Website onderhoud is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw website goed functioneert en altijd up-to-date is. Een website die niet regelmatig wordt onderhouden, kan leiden tot trage laadtijden, beveiligingslekken, foutmeldingen en zelfs tot het volledig crashen van de website.

Vraag gratis offerte aan!

Trouwvideo laten maken? Wij bieden u den scherpste prijzen en uiteraard de beste kwaliteit! Uw bruiloft gefilmd, gefotografeerd en uiteraard
gemonteerd. Lees vooral op uw gemak verder en bekijk onze trouwvideo pakketten. Ook het indienen van uw aanvraag is in een aantal
muisklikken gedaan!

Auto fotografie

vinkje  Hoogwaardige kwaliteit auto fotografie
vinkje  Professionele fotobewerking
vinkje  Foto’s binnen in studio of buiten mogelijk
vinkje Zeer snelle leveringen
vinkje Uiterst voordelige tarieven
vinkje Diensten door heel NL & BE
vinkje  Drone fotografie mogelijk

Vraag een gratis offerte aan voor professionele foto’s van uw auto!

Wilt u één of meerdere auto’s laten fotograferen?

Wilt u ook luchtfoto’s van uw auto laten maken?

Is het een spoedopdracht?

ontvangen op uw offerte? Meld u dan aan om GRATIS op de hoogte te blijven van onze nieuwe aanbiedingen!

Auto fotografie | Professionele foto’s van uw auto

Bent u op zoek naar de beste manier om uw auto online te verkopen of wilt u uw passie voor auto’s vastleggen met geweldige foto’s?

Dan is professionele auto fotografie wellicht de oplossing voor u!.

Met hoogwaardige foto’s kunt u potentiële kopers of fans van auto’s aantrekken en ervoor zorgen dat uw auto opvalt tussen alle andere advertenties en online content.

In dit artikel delen we alles wat u moet weten over auto fotografie, wat de voordelen zijn en hoe professionele foto’s een positieve invloed kunnen hebben!

Heeft u geen behoefte aan meer informatie, maar wilt u meteen weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan direct een gratis offerte aan en wij nemen binnen enkele uren contact met u op met een voordelige prijs!

Bij een akkoord kunnen we binnen de kortste keren aan de slag gaan!  

1. Auto fotografie, de voordelen

Professionele auto fotografie van uw auto kan een groot verschil maken wanneer u uw auto wilt verkopen, maar ook wanneer u bijvoorbeeld als hobbyist goede content van uw auto online wilt delen. Een goede set foto’s kan ervoor zorgen dat uw auto enorm opvalt in vergelijking met andere auto’s.

Op verkoopsites kan dit ervoor zorgen dat potentiële kopers geïnteresseerd raken in uw auto en meteen een betere indruk hebben dan met reguliere foto’s die zelf gemaakt zijn.

Uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat u uw auto sneller, maar ook voor een betere prijs kunt verkopen.

Hieronder gaan we in op 4 grote voordelen en waarom het laten maken van professionele foto’s nou echt de moeite waard is!

1. Auto fotografie laat uw auto opvallen bij verkoop

Eén van de meest voorkomende redenen voor mensen om foto’s van hun auto te laten maken is om de auto te verkopen. Professionele foto’s kunnen u hierbij enorm helpen.

Eén van de belangrijkste voordelen van professionele auto fotografie bij de verkoop van uw auto is dat het ervoor zorgt dat uw auto opvalt tussen de duizenden andere auto’s die online worden aangeboden.

Zo scrollen potentiële kopers bijvoorbeeld vaak door een grote hoeveelheid foto’s op verkoopsites, op zoek naar de beste deal en het meest aantrekkelijke voertuig.

Een goede set foto’s van uw auto kan ervoor zorgen dat uw auto de aandacht trekt en dat potentiële kopers geïnteresseerd raken in het bekijken van de rest van de informatie over uw auto.

De foto is vaak het eerste dat te zien is. Uw auto kan dan wel gloednieuw zijn, full-potion zijn, goed onderhouden zijn en nog veel meer voordelen hebben, maar al deze voordelen ziet de potentiële koper pas wanneer hij of zij op uw advertentie heeft geklikt.

