Animatievideo laten maken binnen uw budget? Wij van BEKA Media helpen u graag! Met de beste kwaliteit/prijs verhouding van Nederland en de juiste specialisten leveren wij uw animatievideo op maat tegeover een betaalbare prijs!

Animatievideo laten maken

vinkje Professionele animatievideo op maat
vinkje Optimale manier van storytelling
vinkje  Uw boodschap creatief tot leven brengen
vinkje De voordeligste tarieven van 2023
vinkje Bewezen promotiemiddel voor uw product/dienst
vinkje Zeer snelle en perfectionistische leveringen
vinkje Gratis wijzigingen na productie
vinkje Altijd tevreden met uw nieuwe animatievideo

Voorbeeldvideo:

Animatievideo laten maken is een optimale manier om uw boodschap creatief tot leven te brengen duidelijk over te brengen op uw kijker. Goede animaties zijn een bewezen promotiemiddel en manier van storytelling.

Animatievideo laten maken? Wij van BEKA Media produceren uw animatievideo creatief en naar uw wensen! Daarnaast bieden wij de meest voordelige tarieven tegenover iedere animatie op maat maar uiteraard met niets te kort aan de kwaliteit!

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan! Met de beste kwaliteit en de voordeligste kosten leveren wij uw productie op maat en binnen slechts een paar weken!

De ontwerpers van de video volgen precies je wensen en door hun creativiteit en het vermogen om gevoel en ervaring in beeld vast te leggen, is het een prachtig resultaat geworden.

Wij en onze client, waar de video over gaat, zijn ontzettend tevreden met deze samenwerking.

ZorgMies Nederland

Evelien Kraakman

Onlangs heb ik samengewerkt met BEKA Media voor onze nieuwe bedrijfsfilmpje. Berke en Kaan zijn respectvolle en talentvolle jongens met passie voor hun vak. Binnen een week was alles klaar en online.

Jongens bedankt voor alles!
Dikke aanrader!

Motorrijschool Hallo Moto

Ersan


Bijzonder flexibel en een uitstekend eindresultaat, kan ze van harte aanraden voor je volgende video project! ?
 

i3D Net

Maurice Klapwijk

Standaard pakketten:

Pakket op maat aanvragen

Wilt u een voice-over?

ontvangen op uw offerte? Meld u dan aan om GRATIS op de hoogte te blijven van onze nieuwe aanbiedingen!

Animatievideo laten maken 2023

Een animatievideo laten maken is in verschillende situaties een erg goede en efficiënte keuze die talloze voordelen met zich meebrengt. De prijzen van animatievideo’s liggen over het algemeen behoorlijk hoog. Wij van BEKA Media onderscheiden ons door de voordeligste prijzen van 2023 te bieden!

Een animatievideo moet wat ons betreft niet alleen voor de financieel onafhankelijke ondernemer, maar ook voor de startende ondernemer mogelijk zijn!

Daarnaast ontvangt u uw animatievideo bij ons al binnen enkele weken! Dit uiteraard zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van uw productie.

Bekijk hier onze standaard pakketten! Heeft u bijzondere wensen die niet in de pakketten te zien zijn? Dan kunt u onder pakketten klikken op de optie “animatievideo op maat”.

Vul hier vervolgens uw eigen wensen in en ontvang van ons binnen 24 uur een op maat gemaakte prijs! De pakketten zijn slechts een indicatie van de kosten.

Wilt u voordat u uw aanvraag indient eerst meer informatie? Lees dan vooral op uw gemak even verder. Wij vertellen u alles wat u moet weten over het laten maken van uw eigen animatievideo!

Heeft u zelf vragen of wilt u uw wensen liever persoonlijk bespreken met één van onze specialisten? Neem dan vooral contact op!

