende stap is eigenlijk het inplannen van de datum. Indien het gaat om een evenement, dan is de datum waarschijnlijk al ingepland. Zodra de aanbetaling is voldaan starten wij dan ook meteen met de voorbereidingen. Hoe eerder we hieraan beginnen, uiteraard hoe beter!

Uiteindelijk zorgen wij dat de ingehuurde cameraman op de afgesproken datum op locatie is! Onze filmploeg zal alle nodige beelden maken. Onze cameraman en (bijvoorbeeld) drone piloot zijn zodanig op elkaar ingespeeld dat alles vloeiend een soepel zal verlopen.

Huurt u onze cameraman in voor uw videoproductie? Dan komt u ook in aanmerking voor een korting van maar liefst 50% op onze fotografie diensten. Zo kunt u uw evenement laten filmen & fotograferen, of naast uw bedrijfsfilm ook bedrijfsfoto’s laten maken. Naast reguliere foto’s kunt u ook zwart wit fotografie diensten afnemen. Ook hierop geldt de korting van 50% bij het inhuren van een cameraman. 

Na de opnames gaan alle beelden naar onze video editor. Hij creëert uiteindelijk de volledige video. Hoelang de edit duurt hangt af van de soort video. Over het algemeen geven wij onze klanten een richtlijn van zo’n 1 a 2 weken. In de videomontage zit ook een passende kleurcorrectie. Deze zorgt ervoor dat uw video een stuk levender wordt.

Zoals gezegd huurt u dus niet enkel onze cameraman in, maar krijgt u te maken met een zeer compleet pakket

Cameraman inhuren

Hoelang wordt er gefilmd door de cameraman?

Bij een cameraman inhuren is één van de grootste verwarringen die bij onze klanten voorkomen de tijd hoelang er gefilmd zal worden. Veel klanten gaan er immers vanuit dat als een video niet langer dan een minuut gaat duren, het filmen ook niet al te lang zal duren. Dit kan in bepaalde situaties kloppen, maar dit is absoluut niet altijd het geval.

Een goed voorbeeld hiervan is een evenement. Stel, u heeft een evenement waarvan u een aftermovie wilt van maximaal 1 minuut. Betekent dit dan dat onze filmploeg ook maar zeer kort zal filmen op uw evenement? Nee, zeker niet!

In de meeste gevallen is onze filmploeg zelfs vanaf het begin tot en met het einde van het evenement aanwezig. In sommige gevallen is dat de hele dag.

Dit doen wij om te zorgen dat wij niets belangrijks missen en alle gebeurtenissen goed op beeld hebben.

Tijdens de montage kiezen we dan de beste beelden uit en vatten we die samen tot een video van 1 minuut. Er wordt een vloeiend en creatief geheel geproduceerd. 

Ook kan het zo zijn dat uw evenement een bepaalde specifieke volgorde had. Denk bijvoorbeeld aan: gasten verwelkomen, eten uitdelen, het daadwerkelijke evenement uitvoeren etc. In dat geval kunnen wij een samenvatting van een minuut maken waarbij alles op volgorde, maar op de juiste manier wordt getoond in het eindresultaat. 

Voorbeeldvideo: De aftermovie van het evenement dat wij filmden voor de Krajicek Foundation. Voor deze aftermovie is er een hele dag gefilmd, maar de uiteindelijke video is slechts 3 minuten geworden.

Uiteraard is het ook mogelijk dat u een bepaald gedeelte van uw evenement helemaal niet in de video wilt. Dan is onze cameraman inhuren voor enkel het gedeelte dat u op beeld wilt uiteraard mogelijk.

Wilt u toch liever los een cameraman inhuren? Dan is dit uiteraard ook mogelijk. Onze pakketen zijn zoals verteld compleet, inclusief de edit, kleurcorrectie etc., maar indien u enkel losse beelden wilt is dit ook mogelijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u graag zelf voor de videomontage zorgt. Het proces zal in zo’n situatie uiteraard ook een stuk korter duren. Ook zult u in prijs goedkoper uit zijn. 

Wel moeten we erbij vermelden dat het vanuit onze kant vaak geen aanrader is om enkel losse beelden te laten maken. Een complete, vloeiende video is immers hetgeen wat de echte mooie reacties naar boven haalt. Zoals wij ook wel vaker zeggen: De edit maakt de video! Oftewel, this is where the magic happens!

Cameraman inhuren

In het kort: Een cameraman inhuren, de 5 grote voordelen

Al met al, een cameraman inhuren brengt in talloze situaties verschillende voordelen met zich mee. Hieronder vindt u in 1 overzicht de grootste voordelen nogmaals op een rijtje:

– U creëert een geweldige herinnering voor uzelf van het evenement of bijvoorbeeld van uw huwelijksaanzoek of bruiloft.
– U hoeft zich geen zorgen te maken over of alles goed op beeld staat, dat regelen wij voor u!
– Onze cameramannen zijn unieke professionals. U heeft dus gegarandeerd topkwaliteit.
– Onze cameraman beschikt over de juiste apparatuur voor ieder moment en natuurlijk ook voor iedere shoot.
– De cameraman weet als geen andere wat de beste manieren zijn om bepaalde gebeurtenissen te filmen. In combinatie met de geweldige edit komt u dus niets tekort!

Publiceren, 4K of Full HD?

Nadat de taak van onze cameraman en de rest van onze filmploeg erop zit wordt uw video zoals gezegd gemonteerd. Wij van BEKA Media filmen iedere video in 4K. Dit geldt niet alleen voor de camerabeelden, maar ook de drone shots.

Zelfs een luchtfoto laten maken doet u bij ons in 4K. Vervolgens wordt de edit van de video ook altijd in 4K gedaan. Het laatste wat onze video editor doet is de export. Dit is het “laden” van uw uiteindelijke videoproductie. Het eindresultaat dus. 

Of wij dus volledig 4K leveren, daarop is het antwoord 100% ja. Maar is het delen van uw video ook altijd handig in 4K? Dat zeker niet!

Of u uw video beter in 4K of in Full HD kunt delen hangt maar net af van het platform. Zelf zijn wij na meerdere 4K publicaties op Instagram bijvoorbeeld tot de conclusie gekomen dat het op dat specifieke platform beter is om video’s in Full HD te delen. 4K video’s op Instagram vallen kwalitatief naar onze mening lager uit. Komt uw video op YouTube? Dan is 4K een goede keuze.

Houd er alleen wel rekening mee dat nog lang niet iedereen beschikt over een 4K televisie, laptop of monitor. Is 4K delen dus een must? Nee, in de meeste gevallen absoluut niet. Wel zorgt het natuurlijk voor veel mooiere beelden als u de video op een 4K televisie gaat bekijken. Wij leveren uw video standaard in 4K, maar u kunt gratis een Full HD versie erbij aanvragen. Dit leveren wij er ten alle tijden bij als service.

Cameraman inhuren

Zelf een cameraman inhuren? Voel u gerust om al uw vragen te stellen!

Al met al, en cameraman inhuren blijft niet alleen bij het inhuren van een cameraman! Onze prijzen zijn all-inclusive. Van een complete filmploeg op locatie tot aan de drone beelden, de videomontage en de kleurcorrectie. Heeft u na deze blog toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Ook horen wij hieronder graag wat u van dit artikel vond! Ook als er onderwerpen zijn waarover u graag een artikel van één van onze experts leest horen wij dat graag! Laat het hieronder vooral even weten.

Klik hier om uw project aan te vragen!

Loading...