Een animatievideo laten maken is in verschillende situaties een erg goed keuze. Tussen een reguliere bedrijfsfilm en een animatievideo zitten grote verschillen.
Wij vertellen u graag meer over wat in uw situatie de handigere keuze is. Daarnaast leest u meer over hoe animatievideo’s worden gemaakt en wat de
gemiddelde kosten hiervan zijn.

Klik hier om onze animatievideo pakketten te bekijken of uw eigen aanvraag in te dienen!

Animatievideo laten maken? De voordeligste prijzen van Nederland!
Animatievideo laten maken

Animatievideo laten maken binnen uw budget? Wij van BEKA Media helpen u graag!

Met de beste kwaliteit/prijs verhouding van Nederland en de juiste specialisten leveren wij uw animatievideo op maat voor een betaalbare prijs!

Een animatievideo laten maken is normaal gesproken in Nederland een behoorlijk prijzige keuze. Wij van BEKA Media onderscheiden ons hierin echter graag!

Een animatievideo laten maken moet wat ons betreft immers niet alleen voor de financieel onafhankelijke ondernemer, maar ook voor de startende ondernemer mogelijk zijn!

Bekijk hier onze zeer voordelige animatievideo pakketten! Heeft u bijzondere wensen die niet in de pakketten te zien zijn? Dan kunt u onder pakketten klikken op de optie “animatievideo op maat”. Vul hier vervolgenS uw eigen wensen in en ontvang van ons binnen 24 uur een op maat gemaakte prijs!

Een animatievideo laten maken kan op talloze verschillende manieren. Animatievideo’s brengen veel voordelen met zich mee en ze kunnen in diverse situaties erg goede keuzes zijn.

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen er dan ook voor om uitleg te geven of hun producten of diensten te promoten in video’s. 

Hieronder vertellen wij u als specialisten op dit vakgebied zijnde alles wat u moet weten over het laten maken van uw eigen animatievideo.

Heeft u geen behoefte aan uitgebreide informatie, maar wilt u meteen weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan direct onze pakketten of neem contact op! Wij zijn 7 dagen per week van 09.00 tot 21.00 bereikbaar!

Inhoudsopgave

– Animatievideo laten maken, wat houdt het in?
– Uw animatievideo laten maken, welke voordelen levert het op?
– Animatievideo laten maken kosten
– Hoe maken we animatievideo’s?
– Wekelijkse of maandelijkse animatievideo’s

Animatievideo laten maken

Animatievideo laten maken, wat houdt het in?

Een animatievideo laten maken, wat houdt het nu eigenlijk precies in? Voordat we daadwerkelijk verder kijken naar de grootste voordelen van animatievideo’s en wanneer het een goede keuze is, leggen we even in het kort uit wat een animatievideo precies is.

Een animatievideo laten maken is in principe niets meer dan een video laten maken waarbij de locaties volledig digitaal worden getekend en ontworpen. Ook de decoraties, personages en al het andere dat in beeld komt wordt volledig digitaal ontworpen.

Een videoproductie waarvoor dus geen camera’s en opnamedagen nodig zijn! Een animatievideo laten maken kan op deze manier bijvoorbeeld een goed alternatief zijn voor een reguliere bedrijfsfilm laten maken.

Om een animatievideo te maken zijn er uiteraard ook hele andere specialisten nodig. Wij van BEKA Media hebben hiervoor natuurlijk de juiste vakmensen in huis. Uw animatievideo wordt zeer zorgvuldig geproduceerd. Zoals wij altijd zeggen: Met onze creativiteit, maar naar uw wensen!

Deze video’s bevatten geen “echte” mensen, dieren en locaties, maar nagemaakte varianten.

Hoe dit precies gaat en hoe onze animators te werk gaan vertellen we later in dit artikel!

Animatievideo laten maken: samenvattend

Kortom, een animatievideo laten maken is dus het laten maken van een compleet digitaal gemaakte video. Niet alleen de locaties, maar ook de karakters en materialen, alles wat we in beeld zien is digitaal gecreëerd.

Zonder dat we het beseffen spelen animaties momenteel al een gigantische rol in ons leven. Zo worden er talloze reclames getoond die uit animatievideo’s bestaan, kijken onze kinderen naar geanimeerde tekenfilms en spelen animaties ook een grote rol in games.

Als u het op de juiste manier aanpakt kan een animatievideo ook voor u enorm in het voordeel spelen.

Naast dat wij uw video uiteraard met alle plezier produceren, geven wij u ook graag op dit vlak advies. Heeft u vragen of wilt u advies of u beter een animatievideo kunt laten maken of bijvoorbeeld een reguliere bedrijfsfilm? Neem dan vooral gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Animatievideo laten maken

Uw animatievideo laten maken, welke voordelen levert het op?