1. Animatievideo laten maken, wat houdt het in?

Een animatievideo laten maken, wat houdt het precies in? Voordat we daadwerkelijk verder kijken naar de grootste voordelen van animatievideo’s en wanneer het een goede keuze is, leggen we even in het kort uit wat een animatievideo precies is.

Een animatie is in principe niets meer dan een videoproductie waarbij de locaties volledig digitaal worden getekend en ontworpen. Ook de decoraties, personages en al het andere dat in beeld komt wordt volledig digitaal ontworpen.

Een videoproductie waarvoor dus geen camera’s en opnamedagen nodig zijn!

Animaties kunnen op deze manier bijvoorbeeld een goed alternatief zijn voor een reguliere bedrijfsfilm laten maken. Een bijkomend voordeel van een animatie laten maken: Letterlijk alles is mogelijk!

Daar waar we voor een ‘gewone’ bedrijfsfilm soms talloze locaties moeten bezoeken voor de opnames, is dit bij een animatievideo niet nodig!

Uw animatievideo wordt zeer zorgvuldig geproduceerd! Zoals wij altijd zeggen: Met onze creativiteit, maar naar uw wensen!

Deze video’s bevatten geen “echte” mensen, dieren en locaties, maar nagemaakte varianten. Hoe dit precies gaat en hoe onze animators te werk gaan vertellen we later in dit artikel!

Samenvattend:

Kortom, een animatievideo laten maken is dus het laten maken van een compleet digitaal gemaakte video. Niet alleen de locaties, maar ook de karakters en materialen, alles wat we in beeld zien is digitaal gecreëerd.

Zonder dat we het beseffen spelen animaties momenteel al een gigantische rol in ons leven. Zo worden er talloze reclames getoond die uit animatievideo’s bestaan, kijken onze kinderen naar geanimeerde tekenfilms en spelen animaties ook een grote rol in games.

Als u het op de juiste manier aanpakt kan een animatievideo ook voor u enorm in het voordeel spelen.

Naast dat wij uw video uiteraard met alle plezier produceren, geven wij u ook graag op dit vlak advies. Heeft u vragen of wilt u advies of u beter een animatievideo kunt laten maken of bijvoorbeeld een reguliere bedrijfsfilm? Neem dan vooral gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies!

2. Voordelen van animatievideo’s

Afhankelijk van de situatie krijgt u te maken met diverse voordelen. De voordelen die we door middel van de video krijgen hangt maar net af van het doel dat u heeft. Uiteindelijk is het immers de bedoeling dat de video die we produceren uw doelen behaalt.

Onze specialisten zorgen er tijdens de productie voor dat uw video dusdanig wordt geanimeerd dat de informatie die u wilt delen met de kijker zo goed mogelijk aankomt.

Wij kijken niet alleen hoe we de video zelf kwalitatief zo goed mogelijk kunnen maken, maar we houden ook rekening met het marketingtechnische gedeelte. Een animatie is immers een vorm van video marketing.

In verschillende situaties kan dit op diverse manieren.

Is uw doel bijvoorbeeld om meer klanten te werven? Dan is het enorm belangrijk om de pluspunten van uw bedrijf goed naar voren te brengen.

Wij zorgen dat hetgeen dat uw bedrijf uniek maakt duidelijk te zien is in de animatie. Op deze manier zult u het juiste doel bereiken met het project en zult u mooie resultaten zien!

Hieronder sommen we een aantal doelen op die u kunt hebben.

Animatievideo laten maken als promotie

Een animatievideo laten maken in de vorm van een promotievideo is een veel gekozen optie. Als dit het geval is, dan is het aannemelijk dat uw doel met de animatie het werven van meer klanten is. Het kan ook zo zijn dat het u enkel om de naamsbekendheid gaat.

In beide gevallen is het van cruciaal belang de “Unique Selling Points” van uw bedrijf goed naar voren te brengen. Wat onderscheidt uw bedrijf van de concurrenten? Waarom zou de kijker uw klant moeten worden?

