Bayram Show – Bayram op bezoek bij Yes-R

Rapper Yes-R was de tweede gast die in dit seizoen van de Bayram Show aan de beurt was. Influencer Izzle, die in deze serie personage “Bayram” speelt, regelde een bezoekje bij de voetbaltraining van rapper Yes-R zijn zoon. Samen met de rapper deed Bayram eventjes mee met de training. Voor het trainen ging het tweetal eerst even een gesprek aan.

Yes-R vertelt in dit gesprek onder andere wat hij doet in het dagelijkse leven en wat zijn plannen zijn. Bayram stelt hier en daar enkele vragen. De aflevering heeft een ontspannen sfeer en draait natuurlijk om het stereotype dat Izzle speelt. Na afloop van het gesprek staat het tweetal op om te gaan trainen.

Tijdens de training is te zien hoe de zoon van Yes-R diverse oefeningen doet. Bayram en Yes-R doen mee. Zo schieten ze bijvoorbeeld allebei een aantal keer op doel. Tussendoor worden er zoals gebruikelijk bij Bayram Show grappen gemaakt en gesprekken gevoerd.

Er worden geen specifieke teksten gevolgd. Onze cameraman volgt het tweetal en filmt alles wat er spontaan gebeurt.

Camerawerk filmploeg

Onze filmploeg legt de Bayram Show afleveringen met zo min mogelijk apparatuur vast. Welke apparatuur en hoeveel apparatuur wij voor opnames gebruiken varieert. Hierin speelt ook het budget per project uiteraard een rol.

Voor deze aflevering van gebruikten we onder andere een 4K Sony camera. Voor het geluid werden Røde microfoons gebruikt. De focus lag echter wel voor het grootste deel op het beeld.

Om de omgeving en af en toe wat activiteiten vast te leggen gebruikten wij ook een drone. Een drone piloot huren is bij BEKA Media bij iedere soort video mogelijk. Dit maakt het eindresultaat vaak een stuk mooier en de video zelf een stuk aantrekkelijker. Daarnaast is het erg handig dat er niet alleen beelden vanaf een enkel standpunt worden gemaakt. Dit geeft onze video editor de mogelijkheid veel te variëren tijdens de montage.

Videomontage

Onze video editor maakte uiteindelijk een vloeiend geheel van alle beelden. Als eerst is in de video de introductie te zien. Bayram opent de aflevering zelf. Vervolgens loopt het tweetal richting één van de duck-outs langs het veld.

Yes-R en Bayram voeren hier al een uitgebreid gesprek. Hierbij heeft onze video editor de belangrijkste hoogtepunten eruit gepakt. Het volledige gesprek duurt natuurlijk veel te lang. Omdat er geen script wordt gebruikt en de camera continu door filmt is het belangrijk om in de montage de beste beeldden uit te kiezen.

In de tijdlijn loopt het tweetal vervolgens richting de training. Onder de geluidloze momenten is bij de edit het standaard Bayram Show muziekje geplaatst. Deze is ook regelmatig te horen tijdens oefeningen. Nadat Yes-R en Bayram even een balletje trappen wordt de video afgesloten.

Loading...