Een animatievideo laten maken brengt afhankelijk van de situatie verschillende voordelen met zich mee. De voordelen die we door middel van de video krijgen hangt maar net af van het doel dat u heeft.

Een algemeen voordeel van animatievideo’s in zijn geheel is sowieso dat er geen opnamedagen hoeven plaats te vinden. Dit in tegenstelling tot reguliere bedrijfsfilms en promotievideo’s. Het scheelt u dus aardig wat tijd, gezien het feit dat u in principe bij geen enkel deel van het proces aanwezig hoeft te zijn.

Daarnaast zijn opnames ook extra uren die weer zouden leiden tot extra kosten. In sommige situaties is een animatievideo laten maken dus ook nog eens een efficiëntere keuze voor u.

Onze specialisten zorgen er tijdens de productie voor dat de video dusdanig wordt geanimeerd dat de informatie die u wilt delen met de kijker zo goed mogelijk aankomt.

Wij kijken niet alleen hoe we de video zelf kwalitatief zo goed mogelijk kunnen maken, maar we houden ook rekening met het marketingtechnische gedeelte. In verschillende situaties kan dit op diverse manieren.

Wilt u een animatievideo laten maken om bijvoorbeeld meer klanten te werven? Dan is het enorm belangrijk om de pluspunten van uw bedrijf goed naar voren te brengen. Wij zorgen dat hetgeen dat uw bedrijf uniek maakt duidelijk te zien is in de animatie.

Hieronder sommen we een aantal doelen op die u kunt hebben bij het laten maken van een animatievideo.

Animatievideo laten maken als promotie

Een animatievideo laten maken in de vorm van een promotievideo is een veel gekozen optie. Als dit het geval is, dan is het aannemelijk dat uw doel met de video het werven van meer klanten is. Het kan ook zo zijn dat het u enkel om de naamsbekendheid gaat.

In beide gevallen is het echter van cruciaal belang de “Unique Selling Points” van uw bedrijf goed naar voren te brengen. Wat onderscheidt uw bedrijf van de concurrenten? Waarom zou de kijker uw klant moeten worden? Dit kunnen we in uw animatievideo zo duidelijk mogelijk beschrijven. Als eerst worden er teksten op papier gezet. 

Deze tekst wordt vervolgens door één van onze voice-overs ingesproken. De zinnen van de voice-over komen vloeiend en op de juiste plek onder uw animatievideo. Het beeld en geluid versterken elkaar dus. 

In de ene situatie spreekt de voice-over ter ondersteuning van het beeld, in de andere situatie is de voice over “de stem” van het karakter in beeld. Of de karakters moeten praten of niet tijdens de video hangt af van uw wensen.

Ons advies, uw beslissing

Wij geven u op dit vlak alle nodige advies om te zorgen dat de tekst zo pakkend mogelijk is. U kunt met één van onze marketingspecialisten kijken naar wat wel en niet handig is om te benoemen.

Omdat u uw branche het best kent van iedereen is het aan te raden uw voice-over tekst zelf te schrijven. Indien u dit toch liever aan ons over laat is dat uiteraard ook geen probleem.

Een animatievideo laten maken zonder voice-over is uiteraard ook mogelijk.

In dat geval kunnen we bijvoorbeeld zo nu en dan korte tekstjes in beeld brengen. Op deze manier zorgen we dat de belangrijke informatie toch aankomt bij de kijker.

Een animatievideo laten maken is dus hoe dan ook ter promotie een erg goede keuze!

Voorbeeldvideo: De animatievideo van Verkeersschool Concept. Dit is een voorbeeld van een animatievideo in de vorm van een promotievideo. 

Animatievideo laten maken met uitleg

Een animatievideo laten maken kan ook met een heel ander doeleinde dan met een commercieel doeleinde. Het kan namelijk ook best zo zijn dat uw doel totaal niet het promoten van uw bedrijf is. Denk bijvoorbeeld aan een animatievideo die puur gericht is op uitleg en instructies. Een informatieve variant dus.

Met name als u met zo’n soort doel op pad gaat is een animatievideo laten maken helemaal een goede keuze. Animaties zijn immers zeer overzichtelijk en een proces kan erg duidelijk worden uitgelegd.

Bij videoproducties die niet geanimeerd zijn kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er op talloze locaties gefilmd moet worden voordat iets echt duidelijk gemaakt kan worden aan de kijker.