Dit kunnen we in uw animatievideo zo duidelijk mogelijk beschrijven. Als eerst worden er teksten op papier gezet.

Deze tekst wordt vervolgens door één van onze voice-overs ingesproken. De zinnen van de voice-over komen vloeiend en op de juiste plek onder uw video.

Het beeld en geluid versterken elkaar. U kunt zelf kiezen uit een mannelijke of vrouwelijke voice-overstem. Geen voice-over is uiteraard ook mogelijk.

In de ene situatie spreekt de voice-over ter ondersteuning van het beeld, in de andere situatie is de voice over “de stem” van het karakter in beeld.

Ons advies, uw beslissing

Wij geven u op dit vlak alle nodige advies om te zorgen dat de tekst zo pakkend mogelijk is.

U kunt met één van onze marketingspecialisten kijken naar wat wel en niet handig is om te benoemen. En wat moet er bijvoorbeeld als eerst benoemd worden? Wat is een pakkende openingszin zodat men blijft kijken?

Omdat u uw branche het best kent van iedereen is het aan te raden uw voice-over tekst zelf te schrijven. Indien u dit toch liever aan ons over laat is dat uiteraard ook geen probleem.

In het geval dat u helemaal geen voice-over wilt kunnen we bijvoorbeeld zo nu en dan korte tekstjes in beeld brengen. Op deze manier zorgen we dat de belangrijke informatie toch goed aankomt bij de kijker.

Voorbeeldvideo: De animatievideo van Verkeersschool Concept. Dit is een voorbeeld van een animatievideo in de vorm van een promotievideo. 

Animatie laten maken met uitleg

Een animatievideo kan ook een heel ander doeleinde hebben dan een commercieel doeleinde. Het kan namelijk ook best zo zijn dat uw doel totaal niet het promoten van uw bedrijf is. Denk bijvoorbeeld aan een video die puur gericht is op uitleg en instructies. Een informatieve variant dus.

Ook als u met zo’n soort doel op pad gaat is een animatievideo laten maken een goede keuze. Animaties zijn immers zeer overzichtelijk en een proces kan erg duidelijk worden getoond.

Bij videoproducties die niet geanimeerd zijn kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er op talloze locaties gefilmd moet worden voordat iets echt duidelijk gemaakt kan worden aan de kijker.

Wanneer u een animatievideo laat maken komen hierin dan uiteraard ook meerdere locaties voor, maar hiervoor hoeven niet continu opnamedagen ingepland te worden. 

Daarnaast kunt u bij een uitlegvideo ook continu overspringen naar een beeld met een overzicht. Zo kan de voice-over af en toe even met de kijkers een soort pagina doornemen om belangrijke punten uit de video samen te vatten.

Voorbeeldvideo: De animatievideo van Prikom, een pure uitlegvideo

 

Kortom, een animatievideo laten maken kan voor talloze voordelen zorgen!

Weet u niet of u beter kunt kiezen voor een gewone videoproductie of een animatie? Dan helpen onze specialisten u ook hierbij graag. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

3. Animatievideo laten maken kosten

Animatievideo laten maken kosten kunnen afhankelijk van uw wensen enorm variëren. Over het algemeen valt te stellen dat geanimeerde video’s duurder uitvallen dan reguliere bedrijfsfilms of promotievideo’s van de zelfde lengte.

Dit heeft te maken met de gigantische hoeveelheid aan uren die onze specialisten in animatievideo’s moeten stoppen. Ieder detail wordt stuk voor stuk getekend en per frame geanimeerd.

Wel kunnen we stellen dat de kwaliteit/prijs verhouding die wij bieden verder niet te vinden is binnen Nederland.

Wij maken uw animatievideo exact naar uw wens, maar met onze creativiteit.

