fbpx

Cameraman huren voor uw wensen

Cameraman huren

Een cameraman huren om uw videowensen te vervullen is natuurlijk een uitstekende keuze. In onze blogs hebben wij al vaker het één en ander verteld over het huren van een cameraman. Toch merken wij dat er wat dit onderwerp betreft nog vaak vraagtekens zijn bij onze klanten. In deze blogpost vertellen wij u daarom meer over hoe zoiets daadwerkelijk in zijn werking gaat.

Cameraman huren voor uw project

Een cameraman huren is voor allerlei projecten mogelijk. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een bedrijfsvideo of een aftermovie maken. Onze filmploeg beschikt op al deze vlakken over alle juiste vakmensen. Wanneer u een project heeft dat u kwalitatief uitstekend op beeld wilt hebben kunt u hiervoor zonder te aarzelen contact met ons opnemen. Alvorens wij u dan een prijs kunnen geven, zullen wij u enkele vragen stellen met betrekking tot uw video. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan vragen zoals:

  • Om wat voor project gaat het?
  • Zijn er specifieke datums en tijden waarop er gefilmd moet worden?
  • Hoelang wilt u uw video ongeveer hebben?
  • Waar moet er gefilmd worden?

Indien u de invulling van uw video volledig aan ons wilt overlaten is dit uiteraard ook mogelijk. 

Zodra wij hierover duidelijkheid hebben kunnen wij u vrijwel meteen een offerte toesturen waarna onze cameraman of cameraploeg op de afgesproken datum op locatie zal verschijnen! In de meeste gevallen is hij niet alleen. Er kan bijvoorbeeld een drone piloot aanwezig zijn, licht- en geluidsmedewerkers of een regisseur. Een bedrijfsfilm maken met drone is iets dat onze filmploeg meestal met 2 specialisten filmt. 

Hoelang wordt er gefilmd?

Bij een cameraman huren is één van de grootste verwarringen die bij onze klanten voorkomt de tijd hoelang er gefilmd zal worden. Veel klanten gaan er immers vanuit dat als een video niet langer dan een minuut gaat duren, het filmen ook niet al te lang zal duren. Dit kan in bepaalde situaties kloppen, maar dit is absoluut niet altijd het geval.

Een goed voorbeeld hiervan is een evenement. Stel, u heeft een evenement waarvan u een aftermovie maken wilt van maximaal 1 minuut. Betekent dit dan dat onze filmploeg ook maar zeer kort zal filmen op uw evenement? Nee, zeker niet! In de meeste gevallen is onze filmploeg zelfs vanaf het begin tot en met het einde van het evenement aanwezig. In sommige gevallen is dat de hele dag. Dit doen wij om te zorgen dat wij niets belangrijks missen en alle gebeurtenissen goed op beeld hebben. Tijdens de montage kiezen we dan de beste beelden uit en vatten we die samen tot een video van 1 minuut. Ook kan het zo zijn dat uw evenement een bepaalde specifieke volgorde had. Denk bijvoorbeeld aan: gasten verwelkomen, eten uitdelen, het daadwerkelijke evenement uitvoeren etc. In dat geval kunnen wij een samenvatting van een minuut maken waarbij alles op volgorde, maar op de juiste manier wordt getoond in het eindresultaat.

Uiteraard is het ook mogelijk dat u een bepaald gedeelte van uw evenement helemaal niet in de video wilt. Dan is onze cameraman huren voor enkel het gedeelte dat u op beeld wilt uiteraard mogelijk. 

Hoe werkt het bij een bedrijfsvideo?

Bij een bedrijfsvideo zijn er in de meeste gevallen geen specifieke tijden waarop gefilmd moet worden. Toch is een bedrijfsvideo van maximaal 1 minuut ook niet altijd binnen een uurtje gefilmd. Hierbij is het immers zo dat onze cameraploeg bijvoorbeeld eerst rustig de tijd neemt om drone beelden van buiten uw pand te maken. Zodra dit gedaan is filmen wij van binnen alles en zorgen we voor de juiste vloeiende beelden. Ook de belichting en het eventuele geluid dient hierbij natuurlijk goed te zijn. Indien u een relatief groot pand heeft kan het best even duren tot onze filmploeg alles wat nodig is heeft vastgelegd. Als ook dit geregeld is kunnen we de opnamedag afronden. Een drone huren met piloot is ook los mogelijk zonder bedrijfsfilm. 

De gemiddelde videomontage duurt 5 tot 10 werkdagen. Uiteraard is een spoedservice indien nodig ook mogelijk.

Uw eigen video, website, animatie of nieuwe huisstijl laten maken? Neem meteen contact met ons op! Ook kunt u een gratis offerte aanvragen

Loading...