Wanneer u een animatievideo laat maken komen hierin dan uiteraard ook meerdere locaties voor, maar hiervoor hoeven niet continu opnamedagen ingepland te worden. Wel zijn onze animators uiteraard aardig wat tijd kwijt aan de productie ervan. 

Daarnaast kunt u bij een uitlegvideo ook continu overspringen naar een beeld met een overzicht. Zo kan de voice-over af en toe even met de kijkers een soort pagina doornemen om belangrijke punten uit de video samen te vatten. 

Bij een animatievideo die puur voor de uitleg bedoeld is speelt de voice-over een extra grote rol. Het is namelijk erg prettig voor de kijker om in beeld duidelijk te zien waar het om gaat, maar tegelijkertijd ook alle nodige uitleg te krijgen.

Het vloeiende totaal hiervan zorgt dat we geen enkel detail onduidelijk laten. Onze specialisten houden met ieder detail rekening!

Voorbeeldvideo: De animatievideo van Prikom, een pure uitlegvideo

Kortom, een animatie laten maken kan voor talloze voordelen zorgen. Weet u niet of u beter kunt kiezen voor een gewone videoproductie of een animatie? Dan helpen onze specialisten u ook hierbij graag. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Animatievideo laten maken kosten

Animatievideo laten maken kosten kunnen afhankelijk van uw wensen enorm variëren. Over het algemeen valt te stellen dat geanimeerde video’s duurder uitvallen dan reguliere bedrijfsfilms of promotievideo’s van de zelfde lengte. Dit heeft te maken met de gigantische hoeveelheid aan uren die onze specialisten in animatievideo’s moeten stoppen. Ieder detail wordt stuk voor stuk getekend en per frame geanimeerd.

Wel kunnen we stellen dat de kwaliteit/prijs verhouding die wij bieden verder niet te vinden is binnen Nederland. Wij maken uw animatievideo exact naar uw wens en met onze creativiteit.

Naar onze mening is het belangrijk dat deze dienst voor iedere ondernemer of particulier toegankelijk moet zijn. Mede om deze reden streven wij ernaar onze prijzen voor animatievideo’s een stuk lager uit te laten vallen dan het gemiddelde. Dit omdat de gemiddelde prijzen voor animatievideo’s, met name voor startende ondernemers vaak niet betaalbaar zijn.

Er kan gezegd worden dat de gemiddelde professionele animatievideo van 60 seconden, in Nederland al snel €3000 tot €7000 kost. Wij van BEKA Media bieden zoals gezegd lagere gemiddelde kosten. Dit uiteraard zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. 

Natuurlijk zitten er nog steeds grote verschillen in prijs tussen de diverse animaties. De kosten van het laten maken van een animtievideo hangen onder andere af van het aantal locaties dat in de animatie moet voorkomen en het aantal karakters. Daarover vertellen we zo meer. 

Hieronder vindt u onze animatievideo pakketten en de prijzen. Wilt u meteen meer informatie over één van onze pakketten of wilt u een bestelling aanvragen? Dan kunt u door hier te klikken een keuze maken uit onze pakketten. Zit het pakket dat aan uw wensen voldoet hier niet tussen? Klik dan op de optie “Animatievideo op maat”. 

Waarop worden de kosten gebaseerd?

Bij een animatievideo laten maken worden de kosten gebaseerd op een aantal factoren. Om te beginnen speelt de hoeveelheid “locaties” een grote rol. Moet uw volledige video zich afspelen op bijvoorbeeld een grasveld? Dan bent u een heel stuk goedkoper uit dan als er 3 verschillende locaties in de video moeten voorkomen. Een andere factor is de hoeveelheid karakters dat in uw video terug moet komen.

Verder wordt er ook gekeken naar hoe deze karakters eruit zien indien u wat dit betreft specifieke wensen heeft. Vindt u een “gemiddeld” karakter prima? Dan bent u weer een stuk goedkoper uit dan als u echt uw eigen karakter wilt laten maken.

Onder een eigen karakter valt bijvoorbeeld bedrijfskleding of een zeer specifieke haarstijl. Al deze factoren spelen een grote rol in de hoeveelheid uren die onze animators kwijt zijn aan uw project.

Tot slot is het nog de vraag of u een voice-over onder uw animatievideo wilt. In de meeste situaties is dit wel aan te raden. Voice-over kosten zijn echter niet al te hoog. Voor een gemiddelde voice-over van zo’n 60 secnden kunt u rekenen op ongeveer €175 bovenop de prijs van de animatie.

Animatievideo laten maken

Hoe maken we animatievideo’s?

Een animatievideo maken vergt behoorlijk wat tijd, kennis en ervaring. Er zijn verschillende processen waar we doorheen gaan bij de productie van een animatievideo.