    De afbeeldingen zijn de belangrijkste factor in combinatie met de titel van uw advertentie om mensen op uw auto te laten klikken.
    U zet de beste foto vooraan. Vervolgens ziet men na het klikken op uw advertentie de rest van de hoogwaardige foto’s, maar nu ook de pluspunten van uw auto.

2. De juiste presentatie

Natuurlijk kunt u zelf best mooie foto’s maken van uw auto. De techniek van vandaag de dag is dusdanig ontwikkeld dat bijna alle smartphones zelfs al beschikken over prima kwaliteit fotocamera’s.

Toch is er een groot verschil tussen professionele foto’s, en zelfgemaakte foto’s van uw auto. Dit verschil zit hem onder andere in de presentatie.

Onze professionele auto fotografen weten precies hoe ze uw auto het best kunnen presenteren. Onze fotografen hebben alle nodige kennis en ervaring in het vinden van de beste hoeken, lichtomstandigheden en details om uw auto er op zijn best uit te laten zien.

Dit kan resulteren in foto’s die veel aantrekkelijker zijn dan de foto’s die u zelf kunt maken met een smartphone of een gewone camera. Het hebben van professionele foto’s van uw auto kan het verschil maken tussen het verkopen van uw auto en het niet verkopen ervan.

Verder kan uw auto op verschillende manieren en op verschillende plekken worden gepresenteerd. Veel mensen kiezen ervoor om hun auto stilstaand te presenteren. Bekijk bijvoorbeeld de voorbeeldfoto van de Rolls Royce. Deze is gepresenteerd voor het gebouw van het bedrijf dat deze auto verhuurt.

Een andere manier om uw auto te presenteren is bijvoorbeeld rijdend, zoals hierboven te zien is. Dit kan bij sportauto’s ook erg aantrekkelijk zijn. Zo zijn er nog talloze andere mogelijkheden!

3. Vertrouwen van de klant

Een goede set professionele foto’s kan ook het vertrouwen van de koper vergroten. Potentiële kopers zullen het waarderen dat u de tijd en moeite hebt genomen om de auto op de beste manier te presenteren. Dit kan ervoor zorgen dat zij u als een betrouwbare verkoper gaan zien.

De meeste particulieren die van hun auto af willen nemen deze moeite immers niet. Het is dus een punt waarmee u zich onderscheidt van anderen.

Laat het onderscheiden van anderen nou net datgeen zijn dat belangrijk is voor een succesvolle verkoop!

Ook het vertrouwen in de auto die u verkoopt zal stijgen. U zult immers geen professionele fotograaf inhuren voor een auto die het niet waard is toch?

Hoe beter de indruk is die u wekt, hoe meer vertrouwen de potentiële klant in u zal hebben. Dit zal u al snel verder brengen in het proces.

Als u het vertrouwen van de klant heeft gewonnen, staat u immers al met 1-0 voor!

4. Waarde verhoging

Auto fotografie door onze professionals kan de waarde van uw auto ook aanzienlijk verhogen. Dit is voor velen één van de belangrijkste voordelen, want wie wilt zijn of haar auto nou niet voor de beste prijs verkopen?

Hoe beter u iets presenteert, hoe meer het waard is!

Onbewust leggen mensen de link tussen verschillende goede dingen en minder goede dingen. Zeer goede foto’s van uw auto die van hoogwaardige kwaliteit zijn, zullen dus snel de indruk wekken dat uw auto ook van dit niveau is.

Dit kan men ervan overtuigen dat uw auto beter is onderhouden dan andere auto’s die te koop staan. De foto’s zorgen er voor dat uw auto er stralend en uniek bij staat!

Dit kan uiteindelijk weer leiden tot een hogere verkoopprijs voor de auto. Deze technieken worden veel gebruikt voor professionele auto dealers.