Animatievideo laten maken kosten

Naar onze mening is het belangrijk dat deze dienst voor iedere ondernemer of particulier toegankelijk moet zijn. Mede om deze reden streven wij ernaar onze prijzen voor animatievideo’s een stuk lager uit te laten vallen dan het gemiddelde. Dit omdat de gemiddelde prijzen voor animatievideo’s, met name voor startende ondernemers vaak niet betaalbaar zijn.

Er kan gezegd worden dat de gemiddelde professionele animatievideo van 60 seconden, in Nederland al snel €3000 tot €7000 kost. Wij van BEKA Media bieden zoals gezegd lagere gemiddelde kosten.

Dit uiteraard zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

De kosten hangen onder andere af van het aantal locaties dat in de animatievideo moet voorkomen en het aantal karakters. Daarover vertellen we zo meer.

Hieronder vindt u onze animatievideo laten maken kosten en pakketten.

Wilt u meteen meer informatie over één van onze pakketten of wilt u een bestelling aanvragen? Dan kunt u door hier te klikken een keuze maken uit onze pakketten.

Zit het pakket dat aan uw wensen voldoet hier niet tussen? Klik dan op de optie “Animatievideo op maat”.

Kortom, een animatievideo laten maken kan voor talloze voordelen zorgen!

Weet u niet of u beter kunt kiezen voor een gewone videoproductie of een animatie? Dan helpen onze specialisten u ook hierbij graag. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

3. Animatievideo laten maken kosten

Animatievideo laten maken kosten kunnen afhankelijk van uw wensen enorm variëren. Over het algemeen valt te stellen dat geanimeerde video’s duurder uitvallen dan reguliere bedrijfsfilms of promotievideo’s van de zelfde lengte.

Dit heeft te maken met de gigantische hoeveelheid aan uren die onze specialisten in animatievideo’s moeten stoppen. Ieder detail wordt stuk voor stuk getekend en per frame geanimeerd.

Wel kunnen we stellen dat de kwaliteit/prijs verhouding die wij bieden verder niet te vinden is binnen Nederland.

Wij maken uw animatievideo exact naar uw wens, maar met onze creativiteit.

Naar onze mening is het belangrijk dat deze dienst voor iedere ondernemer of particulier toegankelijk moet zijn. Mede om deze reden streven wij ernaar onze prijzen voor animatievideo’s een stuk lager uit te laten vallen dan het gemiddelde. Dit omdat de gemiddelde prijzen voor animatievideo’s, met name voor startende ondernemers vaak niet betaalbaar zijn.

Wij van BEKA Media zorgen dat een animatievideo laten maken toegankelijk is voor lagere prijzen dan het gemiddelde in Nederland, wat vaak voor 30 seconden video’s al in de enkele duizenden euro’s oploopt.

Dit uiteraard zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. 

De kosten hangen onder andere af van het aantal locaties dat in de animatievideo moet voorkomen en het aantal karakters. Daarover vertellen we zo meer.

Hieronder vindt u onze animatievideo laten maken kosten en pakketten.

Wilt u meteen meer informatie over één van onze pakketten of wilt u een bestelling aanvragen? Dan kunt u door hier te klikken een keuze maken uit onze pakketten.

Zit het pakket dat aan uw wensen voldoet hier niet tussen? Klik dan op de optie “Animatievideo op maat”. 

Waarop worden animatievideo kosten gebaseerd?

Animatievideo laten maken kosten wordengebaseerd op een aantal factoren. Om te beginnen speelt de hoeveelheid “locaties” een grote rol.

Moet uw volledige animatievideo zich afspelen op bijvoorbeeld een grasveld? Dan bent u een heel stuk goedkoper uit dan als er 5 verschillende locaties in de video moeten voorkomen.

Een andere factor is de hoeveelheid karakters dat in uw video terug moet komen.

Verder wordt er ook gekeken naar hoe deze karakters eruit zien indien u wat dit betreft specifieke wensen heeft. Vindt u een “gemiddeld” karakter prima? Dan bent u weer een stuk goedkoper uit dan als u echt uw eigen karakter wilt laten maken.