Als we eenmaal weten wat uw wensen zijn en wat hiervoor gedaan moet worden gaan we hiermee aan de slag. Hieronder leest u in het kort het belangrijkste deel van het proces waar we doorheen moeten. 

Het tekenen

Als eerst kijken we wat er nog getekend moet worden voor uw project. Als u heeft gekozen voor een aantal standaard karakters zoals een man en een vrouw, dan bestaat de kans dat onze specialisten deze niet volledig opnieuw hoeven te tekenen. Dit komt omdat wij bepaalde standaard karakters al hebben die éénmalig getekend zijn.

Had u voor uw project op maat gemaakte karakters aangevraagd? Dan worden deze wel getekend in deze fase.

Verder worden bijvoorbeeld de achtergronden getekend. Denk hierbij aan eventuele bergen, gebouwen of wegen. Als er in uw video voertuigen of andere objecten voorkomen worden deze ook vaak op maat getekend. 

Al dit tekenwerk wordt gedaan in een professioneel daarvoor bestemd programma. Een programma dat we hiervoor vaak gebruiken is Adobe Illustrator. Illustrator biedt ons de mogelijkheid iedere detail naar wens te tekenen.

Wel kost het vaak behoorlijk wat tijd. Mede hierdoor, zijn de meeste animatievideo’s ook niet binnen enkele dagen af. Ieder lichaamsdeel wordt ook los getekend om later in het proces de mogelijkheid te hebben iedere arm, been, maar ook vinger of oor, onafhankelijk te kunnen bewegen.

Het animeren

Na de tekenfase wordt alles dat getekend is geïmporteerd in het animatie programma. Voor het animeren zelf gebruiken wij onder meer Adobe After Effects en Adobe Animate. Indien nodig wordt er soms in deze programma’s ook nog het één en ander getekend.

Alles wordt per frame 1 voor 1 geanimeerd. Hierdoor heeft u aan het einde van de rit een kwalitatief uitstekende animatievideo. Iedere lichaamsbeweging, maar zelfs de lippen die bewegen tijdens het praten van de karakters woorden tot in detail geanimeerd.

Hieronder wordt uiteraard de voice-over geplakt. Ook dit wordt dusdanig gedaan dat het natuurlijk blijft ogen voor de kijker. 

Dit proces kan in sommige gevallen enkele tientallen tot enkele honderden uren duren. 

Na de productie wordt alles nagelopen en kijken onze specialisten of we geen enkel detail over het hoofd hebben gezien. De animatievideo wordt vervolgens naar u opgestuurd, waarna u zelf nog de mogelijkheid heeft om eventuele wijzigingen aan ons door te geven. Ook deze zullen wij zo spoedig mogelijk doorvoeren.

De volledige productie van uw animatievideo kan enkele weken duren. In het snelste geval zijn we binnen een week klaar, maar de langere video’s kunnen wel wat meer tijd in beslag nemen.

Animatievideo laten maken

Wekelijkse of maandelijkse animatievideo’s

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u niet éénmalig een animatievideo wilt laten maken, maar met enige regelmaat. Met name voor bedrijven is dit vaak een interessante optie.

Speciaal voor in dit soort situaties bieden wij abonnement mogelijkheden. Deze optie is er overigens niet alleen bij animatievideo’s, maar ook bij reguliere videoproducties. Het is een stuk voordeliger dan het continu kiezen voor losse animatievideo’s en daarnaast weet u ook nog eens waar u aan toe bent!

Hoe werkt een abonnement?

Wanneer u een abonnement afsluit heeft u zelf de keuze hoevaak u een animatievideo wilt ontvangen. Eén keer per week of één keer in de maand zijn vaak de meest voor de hand liggende opties. Op basis van de hoeveelheid video’s die u wilt en de soort animatievideo’s maken wij een prijs voor u op. Dit bedrag betaalt u maandelijks.

Wanneer u een abonnement bij ons afsluit nemen we eerst al uw wensen en al onze voorwaarden met u door. Uiteindelijk nemen we een gezamenlijke beslissing voor hoeveel maanden u dit abonnement afsluit. 

Weet u niet specifiek hoeveel producties u bijvoorbeeld op maandbasis wilt? Dan kunt u er ook voor kiezen een abonnement af te sluiten op basis van bijvoorbeeld 4 tot 6 video’s.

Hiervoor moet u uiteraard wel weten wat de hoeveelheid ongeveer op maandbasis zal zijn. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden bij abonnementen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij hopen dat u wat heeft gehad aan dit artikel! Laat hieronder vooral een reactie achter met waarover u de volgende keer graag meer leest!

Lees ook artikel: Zwart wit fotografie

Loading...