2. Locaties en mogelijkheden

Zoals we hierboven in het kort al hadden benoemd zijn er diverse locaties mogelijk voor uw fotoshoot. Wat voort soort locatie het handigst is kan variëren. Daarnaast hangt dit natuurlijk ook af van uw eigen wensen. Hieronder gaan we in het kort in op enkele  locaties en mogelijkheden.

Op de weg

Auto fotografie op de reguliere autoweg is de eerste optie die we toelichten. Deze optie wordt niet bijzonder vaak gekozen, maar kan in specifieke situaties wel voor erg aantrekkelijke foto’s zorgen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een situatie waarin u beschikt over een sportieve auto. In dat geval kan het fotograferen van uw auto op de weg de sportiviteit optimaal naar voren brengen.

Dit type foto’s van auto’s is een categorie die niet per definitie bedoeld is voor advertentiefoto’s of verkoopfoto’s. Deze methode is meer aantrekkelijk als u bijvoorbeeld foto’s van uw auto deelt op social media voor liefhebbers, of als uw auto direct of indirect uw werk is.

Het fotograferen van rijdende auto’s is een uitdagende, maar ook zeer lonende tak van auto fotografie.

Het vastleggen van een auto in beweging kan zorgen voor dynamische en interessante foto’s die de essentie van snelheid en beweging vastleggen.

In het geval dat u bij ons kiest voor rijdende auto fotografie dan kan dit op drie manieren:

1. Wij rijden naast, achter of voor u, op een dusdanige manier dat onze fotograaf gepositioneerd zit op de bijrijdersstoel, op de achterbank, vanuit het dakraam of vanaf de kofferbak.

Onze auto fotograaf maakt vanuit deze positie de foto’s. De chauffeur zorgt dat wij dusdanige langs de rijdende auto rijden, dat onze fotograaf foto’s vanuit de juiste hoeken kan maken.

2. Onze drone piloot vliegt met de drone boven u en maakt foto’s vanuit de lucht. De drone volgt uw auto hierbij. Er worden foto’s vanuit diverse kanten gemaakt van uw auto.

3. We stippelen een route met u uit die u zult rijden, en onze fotograaf staat gepositioneerd langs deze route om u op het juiste moment te fotograferen. U passeert en wij maken de nodig foto’s. Dit wordt een aantal keer opnieuw gedaan en eventueel op meerdere locaties.

Welke methode het meest optimaal is hangt af van de situatie. In veel gevallen passen alle drie de manieren toe zodat we veel verschillende foto’s hebben.

Stilstaand

Stilstaand is de meest voorkomende soort auto fotografie. Bij deze methode plaatsen we uw auto op een mooie en nette locatie. De locatie hangt af van uw eigen wensen.

Het is echter ook belangrijk dat het een locatie is waar onze fotograaf mooie foto’s kan maken. Er moeten dus niet teveel storende factoren zijn.

Een mogelijke locatie is bijvoorbeeld op een groot en leeg parkeerterrein. Het is belangrijk dat er geen andere auto’s in beeld zijn. Als u uw auto wilt verkopen is dit al helemaal cruciaal. Hierdoor komt de focus van de potentiële klant immers uitsluitend op uw auto te liggen. Er zijn geen vormen van afleiding.

Een andere mogelijke locatie die ook veel wordt gekozen voor stilstaande foto’s van auto’s is langs het water. Met name langs bruggen kunnen we tot prachtige foto’s komen.

Auto fotografie in studio

Auto fotografie in een studio is in bepaalde situatie ook een goede keuze. Foto’s in een studio zien er echter wel heel anders uit dan foto’s op de weg of stilstaand op een buiten locatie. Het nadeel is naar onze mening dat de potentiële klant van uw auto al meteen ziet dat de foto niet op een “natuurlijke” plaats is gemaakt.

Een voordeel is echter wederom dat de potentiële koper ziet dat u wel moeite doet om uw auto goed en duidelijk naar voren te brengen.

Verder is het in een studio handig dat wij alle belichting naar wens kunnen instellen. Ook kunnen we alle creativiteit gebruiken en foto’s van alle kanten maken van uw auto.

