fbpx

Bedrijfsfilm tarieven, waarom variëren ze zo erg?

Bedrijfsfilm Tarieven

Bedrijfsfilm tarieven variëren enorm. Een vergissing die vaak plaatsvindt is dat klanten denken dat bedrijfsfilm tarieven altijd vaste en dezelfde bedragen zijn. Dit is echter niet het geval. Bedrijfsfilm tarieven worden bij BEKA Media gebaseerd op een aantal simpele factoren. In principe zijn er 3 factoren die hierbij een grote rol spelen. Als eerst is dit het tijdsbestek dat er in uw bedrijfsfilm zal gaan zitten. Verder speelt ook de apparatuur die wij voor uw videoproductie nodig hebben een rol in de prijs. De derde factor is de locatie of de locaties waar er gefilmd moet worden. Wanneer u bijvoorbeeld telefonisch contact met ons opneemt voor een prijsindicatie, dan hebben wij meestal ook 3 vragen alvorens wij u een prijs kunnen geven. Uiteindelijk betaalt u natuurlijk voor de vakmanschap, kennis en ervaring en de kwaliteit die wij leveren!

Bedrijfsfilm tarieven op basis van tijdsbestek

Bedrijfsfilm tarieven worden zoals gezegd voor een groot deel gebaseerd door het tijdbestek dat er in uw videoproductie gaat.  Tijdsbestek is echter niet alleen de hoeveelheid uren dat wij aan het filmen zijn. In een videoproductie zit namelijk veel meer tijd dan alleen het filmen. Nadat onze cameraman op locatie alle beelden heeft gemaakt is de volgende stap het overzetten en sorteren van deze beelden. Uiteraard kost dit ook wat tijd, maar niet erg veel. Hetgeen waar wel uren, soms dagen of weken in zit is de edit. Onze video editor zorgt dat alle beelden uiteindelijk een kwalitatief uitstekend geheel worden. In de videomontage zit bij het ene project natuurlijk meer tijd dan bij het andere project. Na de montage wordt ook de kleurcorrectie van uw video gedaan. Kleurcorrectie speelt een enorme rol in de sfeer van uw video. Onze specialisten maken met de kleurcorrectie uw video een stuk levender en sfeervoller. Ook hier kan aardig wat tijd in zitten. De kleurcorrectie krijgt u er wel altijd bij als u een video laat maken aan ons!

Videoapparatuur

Voor uw videoproductie hebben wij natuurlijk apparatuur nodig. Wat voor apparatuur wij gebruiken is afhankelijk van wat voor video u wilt. De Sony FS5 is een videocamera die wij maar al te graag kiezen. Indien deze camera echter geen goede optie voor uw project is, kijken wij natuurlijk welke camera dat wel is. Wanneer u een prijsindicatie van ons wilt berekenen wij deze op basis van het best mogelijke. Hieronder valt dus de beste apparatuur. Indien het bedrag boven uw budget uitvalt kunnen we altijd kijken welke apparatuur we kunnen laten vallen. Zo kunnen we bijvoorbeeld voor een andere camera kiezen. Dit zorgt vaak voor wat minder diepte en wat minder cinematische beelden. Wel krijgt u ten alle tijden een video in 4K resolutie. 

Onder videoapparatuur valt ook de drone. Een bedrijfsfilm maken met drone is een absolute aanrader. Dronebeelden maken uw video immers een stuk aantrekkelijker en pakkender. Daarover leest u meer in onze blog hierover. Onze drone huren met piloot kost bovenop de video €150 per dag. Dit betekent dat er bovenop uw bedrijfsfilm een bedrag van €150 komt als u dronebeelden wilt. 

Bedrijfsfilm locaties

Tot slot spelen zoals gezegd de locatie(s) een rol. Stel, u wilt uw bedrijfsfilm laten filmen in 1 pand, dan kost dit natuurlijk een stuk minder dan als u 3 locaties wilt. Ook de plek waar uw pand zich bevindt heeft een kleine invloed op de prijs. Uiteraard kosten projecten in het buitenland een stuk meer dan projecten in Nederland. Binnen Nederland zullen de prijzen echter niet heel veel verschillen per plaats. 

Direct bedrijfsfilm tarieven of indicaties te weten komen voor uw video? Neem gerust contact met ons op!

Loading...