Onder een eigen karakter valt bijvoorbeeld bedrijfskleding of een zeer specifieke haarstijl.

Al deze factoren spelen een grote rol in de hoeveelheid uren die onze animators kwijt zijn aan uw project.

Tot slot is het nog de vraag of u een voice-over onder uw animatievideo wilt. In de meeste situaties is dit wel aan te raden. Voice-over kosten zijn niet al te hoog.

Voor een gemiddelde voice-over van zo’n 60 secnden kunt u rekenen op ongeveer €159 bovenop de prijs van de animatie. Dit is inclusief het monteren van de voice-over onder uw video.

4. Hoe maken we animatievideo’s?

De productie vergt behoorlijk wat tijd, kennis en ervaring. Er zijn verschillende processen waar we doorheen gaan bij de productie van een animatievideo.

Als we eenmaal weten wat uw wensen zijn en wat hiervoor gedaan moet worden gaan we hiermee aan de slag. Hieronder leest u in het kort het belangrijkste deel van het proces waar we doorheen moeten. 

Het tekenen

Als eerst kijken we wat er nog getekend moet worden voor uw project. Als u heeft gekozen voor een aantal standaard karakters zoals een man en een vrouw, dan bestaat de kans dat onze specialisten deze niet volledig opnieuw hoeven te tekenen.

Dit komt omdat wij bepaalde standaard karakters al hebben die éénmalig getekend of gekocht zijn.

Had u voor uw project op maat gemaakte karakters aangevraagd? Dan worden deze wel getekend in deze fase.

Verder worden bijvoorbeeld de achtergronden getekend. Denk hierbij aan eventuele bergen, gebouwen of wegen. Als er in uw animatievideo voertuigen of andere objecten voorkomen worden deze ook vaak op maat getekend. 

Al dit tekenwerk wordt gedaan in een professioneel daarvoor bestemd programma. Een programma dat we hiervoor vaak gebruiken is Adobe Illustrator. Illustrator biedt ons de mogelijkheid iedere detail naar wens te tekenen.

Wel kost het vaak behoorlijk wat tijd. Mede hierdoor, zijn de meeste animatievideo’s ook niet binnen enkele dagen af.

Ieder lichaamsdeel wordt ook los getekend om later in het proces de mogelijkheid te hebben iedere arm, been, maar ook vinger of oor, onafhankelijk te kunnen bewegen.

Het animeren

Na de tekenfase wordt alles dat getekend is geïmporteerd in het animatie programma. Voor het animeren zelf gebruiken wij onder meer Adobe After Effects en Adobe Animate. Indien nodig wordt er soms in deze programma’s ook nog het één en ander bijgetekend.

Alles wordt per frame 1 voor 1 geanimeerd. Een frame is één vierentwintigste van een seconde. Hierdoor heeft u aan het einde van de rit een kwalitatief uitstekende animatievideo.

Iedere lichaamsbeweging, maar zelfs de lippen die bewegen tijdens het praten van de karakters woorden tot in detail geanimeerd.

Hieronder wordt uiteraard de voice-over gemonteerd. Ook dit wordt dusdanig gedaan dat het natuurlijk blijft ogen voor de kijker. 

Dit proces kan enkele tientallen tot enkele honderden uren duren. 

Na de productie wordt alles nagelopen en kijken onze specialisten of we geen enkel detail over het hoofd hebben gezien.

De animatievideo wordt vervolgens naar u opgestuurd, waarna u zelf nog de mogelijkheid heeft om eventuele wijzigingen aan ons door te geven. Ook deze zullen wij zo spoedig mogelijk doorvoeren.

De volledige productie van uw animatievideo kan enkele weken duren. In het snelste geval zijn we binnen een week klaar, maar de langere video’s kunnen wel wat meer tijd in beslag nemen.

Loading...