Wel is het belangrijk dat het een studio is met genoeg ruimte. Krap zitten qua ruimte kan in ons nadeel werken tijdens de fotoshoot. Zwart wit fotografie van uw auto is overigens ook mogelijk.

3. Auto fotografie met drone

Een luchtfoto maken is in veel situaties een goede oplossing. Zo ook bij auto fotografie! Over het algemeen raden wij het aan om sowieso reguliere foto’s van uw auto te laten maken, maar voor extra unieke foto’s en foto’s vanuit een compleet ander standpunt kan auto fotografie met drone ook een erg goede optie zijn.

Auto fotografie met drone is een relatief nieuwe trend in de wereld van de fotografie. Het gebruik van drones maakt het mogelijk om op unieke en creatieve manieren foto’s te maken van auto’s.

Unieke perspectieven & flexibiliteit

Om te beginnen bieden drones de mogelijkheid om foto’s te maken vanuit unieke perspectieven. Dit zijn perspectieven die in de meeste gevallen zonder drone niet mogelijk zijn.

Hierdoor kunnen er foto’s gemaakt worden die bijvoorbeeld vanuit vogelperspectief genomen zijn of vanuit een hoek waar de auto in zijn geheel te zien is. Dit kan een extra dimensie aan de foto’s geven. Deze perspectieven hebben een grote toegevoegde waarde aan uw set auto foto’s.

Verder kunnen we door drone fotografie in te zetten voor de foto’s van uw auto, snel en gemakkelijk overschakelen naar nieuwe “camerastandpunten’ en hoeken.

Dit zorgt voor meer flexibiliteit en de mogelijkheid om snel te wisselen tussen verschillende perspectieven. Ook is het mogelijk om op locaties te komen waar u anders niet makkelijk kunt komen.

4. Auto fotografie technieken

Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om de beste resultaten te behalen. Standaard foto’s van onze fotograaf zijn natuurlijk al ideaal om te laten maken, maar hieronder zullen we ook enkele van de meest voorkomende unnieke technieken bespreken.

Panning

Panning is één van de meest populaire technieken die gebruikt wordt. Bij deze techniek volgt onze fotograaf de beweging van de auto met de camera terwijl hij de sluiter opent en sluit.

Het resultaat is een scherpere afbeelding van de auto met een wazige achtergrond, waardoor de snelheid en beweging van de auto worden benadrukt.

Het is een cinematische manier en leidt tot unieke resultaten. Met de nodige fotobewerking achteraf kan een foto met de planning techniek voor een prachtig resultaat zorgen. De voorbeeldfoto geeft dit goed weer.

HDR

Een andere techniek die vaak wordt gebruikt in auto fotografie is HDR, of High Dynamic Range.

Hierbij worden verschillende foto’s genomen, elk met een andere belichting, en samengevoegd in één afbeelding. Dit zorgt dat details in zowel de hooglichten als de schaduwen beter worden weergegeven.

Long exposure

Een andere techniek die bij auto fotografie gebruikt kan worden is long exposure, waarbij de sluiter van de camera langer open wordt gehouden.

Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om bewegende lichten van de auto te vangen of om een meer dramatisch effect te creëren bij stilstaande auto’s. Deze techniek wordt niet bijzonder vaak gebruikt, maar kan in de juiste situaties wel voor mooie en toepasselijke foto’s zorgen.

Panorama

Een wel hele bijzondere techniek die vaak wordt gebruikt is panoramafotografie, waarbij meerdere foto’s worden samengevoegd om een breedbeeldafbeelding te creëren.

Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een landschap te tonen waar de auto doorheen rijdt. Het zijn niet direct de meest ideale foto’s als u uw auto wilt verkopen, omdat de auto zelf niet tot in details in beeld is. Wel is het een leuke opties als u de foto’s voor uzelf of social media wilt laten maken.

Heeft u na dit artikel genoeg informatie en inspiratie en wilt u aan de slag met uw eigen auto fotografie? Dien dan vooral vrijblijvend uw aanvraag in en wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen! Liever persoonlijk uw vragen stellen aan onze specialisten? Neem dan vooral contact met ons op!

Loading...